От кой матрак сте доволни - 4 тема

• 291 127
  • 1 164
  •   1
Отговори
# 855
Здравейте. Днес отново ходих да харесвам матрак. Отказах се от Бахама меморито на Нани. Много висок ми се видя. пробвах отново Isleep silver на Магнифлекс и ми хареса като изпълнение и има мемори пяна, но ми идва малко твърд. Момичето в магазина каза че е добър и се прави в Португалия. Като казах че ми е твърд ми предложи друг на Магнифлекс - Аманте от Premium колекцията. В момента беше на промоция. Наистина много приятен и мекичък, доста по-скъп е и се замислих дали си заслужава. Видях, че почти няма мнения за този модел и реших да питам тук. Има ли недоволни от марката? Гаранцията която дават за този модел е безсрочна, което ме учуди, защото означава ли това че ако след 20 год. примерно нещо се деформира ще го обслужат. Моля ако има някои запознат с качеството и марката да каже защото е доста скъп и да не съжалявам след това.

# 856
аз имам матрак на Магнифлекс за около 1100 лв (не помня модела) и съм доволна. Когато го купувахме се чудехме между този произведен в Португалия. Аз не бих си го купила, мъжът ми беше за.
Не исках да го купуваме, защото гаранцията му е 5 г, а на матрака който взехме и е Магнифлекс е 10 г. Второ този според мен е по-ниско качество и се внася и продава от Магнифлекс, но не е Магнифлекс. Абе с две думи съмнително ми е качеството...

Пак бих заложила на Магнифлекс, дори и на по-ниска цена, от този който са ви предложили.

# 857
  • София
Кажете има ли смисъл от меморито, и колко см е оптимално (има ли различни плътности). Ще го слагам на дунапрен с висока плътност, идеята е да е с ортопедичен характер, заради кръста.

Някой ако ми каже откъде да си купя обвиващата тъкан (полупрозрачната), с които обвиват първоначално дунапрена, ще е супер.

# 858
За меморито в строго индивидуално. Някой харесват - някой не. Някой харесват повече, други по-малко. Според мен около 2-4см е оптимално - хем омекотява, хем не потъваш в него. Имало и различни видове мемори.

В Узунов продават (поне така излиза в сайта им) листове дунапрен/мемори и може да имат и такава обвиваща тъкан. Трябва да ги питаш.

Ако калъфа на матрака се сваля - сигурно ще може да се набута 2-4см мемори над дунапрена и да се затвори ципа. Ако матрака ти е без свалящ се калъф и искаш да добавиш 2-4см мемори - може да се използва шаршаф с ластик (за да го държи меморито на място и да не мърда). Има и готови топ матраци с различни дебелини и пълнежи (дупрен, матекс, мемори), но са по-скъпи, а сигурно търсиш бюджетно решение.

# 859
За момъка,който търси пружина: Бонел обикновените пружините направо се усещат,като легнеш отгоре.
Аруба ( без мемори) е много приятна,мекичка.Особено на подматрачна рамка,е като в облак... Peace

# 860
  • София
Здравейте. Днес отново ходих да харесвам матрак. Отказах се от Бахама меморито на Нани. Много висок ми се видя. пробвах отново Isleep silver на Магнифлекс и ми хареса като изпълнение и има мемори пяна, но ми идва малко твърд. Момичето в магазина каза че е добър и се прави в Португалия. Като казах че ми е твърд ми предложи друг на Магнифлекс - Аманте от Premium колекцията. В момента беше на промоция. Наистина много приятен и мекичък, доста по-скъп е и се замислих дали си заслужава. Видях, че почти няма мнения за този модел и реших да питам тук. Има ли недоволни от марката? Гаранцията която дават за този модел е безсрочна, което ме учуди, защото означава ли това че ако след 20 год. примерно нещо се деформира ще го обслужат. Моля ако има някои запознат с качеството и марката да каже защото е доста скъп и да не съжалявам след това.
Ние си бяхме купили първо Daytona на Магнифлекс, но ни беше толкова твърд, че за една седмица се сковахме от болки и аз и съпругът ми. След това го заменихме с доплащане за  Domino S на Магнифлекс, водят го мек, колкото Амантето, с 5 см мемори пяна от едната страна, цената беше към 2090лв за р-р 160/200. Имаме го от около 4-5 месеца. Трябва да Ви кажа, че никога не сме спали на по-удобен матрак. Няма такова удобство, въпреки че мъжа ми е над 100 кг. и той е очарован от комфорта на този матрак, все едно сме върху облак.  Ако имате финансовата възможност въобще не се колебайте за Амантето, ще останете очаровани от матрака, а имат и безсрочна гаранция, на база на 100 годишен период (така е посочено в гаранцията)

# 861
Хриси много благодаря за отговора. Вече толкова съм харесала амантето,че каквото и друго да гледам не може да ми хване окото. А и тази безсрочна гаранция много привлича. Ще го поръчам тези дни и дано останем доволни.

# 862
Здравейте!
Опитах с търсачката, но не намерих информация, затова се надявам някой да ми отговори.
Толкова съм бясна.... До преди няколко месеца ползвахме матрак Нани, двулицев и пружинен. Е, няма такова удобство!  Heart Eyes Още го оплаквам. ММ започна да мрънка, колко по-хубави имало, само с дунапрен, тия пружини били отживелици и т.н. Защо го послушах  #Cussing out Подарихме нашия и си купихме Тед - White line. Това е моят мъчител  Twisted Evil Още при доставката ми мина мисълта, че щом е поддал да се навие на такова компактно руло, значи няма да е толкова читав. Невероятно корав и неудобен. Това не е цялата трагедия. След около 10 дни ползване, такива вдлъбнати се образуваха в зоната, където са д-тата ни, че трябва да балансираме, за да не паднем. Уточнявам, че не сме с наднормено тегло - аз - 53 кг., ММ - 80 кг. Неговата дупка съответно е по-голяма. Обърнахме го и след 3-4 спанета и от другата страна, същите ями. Започна едно безумно обръщане през 2-3 дни и ми е ясно, че това не става за спане. Основата под матрака е твърда. Матрака е още в гаранция. Как да процедирам? Изобщо не искам да ми връщат парите, но някак не върви да хвърля чисто нов матрак. Бих го подарила ама нямам никой наличен, който да мразя чак толкова. Някой ползвал ли е тази серия? Как е при вас?

# 863
След месеци чудене и отлагане - вече съм с нов матрак. Взех еднолицев Каспия Покет Спринг (без мемори) на Нани. Има и подарък възглавница Мемо Фреш. Ще тествам за около седмица комбинацията и след това ще дам отзиви (за да съм полезен на някой, който в бъдеще ще търси отзиви за този модел).

# 864
И аз се включвам в темата търся матраци за ъглови детски легла. Най вероятно ще се спрем на легла с повдигащ се механизъм и затова матраците трябва да се еднолицеви, но  идея си нямам кои да избера

# 865
  • оттам, откъдето започва България
Разбира се Каспия полифлекс http://matracinani.bg/product.php?pID=35. Със сигурност ще останеш доволна.  Naughty

# 866
Това :С цел допълнителен комфорт към модела са разработени и шалтета с пълнеж от термоактивна пяна (Memory Foam), допълнително омекотена пяна и панел с естествена вълна
се пръчва допълнително ли ?
Какъв е горния слой на стандартния матрак?

# 867
Утре чакам да ми дойде матрака. Толкова се вълнувам. Дано остана доволна,че за мен е важно качеството и комфорта на съня.

# 868
Здравейте!
Опитах с търсачката, но не намерих информация, затова се надявам някой да ми отговори.
Толкова съм бясна.... До преди няколко месеца ползвахме матрак Нани, двулицев и пружинен. Е, няма такова удобство!  Heart Eyes Още го оплаквам. ММ започна да мрънка, колко по-хубави имало, само с дунапрен, тия пружини били отживелици и т.н. Защо го послушах  #Cussing out Подарихме нашия и си купихме Тед - White line. Това е моят мъчител  Twisted Evil Още при доставката ми мина мисълта, че щом е поддал да се навие на такова компактно руло, значи няма да е толкова читав. Невероятно корав и неудобен. Това не е цялата трагедия. След около 10 дни ползване, такива вдлъбнати се образуваха в зоната, където са д-тата ни, че трябва да балансираме, за да не паднем. Уточнявам, че не сме с наднормено тегло - аз - 53 кг., ММ - 80 кг. Неговата дупка съответно е по-голяма. Обърнахме го и след 3-4 спанета и от другата страна, същите ями. Започна едно безумно обръщане през 2-3 дни и ми е ясно, че това не става за спане. Основата под матрака е твърда. Матрака е още в гаранция. Как да процедирам? Изобщо не искам да ми връщат парите, но някак не върви да хвърля чисто нов матрак. Бих го подарила ама нямам никой наличен, който да мразя чак толкова. Някой ползвал ли е тази серия? Как е при вас?
Какъв беше вашият модел с пружини на Нани, от който си доволна? Аз търся матрак за над плътна плоскост и не ми се иска да се притеснявам от мухлясване. Какъв модел ще ми препоръчате и наистина ли само пружинните не мухлясват над плътна основа?

# 869
  • до най-прекрасния мъж
Това :С цел допълнителен комфорт към модела са разработени и шалтета с пълнеж от термоактивна пяна (Memory Foam), допълнително омекотена пяна и панел с естествена вълна
се пръчва допълнително ли ?
Какъв е горния слой на стандартния матрак?

Аз ходих да тествам такъв. На мен не ми допадна - вътре беше с някакъв гаден жълт дунапрен, ОSB плоскост, която беше захваната за метална скара и калъф, който ми се видя от кофти плат. Шалтетата ми казаха, че всъщност представлявали допълнителен слой, който се подпъхвал вътре в калъфа. Това и фактът, че ми оферираха цена от близо 800 лв за матрак 160/210 см. с "шалте" с мемори пяна, ме отказа окончателно. Доколкото си спомням, меморито беше тъничко - може би 2 или 3 см, не помня вече.
Т. нар. шалте се поръчва отделно, да.

Общи условия

Активация на акаунт