На море в Турция - тема 28

• 103 073
  • 748
  •   1
Отговори
# 345
  • Бургас
Здравейте и от мен Simple Smile
Много полезна тема. Тази година и ние планираме да отидем до Турция, но от 1 до 6 май. Спряла съм се на този хотел: BUYUK ANADOLU DIDIM RESORT - 5 *. Има ли някой с мнение за хотела? И с някакви идеи колко ще е температурата на въздуха, водата в басейните? В хотела има закрит басейн, който се подгрява, така че не ме е страх, че няма да има къде да се къпем Simple Smile А смятам, че ще е доста интересно да разгледаме Дидим. Офертите в сезона не ме устройват, защото ние имаме апартамент на морето и почиваме там - така че това ще е по-скоро СПА почивка  Mr. Green

Здравейте и от мен Simple Smile
Много полезна тема. Тази година и ние планираме да отидем до Турция, но от 1 до 6 май. Спряла съм се на този хотел: BUYUK ANADOLU DIDIM RESORT - 5 *. Има ли някой с мнение за хотела? И с някакви идеи колко ще е температурата на въздуха, водата в басейните? В хотела има закрит басейн, който се подгрява, така че не ме е страх, че няма да има къде да се къпем Simple Smile А смятам, че ще е доста интересно да разгледаме Дидим. Офертите в сезона не ме устройват, защото ние имаме апартамент на морето и почиваме там - така че това ще е по-скоро СПА почивка  Mr. Green

Мисля, че хотела не е много добър. Най-добрите хотели в Дидим са Venosa, Palm Wing, Majesty Club tarhan. Мои познати останаха много доволни и от Didim Beach Elegance. Аз гледах техни снимки от хотела и наистина много ми хареса и обслужването е било много на ниво, и анимацията и храната - също.
В началото на май не мисля, че водата ще е особено топла. Поне миналата година към края на май не е ставало много за плаж до колкото знам. В Дидим няма кой знае какво да се гледа, но ако за първи път ще почивате в Турция, сигурно няма да се разочаровате.

6tastliva
, няма как един напълно непознат да ти каже как ще се държи детето ти на дълъг път. Ние можем да ти кажем колко километра, съответно - колко часа е пътуването. От там нататък ти си преценяваш колко е кротко детето, до колко може да го залъгваш с някакви игри по пътя и колко часа може да се удържи на едно място /по принцип автобуса прави почивки на 3ч/.

# 346
Много благодаря за бързите отговори.  Hug
Разбирам, че няма как да кажете как ще се държат децата, затова питах миналите по този път с бебета/малки деца за техния личен опит.  Wink

Искам препоръки за хотел - хотелът да е на плажа, пясъчен плаж, басейни, детски кътове, добър AI, зеленина и градини /място около хотела за разходка/ и горе-долу бюджет около 100 лв. на човек на вечер. В каква стая е възможно да ни настанят? И дали ще плащаме за децата? Дали за тази цена ще намерим нещо добро или не? Мисля около средата на юни, щом в края е много горещо.

# 347
Много благодаря за бързите отговори.  Hug
Разбирам, че няма как да кажете как ще се държат децата, затова питах миналите по този път с бебета/малки деца за техния личен опит.  Wink

Искам препоръки за хотел - хотелът да е на плажа, пясъчен плаж, басейни, детски кътове, добър AI, зеленина и градини /място около хотела за разходка/ и горе-долу бюджет около 100 лв. на човек на вечер. В каква стая е възможно да ни настанят? И дали ще плащаме за децата? Дали за тази цена ще намерим нещо добро или не? Мисля около средата на юни, щом в края е много горещо.

Може би EPHESIA HOLIDAY BEACH CLUB - HV1* ?  newsm78

# 348

Може би EPHESIA HOLIDAY BEACH CLUB - HV1* ?  newsm78

Сега ще го разгледам  Hug
Забравих да спомена, че май предпочитам Кушадасъ, като най-близък и добър /прочетох лошите отзиви за Айвалък и др. близки - студената вода, отношение цена/качество и т.н./. Нали не греша?

# 349
miss_July, благодаря. За мен важното е да има вътрешен басейн - той ще става  Mr. Green За първи път отиваме и целта ни ще е да се размажем в хотела, а не да обикаляме. Сега проверявам посочените от теб хотели и май ще се спра на Venosa   bouquet

# 350
  • Бургас
miss_July, благодаря. За мен важното е да има вътрешен басейн - той ще става  Mr. Green За първи път отиваме и целта ни ще е да се размажем в хотела, а не да обикаляме. Сега проверявам посочените от теб хотели и май ще се спра на Venosa   bouquet

Само не се бавете много с резервацията, защото в хубавите хотели стаите се изчерпват много бързо. А особено в Дидим няма много голям избор на наистина добри хотели. Такива са 5-6 на брой и са много търсени.
Пожелавам ви успех да си намерите хубав хотел и да си изкарате страхотна почивка  Grinning

# 351
  • Beyond the stars

Само не се бавете много с резервацията, защото в хубавите хотели стаите се изчерпват много бързо. А особено в Дидим няма много голям избор на наистина добри хотели. Такива са 5-6 на брой и са много търсени.
Пожелавам ви успех да си намерите хубав хотел и да си изкарате страхотна почивка  Grinning

Абсолютно  Peace Миналата седмица търсихме за приятели свободни места за Majesty Club Tarhan от 31.05 -никъде нищо.  Wink

# 352
За този период 31.05-10.06 май отдавна свършиха местата за Тархан,а едни приятели искаха да запазят от 15.09 и са им казали от ТА,че нямат места и за периода 15.09-30.09 за Тархан.Мисля че,ставаше дума за Емералд Rolling Eyes

# 353
И пак с въпрос  Blush прочетох цялата тема и 2 пъти 1-ва страница, но не разбрах, аз ли трябва да направя запитване в някоя ТА с нашите условия -хотел, бр. нощувки, собствен транспорт и т.н., защото офертите, които сега разгледах са все Автобусна програма и не мога да добия представа горе-долу каква цена ще ни излезе за 4-мата? Все пак в тяхната е включен и транспорт, който ние няма да ползваме и предполагам те ще ни предложат нещо, така ли?

И да добавя видях EPHESIA HOLIDAY BEACH CLUB - HV1* - прочетох коментарите, допада ми.  Grinning Само да проуча цените и условията.
Ще очаквам още предложения и съвети. Благодаря.  Hug

# 354
  • Beyond the stars
И пак с въпрос  Blush прочетох цялата тема и 2 пъти 1-ва страница, но не разбрах, аз ли трябва да направя запитване в някоя ТА с нашите условия -хотел, бр. нощувки, собствен транспорт и т.н., защото офертите, които сега разгледах са все Автобусна програма и не мога да добия представа горе-долу каква цена ще ни излезе за 4-мата? Все пак в тяхната е включен и транспорт, който ние няма да ползваме и предполагам те ще ни предложат нещо, така ли?

И да добавя видях EPHESIA HOLIDAY BEACH CLUB - HV1* - прочетох коментарите, допада ми.  Grinning Само да проуча цените и условията.
Ще очаквам още предложения и съвети. Благодаря.  Hug

Обикновено разликите с/без транспорт са в порядъка на оринтировъчно 70лв. на човек до Кушадасъ, но нямам представа как и дали таксуват децата  Peace Иначе да, обръщаш се към агенция с твоите условия  Wink

# 355
  • Бургас

И да добавя видях EPHESIA HOLIDAY BEACH CLUB - HV1* - прочетох коментарите, допада ми.  Grinning Само да проуча цените и условията.
Ще очаквам още предложения и съвети. Благодаря.  Hug

Туристическите агенции имат отделни оферти за собствен транспорт. Просто влизаш на "Почивки Турция", избираш курорта и ще ти излязат оферти със самолетен, собствен и автобусен транспорт. Иначе няма лошо и да попиташ в някоя ТА да ти предложат добър хотел според изискванията и бюджета ви. Вижте и отзивите за хотела в tripadvisor.

http://www.emeraldbg.com/pochivka/62192/2/221/%D1%80%D0%B0%D0%BD … %D1%80%D1%82.html

http://exoticholiday.bg/pochivka/1671491/237/142/%D1%80%D0%B0%D0 … %D1%80%D1%82.html

# 356
Някой беше питал за самолетни програми със 6 нощувки на ТЕЗ тур за Бодрум, Дидим, Кушадасъ, Мармарис. Ето линк

http://www.teztour.bg/bg/menu/spoPrograms?spoProgramId=542&countryId=1104

# 357
По въпроса за хотелите с вътрешни басейни - не съм сигурна, че всички работят през лятото. Ако някой се интересува от това, трябва да направи конкретно запитване, за да не остане разочарован.

# 358

И да добавя видях EPHESIA HOLIDAY BEACH CLUB - HV1* - прочетох коментарите, допада ми.  Grinning Само да проуча цените и условията.
Ще очаквам още предложения и съвети. Благодаря.  Hug
Ето ти линк с точни цени за Ефесия холидей вилидж за собствен транспорт:
http://www.emeraldbg.com/hotel/62192/2/221/45944/73046/EPHESIA-H … AY-BEACH-CLUB-HV1*.html
И още едно предложение от горе-долу същия тип:
http://www.emeraldbg.com/hotel/62192/2/221/8439/72205/KUSTUR-CLUB-HV1*.html
С уговорката, че плажът на Кущур е с една идея по-зле от този на Ефесията...
И с още една уговорка - това са цени за миналия месец (валидни за резервации до 31.01.2014 г.), новите все още не са обявени.

Последна редакция: пн, 03 фев 2014, 17:11 от cska_kazanlak

# 359
Около Ефесия май има повече възможности за разходка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт