Испански сериали - Тема 4

• 91 417
  • 744
  •   1
Отговори
# 45
Е, много се радвам, че ще има филм с Йон и Бланка, и по отделно, и като двойка са прфектни. Simple Smile)

# 46
Нещо съм изпуснала явно - но откъде ще може да се тегли El tiempo entre costuras със субтитри?
Много ми се гледа нещо ново!

Нищо не си изпуснала. Когато субтитрите са готови, ще се качи епизода по тракерите.  Peace
Тук ще пуснем линк.
Благодаря - страхотни новини! Че вече се чудех какво да гледам. Редовно ви чета, да знаете, че сте ми много ценен източник на информация. А за Испания - еххх! Моята мечта е Севиля - влюбих се задочно от една книга на Риверте - "Севилското причастие". Страхотен писател, между другото, любимец ми е. По неговите книги има доста филми.

# 47
  • София
Нещо съм изпуснала явно - но откъде ще може да се тегли El tiempo entre costuras със субтитри?
Много ми се гледа нещо ново!

Нищо не си изпуснала. Когато субтитрите са готови, ще се качи епизода по тракерите.  Peace
Тук ще пуснем линк.
Благодаря - страхотни новини! Че вече се чудех какво да гледам. Редовно ви чета, да знаете, че сте ми много ценен източник на информация. А за Испания - еххх! Моята мечта е Севиля - влюбих се задочно от една книга на Риверте - "Севилското причастие". Страхотен писател, между другото, любимец ми е. По неговите книги има доста филми.

За разлика от гледането на сериали книги имам възможност да чета  Simple Smile, току-що си я свалих  Simple Smile. Макар че имам чувството, че съм я чела.

# 48
Откъде я дръпна  Flutter Blush

# 49
ЯЯЯ, гледай до да какви ценни нещица се докопвам тук!!! Hug много благодаря за инфото ...от читанка ли си свалихте книгата? Севилското причастие..а на испански някой знае ли от къде може да се свали?
 dami, Севиля е умопомрачителна....освен всички красоти/архитектура/, има нещо, което витае във въздуха и кара душта ти лети от щастие Simple Smile Жителите на Андалусия му викат Duende Del Sur, та в тоя ред на мисли имат и една легенда:
 Господ създал земята за 6 дена и на 7-я ден решил да си почине...но като видял какво е направил до този момент - разбрал, че нещо липсва. И то било Щастието. Помислил той... и затова решил да създаде Андалусия...затова казват местните, че цялото щастие е събрано там Grinning
  Повече няма да изпадам в лирични отклонения, за да не спамя темата, която е за серали Peace

# 50
Първи епизод на El tiempo entre costuras, е в процес на превод. Честито ни!  Grinning

Силве, потвърждавам!  Laughing
   УРАААА!!!!  newsm68 Много се радвам!!!!

illlzy, регистрирах се в Антена3, ама къде е Modo Salon? Всичко друго видях, но това не? newsm78
Извинявай, обърках те. Преди се казваше така.

Момичета, много добра новина. Нямам търпение филма с Йон и Бланка да излезне.

Яничка, как се справяш с каталунския, чувала съм, че е по-различен от този, който говорят в Мадрид?

# 51
  • Ямбол
Момичета и момчета, Сърцето на океана започва на 27-ми януари по Антена 3.  Party

# 52
DimiLoca, благодаря за хубавата вест  bouquet!!! 

# 53
  • Мадрид / София
ЯЯЯ, гледай до да какви ценни нещица се докопвам тук!!! Hug много благодаря за инфото ...от читанка ли си свалихте книгата? Севилското причастие..а на испански някой знае ли от къде може да се свали?
 dami, Севиля е умопомрачителна....освен всички красоти/архитектура/, има нещо, което витае във въздуха и кара душта ти лети от щастие Simple Smile Жителите на Андалусия му викат Duende Del Sur, та в тоя ред на мисли имат и една легенда:
 Господ създал земята за 6 дена и на 7-я ден решил да си почине...но като видял какво е направил до този момент - разбрал, че нещо липсва. И то било Щастието. Помислил той... и затова решил да създаде Андалусия...затова казват местните, че цялото щастие е събрано там Grinning
  Повече няма да изпадам в лирични отклонения, за да не спамя темата, която е за серали Peace

Севилското причастие... как е оригиналното заглавие и автора на испански, за да го потърся.

# 54
Деси, от къде си свали книгата?
Ех, Андалусия ... и на мен ми е мечта да я посетя, да видя Севиля, крепостта Алхамбра в Гранада, Малага...

maridelucia, никак не се справям с каталунския. Почти нищо не разбирам, но всички знаят и испански,така че не е проблем, а и повечето хора си говорят на испански. В училище децата учат на каталунски, та от тях научих някоя и друга думичка. За мен каталунския и испанския са като българския и руския - има еднакви думи, има такива, които си приличат, и мноооого, които са абсолютно различни. Правилата за четене също са различни, май малко като във френския.

Сърцето на океана ми звучи интересен.

# 55
"La piel del tambor" -  Arturo Pérez-Reverte - това е името на книгата на исп.

Yani4ka, бях в Каталуния, ама ... да му се невиди, нарочно слушах радио и гледах по ТВ-то  даже парламента..и бъкел не разбрах -дето казваш по някоя дума и повече към френски отива. Запомних само кайша или нещо такова за каса...  Laughing Вярно е, всички говорят испански, ама са много големи националисти и недолюбват добрата стара Испания - поне моето впечатление Rolling Eyes 

# 56
  • Ямбол
Да поукрася темата  Heart Eyes :

# 57
  • София
Гледа ми се нещо с Марио, ама и на мен като Силва - не от преди хиляда години. Новите сериали мисля да ги чакам да се съберат и преведат и тогава да ги гледам, ако нещо има свестно де.

# 58
  • Ямбол
От Антена 3 нещо лошо, видела ли си?  Wink

Стига с това съвремие! Достатъчно ни натоварва.  Laughing

# 59
  • София
Няма да се разсърдя и на нещо в бъдещето. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт