Испански сериали - Тема 4

• 91 465
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
  • Ямбол
Няма да се разсърдя и на нещо в бъдещето. Mr. Green

Ааа, и аз. Стига да участват Марио и Уго.  Mr. Green

# 61
  • София
Ето от тук свалих книгата

http://chitanka.info/book/1424-sevilskoto-prichastie

Оригиналното заглавие е La piel del tambor (между другото, руснаците така си я превеждат - „Кожа за барабан, или Севилското причастие“)

Ето тук може да се чете он-лайн на испански http://royallib.ru/read/rez_everte_rturo/La_piel_del_tambor.html#0

Ето тук я качих на испански в .док http://dox.bg/files/dw?a=c000f3df2d

Последна редакция: ср, 22 яну 2014, 12:57 от -=Деси=-

# 62
  • София
dami, Севиля е умопомрачителна....освен всички красоти/архитектура/, има нещо, което витае във въздуха и кара душта ти лети от щастие Simple Smile Жителите на Андалусия му викат Duende Del Sur, та в тоя ред на мисли имат и една легенда:
 Господ създал земята за 6 дена и на 7-я ден решил да си почине...но като видял какво е направил до този момент - разбрал, че нещо липсва. И то било Щастието. Помислил той... и затова решил да създаде Андалусия...затова казват местните, че цялото щастие е събрано там Grinning

Не знаех за тази легенда, но звучи много логично  Crazy  Heart Eyes
Благодаря, че я сподели!

# 63
     DimiLocaaaaaa....направо ми украси целия ден!!! /без Марио, де Mr. Green/ Страхотни снимки!...Иначе за съвремието и аз съм съгласна..По ми е кеф да сънувам мъжествени каубои Heart Eyes / нали се захласнах по Земя на вълци сега/
    Деси, благодаря за линковете Hug .. щом се прибера ще дърпам
   Много успешен ден момичета и момчета Wink

# 64
Много красива легенда за Андалусия! Знам, че спамя литературно, но Реверте е невероятен писател. Много е известен в Испания и по много от книгите му има филми - "Капитан Алатристе" е испански филм с Виго Мортенсен в главната роля и е направен по негова приключенска поредица със същото име. Филмът е много добър, препоръчвам на любителите на мускетарски истории. Също "Деветата порта" с Джони Деп е по негова книга, но книгата много го превъзхожда - филмът е твърде комерсиален за вкуса ми, ама не е и испански Simple Smile

# 65
  • Бургас
 Party Ox, искам това с ресните от Бланка Суарез ( на една снимка по-нагоре ) , не е по темата, ама не издържах Simple Smile
 Praynig  Простете ми Simple Smile

# 66
Много красива легенда за Андалусия! Знам, че спамя литературно, но Реверте е невероятен писател. Много е известен в Испания и по много от книгите му има филми - "Капитан Алатристе" е испански филм с Виго Мортенсен в главната роля и е направен по негова приключенска поредица със същото име. Филмът е много добър, препоръчвам на любителите на мускетарски истории. Също "Деветата порта" с Джони Деп е по негова книга, но книгата много го превъзхожда - филмът е твърде комерсиален за вкуса ми, ама не е и испански Simple Smile

Aз нямам нищо против от за такъв спам и благодаря - хубаво е като научаваме разни неща, особено когато ни кефят Peace ако и другите нямат против  Praynigкаво ще кажете?

# 67
  • София
И аз благодаря за спама  Simple Smile

Артуро Перес-Реверте се оказа доста плодотворен писател, ще взема да взема да почета повечко от него. Не знам на български какво е превеждано, но на руски има 14 книги + 6 от серията за Капитан Алатристе  Peace

# 68
Много благодаря за линка с книжката   bouquet

# 69
И аз благодаря за спама  Simple Smile

Артуро Перес-Реверте се оказа доста плодотворен писател, ще взема да взема да почета повечко от него. Не знам на български какво е превеждано, но на руски има 14 книги + 6 от серията за Капитан Алатристе  Peace

Деси, имало преведени 15 книги....направо цяло съкровище, ето ги: http://www.helikon.bg/author/%D0%90%D1%80%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B … hich=12&sort=
  И без това оспамихме литературно темата, но докато чакаме преводи на сериали, дайте нещо и
 по-романтично-приключенско или съвременно за четене....е, каквото и да е, ама испанско да е  Peace пък ако го има и на испански и българскииии, като El tiempo entre costuras ...ама май много искам Blush

# 70
  • Ямбол
БТВ започва излъчването на Изабел от февруари (май 5-ти чух). Така че, който не го е гледал - препоръчвам!  Peace A, дано са купили двата сезона, ама надали.  Confused

Последна редакция: чт, 23 яну 2014, 02:08 от DimiLoca

# 71
  • София
И аз благодаря за спама  Simple Smile

Артуро Перес-Реверте се оказа доста плодотворен писател, ще взема да взема да почета повечко от него. Не знам на български какво е превеждано, но на руски има 14 книги + 6 от серията за Капитан Алатристе  Peace

Деси, имало преведени 15 книги....направо цяло съкровище, ето ги: http://www.helikon.bg/author/%D0%90%D1%80%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B … hich=12&sort=
  И без това оспамихме литературно темата, но докато чакаме преводи на сериали, дайте нещо и
 по-романтично-приключенско или съвременно за четене....е, каквото и да е, ама испанско да е  Peace пък ако го има и на испански и българскииии, като El tiempo entre costuras ...ама май много искам Blush

Мерси, значи почти всичко е преведено. В този сайт нито една не е налична, в "Читанка" има само една качена  Thinking. Значи на руски ще ги чета  Simple Smile

Аз преди време четох един приятно исторически-криминален роман, нещо с един монах като главно действащо лице, ама да ме убиеш - няма да се сетя кой беше авторът  Tired.

# 72
БТВ започва излъчването на Изабел от февруари (май 5-ти чух). Така че, който не го е гледал - препоръчвам!  Peace A, дано са купили двата сезона, ама надали.  Confused

Като са пчонали с историческите сериали, да не завъртят и "Толедо" после. Simple Smile)

# 73
DimiLoca, благодаря за новата тема!   bouquet Страхотно оформление! Сега се връщам назад, та да прочета всичко.

# 74
 по-романтично-приключенско или съвременно за четене....е, каквото и да е, ама испанско да е  Peace пък ако го има и на испански и българскииии, като El tiempo entre costuras ...ама май много искам Blush
[/quote]

Пак спамя ама... - Реверте отговаря на изискванията ти: съвременни с привкус на трилър - решаване на загадки свързани с изкуство, плюс някое убийство в добавка и любовна история разбира се са: "Севилското причастие", "Фламандският майстор", "Деветата порта", "Морската карта". Приключенски с исторически елементи е "Учителят по фехтовка" (любима:) и поредицата за Алатристе - напомня за мускетарите. Има и други, но не всичко съм чела. Но книгите му са не просто интересни, но и красиво написани,  някак по оригиналния европейско-испански начин. Точно като филмите им, които затова харесвам повече от американските. Извинявам се за отклонението!

Общи условия

Активация на акаунт