МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 6

• 100 423
  • 757
  •   1
Отговори
# 300
  • В сърцето на любимия човек
След прием на АБ колко е редно да се изчака за СГ? Оффффф ще го  #2gunfire ММ

Минимум 10 дни, а най-добре поне 14 дни след последния прием на антибиотик.
Последната СГ на ММ беше след тежка гнойна ангина с висока температура, силен антибиотик и пауза до СГ от 7 дни. Лекарят и биолозите казаха, че са били малко.

Имай предвид, че не толкова антибиотика, колкото високата температура скапват сперматозоидите, а сперматогенезата отнема 3м. По същата причина не са желателни горещи душове, сауни, минерални басейни. Температурата в тестисите трябва да е с около градус по-ниска, отколкото на останалата част от тялото. Всяко прегряване на интимната област води до влошаване на резултата.

# 301
За мен в тази спермограма, освен обема, който вече коментирахме, и по-бавното втечняване, няма някакви сериозни отклонения, но според мен тази спермограма е непълна.
Ако искате да сте сигурни в резултата направете спермограма в клиника за асистирана репродукция и освен основните показатели е важно да има морфологична оценка по Крюгер, която се заплаща допълнително. В клиниките в София тези спермограми струват около 100 лв (50лв основна СГ+50лв Крюгер). Така със сигурност ще знаете дали има или няма проблем при партньора, защото в тази спермограма липсват много показатели, които могат да са от съществено значение (наличие на аглутинати, например). Ако искаш разгледай някоя от коментираните спермограми в темите.
Освен това е важно еякулата да се даде на място в специална стая (а не вкъщи, както предполагам сте направили) и да се обработи веднага, резултат в повечето случаи има в рамките на няколко часа. В Пловдив такава клиника е Селена.

Благодаря за изказването,ще пуснем една спермограма и в Селената...А колкото до даването,го направи в лабораторията,а не от вкъщи.

# 302
  • Пловдив
Пфф,чета ви и много сложно ми се струва всичко  Tired
ММ пи АБ преди около седмица и беше силен,1мг  ooooh! Изпи си всичките хапчета,понеже го болеше гърлото и го беше страх да не му станело нещо.Като преди това купихме Фертилейд,спря го само докато пи АБ и сега пак го пие.Сега като чета,че спермогенезата отнема 3 месеца... се отчайвам още повече  ooooh! Всичко отначало.... Tired
 И моя не пие и не пуши,но работата му е тежичка-строителче е  Crazy Баси!Хората хабер нямаха за деца и вече си народиха или са бременни,аз все на едно и също място тъпча #Cussing out

# 303
Елънче - бях ти писала и преди - хвани благоверния за ушите и отидете в някоя от клиниките за асистирана репродукция. С вашата спермограма + още една такава можете да получите финансиране от фонда (комбинацията от намаления обем + намалената подвижност удовлетворява изискванията на ФАР)
Скрит текст:
2. стерилитет, свързан с мъжки фактор (МКБ-X: N97.4):
а) обструктивна аzoospermia, при положение че са налице данни (клинични и хистологични) за наличие на достатъчна сперматогенеза;
б) олиго- и/или астено-, и/или тератозооспермия, налагаща АРТ чрез IVF или ICSI с поне два от следните параметри:
аа) обем на еякулата < 1,0 ml;
бб) концентрация на сперматозоидите < 20 милиона/ml;
вв) сперматозоиди с добра подвижност < 40 % (grade 1 - 2);
гг) сперматозоиди с добра морфология < 30 % (по СЗО) или < 15 % (по Крюгер);
дд) наличие на спермоантитела при мъжа и/или жената;

# 304
  • Пловдив
Елънче - бях ти писала и преди - хвани благоверния за ушите и отидете в някоя от клиниките за асистирана репродукция. С вашата спермограма + още една такава можете да получите финансиране от фонда (комбинацията от намаления обем + намалената подвижност удовлетворява изискванията на ФАР)
Скрит текст:
2. стерилитет, свързан с мъжки фактор (МКБ-X: N97.4):
а) обструктивна аzoospermia, при положение че са налице данни (клинични и хистологични) за наличие на достатъчна сперматогенеза;
б) олиго- и/или астено-, и/или тератозооспермия, налагаща АРТ чрез IVF или ICSI с поне два от следните параметри:
аа) обем на еякулата < 1,0 ml;
бб) концентрация на сперматозоидите < 20 милиона/ml;
вв) сперматозоиди с добра подвижност < 40 % (grade 1 - 2);
гг) сперматозоиди с добра морфология < 30 % (по СЗО) или < 15 % (по Крюгер);
дд) наличие на спермоантитела при мъжа и/или жената;
Ама оня ден говорих с моята докторка, (тя не беше на работа де) видя СГ и каза,че вероятната причина са бавните му човечета и 2-3 месеца да ги пие и тогава би могло да стане и нашето чудо  PraynigНямало нищо притеснително.Тя даже започна работа в специализирана инвитро клиника.Каза като минат 2-3 месеца да ида да ме види и мен. И за това сега седя и чакам да се изпият тези хапчета,като междувременно правим опити.Даже спя с икона на корема.На църква ходих,оставих на иконата на Св.Богородица бебешка дрешка,хляб и олио (така ми каза една гледачка  Mr. Green ) и те така  Laughing

# 305
  • София
Еленче защо сте спрели Фертилейда, като пие АБ, че то по-добре да си го пие, заради АБ-то. АБ то има нужда от витамини, пробиотици и много, много течности...
Интересно как спиш с иконата?
Ние не само, че не сме успели да направим СГ вече в рамките на месец, но и с това АБ ще мине мин.още месец, но съм изписала на ММ добавки и ще ги пие и без СГ. Като ми се дърпаше последните две години, сега няма да го оставя на мира, ако не-второто ми дете няма да носи неговата фамилия! Ултиматумът е поставен, нерви повече нямам!
пънче-мънче да, Т ми е най-големия кошмар, с предното зачеване ме върна с три месеца назад, заради Т, ама не слуша и това си е, не се пази! Сега пак е същото, ако си остане в къщи и аз вървя с лекарствата, ще се оправи и без АБ. Но болничните са мираж в активен работен сезон!

# 306
  • Пловдив
giuli не знам защо му казах да не ги пие,може би си мислех,че АБ ще убие всичко и да не ги хаби само  Laughing  Embarassed  ooooh! явно такава ми е била моята логика  Crazy
ММ пък нямаше нищо против да направи СГ ама преди това си мислеше,че в мен е проблема (понеже винаги цикъла ми е бил нередовен) след като я направи си седна на г...  Mr. Green
Сега кротко си пие хапченцата,оплаква се от болки в стомаха от Фертилейд-а а преди това пи Спермотренд,тогава пък свят му се виеше.Ама не мрънка де  Crazy Смее ли  Twisted Evil
С иконата спя като я слагам на корема с лице към него(спя само по корем а и тя е ламинирана и направо си залепва).Ама само в случаите,когато правим секс,не по всяко време. Hug

# 307
ММ пък нямаше нищо против да направи СГ ама преди това си мислеше,че в мен е проблема (понеже винаги цикъла ми е бил нередовен) след като я направи си седна на г...  Mr. Green
Абсолютно същото беше и при нас,едно към едно  Peace , аз понеже съм със СПКЯ и все се изказваше,че е от моите яйчници проблема.
След спермограмата от миналия юли с диагноза "астенотератозооспермия" обаче,други са нещата - сега и аз не мога да го накарам да иде на лекар или поне да направи още една спермограма,да видим нещата как са... Tired казвам му,че така има да си кютаме години наред,ама...чак онзи ден ми каза,че го е страх и че много се притеснява,за това не искал. Tired

# 308
Елънче - и Фертила и Спермотренд-а се пият след храна. Ако ги взима на гладно може от това да го боли стомах. Да хапва поне 1-2 хапки преди витамина  Peace

# 309
  • Пловдив
пънче-мънче,казвала съм му даже да ги пие по време на ядене за да не го боли нито стомаха нито главата,но контрола го упражнявам само вечер и не знам какво прави през деня   Laughing

# 310
Здравейте, момичета! Моля за вашето мнение за спермограмата на съпруга ми. Правена е при въздържание от 4 дни. Утре ще имам възможност да я покажа на лекаря.
Втечняване: 20 мин. /до 60мин./
Обем: 5,6 мл. /2-6мл./
Вискозитет: 0 /0-3/
pH: 8 /7,2-7,8/
Желатин: не
цвят: Слонова кост
мирис: Нормален
Конц. на сперматозоидите в 1 мл.: 40
норм. сперм.: 50%
а) бързи: 36%
б) бавни 14%
в) хипокенетични: 6%
г) акинетични: 44%
концентрация  /А+Б мл/ на сперм.: 20х10
общ брой нормокин. сперм.: 112х10 /20х10/
аглутини: не
незрели кл. от сперматогенезата: 3-4
левкоцити: 1-2
SWIM UP:
-сперм.конц./мл.-17х10
%хиперактивирани - 76%
Подвижност на сперматоз. в еякулата на:
4-ти час - 38%
6-ти час - 30%
Биологична преживяемост на сперм. след SWIM UP на 24-ти час - 17%
Морфология по Крюгер:
С нормална морфология - 20 бр.-10%
С анормална морфология - 180бр.-90%

Заключение: Teratozoospermia

# 311
  • София, Бургас
 Записвам се в темата и почвам да чета. С 1%морфология сме и ще правим опит в Турция..

# 312
Записвам се в темата и почвам да чета. С 1%морфология сме и ще правим опит в Турция..

Еййййй Кате как така 1%....нали около 6% се въртяхте....

# 313
  • София, Бургас
Най-фрапиращото от всичко е, че правихме през ноември инвитро!/даже не беше ИКСИ, да не говорим за ИМСИ/ Просто се отказах съвсем от българските клиники. Оказа се, че имам една запушена тръба, но другата си е напълно пропусклива. И това тук не го видяха след 2 цветни снимки и лапароскопия. Просто нямам думи да опиша колко съм ядосана и разочарована..

# 314
Кате - не си сама  Hug Слетя те още от темата на тукашната клиника - за съжаление в последните месеци станахме много пациентките при които има такива съществени пропуски, аз познавам някои от тях лично, но ако напишем историите си в темата на клиниката ще ни разпънат на кръст  Tired
Стискам ви палци да успеете в Турция  Praynig

ПП: Извинявам се на останалите за лирическото отклонение   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт