МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 6

• 100 422
  • 757
  •   1
Отговори
# 330
Бабини зъби, магарешки трън и петопръстник по 50 грама всяко и сладък корен 30 грама. Това е рецептата от "Надежда". 2-3 супени лъжици в 1/2 литра вода. Вари се 3 минути и 10 се запарява.

# 331
  • София
Здравейте, момичета! Simple Smile Имам няколко въпроса към вас- понеже вчера моя приятел пусна спермограма в Надежда , тя се води обикновенна и след еякулация забелязах ,че секрета му е жълто-зелен та тази обикновенна спермограма може ли да покаже наличие на инфекция , или трябва да се пусне микробиология на еякулат?Той до момента не е пускал микробиология и за това може ли да ми кажете какво  точно представлява това изследване  Rolling Eyes - чрез отделяне на еякулат ли е , колко точно струва , за колко време излизат резултатите и какви групи бактерии се изолират изследването включва ли посявка и антибиограма Rolling Eyes- питам за клиника Надежда (ако някой скоро е правил там да ми каже актуалните цени,че по ценоразспис не всичко е така както е описано - например вчера искахме да пуснем СГ по Крюгер там пише - 50 лв. ,  а на касата и в кабинет №9 ни казаха ,че струвала 100лв. а ние се бяхме настроили за 50 лв. и за това пуснахме обикновенна СГ от 50 лв.)??? newsm78

Последна редакция: вт, 15 юли 2014, 09:58 от desislavastoycheva

# 332
Предполагам, че с Крюгера се прави и обикновена и просто те таксуват два пъти...така е на повечето места....Преди години беше около 50лв. спермограма по Крюгер, която включваше и обикновена, сега цените са по-високи навсякъде...

# 333
  • София
Предполагам, че с Крюгера се прави и обикновена и просто те таксуват два пъти...така е на повечето места....Преди години беше около 50лв. спермограма по Крюгер, която включваше и обикновена, сега цените са по-високи навсякъде...
                                                                                                                                                                   Да, права си моя приятел миналата година пуска на 2 места във Владимиров и във Вита и на двете беше по 55лв. по Крюгер - а тая година 100лв. Shocked

# 334
Знам защото ние през 3 месеца пускахме и все е било между 50 и 60лв. Даже и в Щерев, където се лекуваме беше така-60лв. и изведнъж за същото ни поискаха 98лв., ама нямаме избор какво да се прави, колкото кажат - толкова даваме...

# 335
  • София
Охххх, така е за съжаление ние пациентите имаме зор - така че щем не щем ще си плащаме Tired

# 336
  • В сърцето на любимия човек
По спомен в обикновената спермограма първите показатели са обем на еякулата, цвят, мирис, вискозитет и мисля, че имаше и наличие на левкоцити и аглутинати. Там ще е описано, ако има отклонение и ако се налага ще има препоръка за микробиология в заключението. На спермограмите в Надежда слагат едни стрелкички на показателите, които имат отклонение, в зависимост дали показателя е завишен или занижен.
Ние винаги сме плащали около 100 лв за спермограма и в Щерев и в Надежда - 50лв за обикновената и 50 за Крюгер. Правили сме и разширена в Щерев, която е 220лв.

# 337
  • София
Здравей, пънче- мънче!  Simple SmileБлагодаря ти за отговора - дано да има показатели за левкоцити , че ние до сега сме правили само по Крюгер и там със сигурност има ,но ми е важно да зная за обикновенната (понеже ние сме с азооспермия , за която ще правим биопсия тъй като хормоналните показатели са добри и обещаващи за обструктивна)и всякаква евентуална инфекция ще ни е в повече......А иначе можеш ли да ми кажеш какво представлява микробиологията на еякулат и какво включва тя-включва ли посявка и антибиограма? newsm78

# 338
  • В сърцето на любимия човек
Честно казано не помня. Правили сме в Щерев, помня, че носихме от вкъщи в стерилен контейнер еякулат и урина, но мисля, че накрая на листа, който ни дадоха пишеше нещо от рода на трихомони - отрицателен, хламидия - отрицателен и т.н. бяха 4-5 показателя. Не помня да е имало антибиограма, но при нас всичко беше отрицателно.

# 339
  • София
Много ти благодаря , пънче-мънче! Wink

# 340
  • София
desislavastoycheva, от обикновената СГ няма да се разбере има ли наличие на инфекция. Дори и левкоцитите не се споменават в нея. Ние направихме отделно МБ на еякулат, която не съм сигурна колко струваше (дали беше 25лв или 30лв  newsm78). Но моят съвет е да се направи МБ на еякулат. Резултатите излизат за около 4дни. Материалът се носи директно в андрологията (не трябва да са минали повече от 30мин от отделянето на еякулата), но е хубаво преди това да се запише час. МБ включва антибиограма, не се различава от МБ на влагалищен секрет.
Лабораторията в Надежда е много добра  Peace
А ако резултатите покажат инфекция, излекуването и може доста да подобри показателите.

Последна редакция: вт, 15 юли 2014, 16:22 от viper

# 341
Микробиологията е 30тина лева.

# 342
  • София
desislavastoycheva, от обикновената СГ няма да се разбере има ли наличие на инфекция. Дори и лефкоцитите не се споменават в нея. Ние направихме отделно МБ на еякулат, която не съм сигурна колко струваше (дали беше 25лв или 30лв  newsm78). Но моят съвет е да се направи МБ на еякулат. Резултатите излизат за около 4дни. Материалът се носи директно в андрологията, но е хубаво преди това да се запише час. МБ включва антибиограма.
Лабораторията в Надежда е много добра  Peace

Благодаря ти, viper! Simple Smile  bouquetКазваш , че материала се носи в андрологията- това не ми стана много ясно не се ли отделя материала в андрологията т.е нали си имат едни стаи за отделяне (там където мъжете си пускат СГте),или материала се приготвя предварително в домашни условия и след това се носи в андрологията? Rolling EyesИзвинявай за тъпите въпроси , но досега не ни се беше налагало и бих искала да сме подготвени , за да не губим време в излишно мотане.....а има ли някакви изисквания по-специални при пускането на това изследване например полово въздържание или спиране на приема на някои храни или напитки?   newsm78                                                                         Vanessssa,благодаря!   bouquet                                                                                                                                                             

# 343
  • София
desislavastoycheva, може да се отдели при тях, но може и да се донесе от вкъщи. Живея на 5мин с кола от клиниката и предпочетох да отида аз. За МБ няма никакви изисквания откъм полово въздържание, прием на някакви храни или алкохол. Това са бактерии, които според мен не би трябвало да повлияят на резултатите.
Щом цветът е бил такъв, не губете и ден повече.

Последна редакция: вт, 15 юли 2014, 16:37 от viper

# 344
  • София
desislavastoycheva, може да се отдели при тях, но може и да се донесе от вкъщи. Живея на 5мин с кола от клиниката и предпочетох да отида аз. За МБ няма никакви изисквания откъм полово въздържание, прием на някакви храни или алкохол. Това са бактерии, които според мен не би трябвало да повлияят на резултатите.
Щом цветът е бил такъв, не губете и ден повече.
                                                                                                                                                               Да, добре така и ще направим Rolling Eyes  - утре имаме час при андролога  за консултация,относно новите 2 СГ и направо ще запишем час МБ  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт