Любители на Котки Тема 81

• 39 086
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
Благодаря ти, Аделинда, ще предам, но останах с впечатление, че момчето иска да си го вземе съвсем като бебе. Даже казал - 2 месеца, че се наложи да дръпна един дистанционен курс, че това е твърде ранна възраст за отделяне от мама. Но ще му кажа, ако прояви интерес, ще те помоля за снимки.

# 676
Ако искат малко сега няма . Сега се разгонват котките, към април , май ще има бебета .

# 677
  • София
Благодаря, момичета  Peace
Не ми се иска много-много да му режа ноктите. Още повече, че той и хапе много, та и без острите нокти, пак ще имаме проблем с острите зъбки  Simple Smile

Аз по принцип имам опит с котки, но досега не съм се сблъсквала с агресивни животни. Двата сиамци, които съм гледала бяха прекрасни галчовци, които никога не са хапали и драскали.
Не съм ги гледала заедно, и не е е имало проблем от гледна точка на поведението.

Този сладур по майчина линия със сигурност е руска синя, виждала съм майка му - тя е прекрасна. Баща му обаче ни казаха, че е ужасно див и така и не го видяхме.

Дали агресията в нашето коте не е до известна степен въпрос на наследственост  Thinking

Странното е, че според инфо-то в нета за породата руска синя, това би трябвало да са много спокойни и мили котки. Аз имам близка приятелка с чистокръвен такъв, и е най-кроткото и любвеобилно животно на света..а също е сам, т.е. няма си котешка компания  Wink

# 678
Моята пършевица, която ми я донесоха в кашон с бълхи е същия цвят и макар , че и доктори са ми казвали ,че има "благородна" жилка . От малка не се отлепяше от мен , хапеше ме и стискаше , защото не знаеше , че мен ме боли . Когато си роди щерка и тя започна да я хапе, чак тогава спря да ме хапе силно .Преди чак главата и вибрираше да ме стиска. На ноктите се реже само връхчето , не ги боли , дори не разбират, само на вас няма да са ви надраскани ръцете . От хапане ранички не остават.

# 679
  • София
аделинда, благодаря  Peace
Той нашия си хапе още ден първи.
Иначе да, от хапане не стават рани, но мен ако питаш, е по-болезнено. Кървавите черти ги мажем с риванол, а като захапе зверчето не е истина как боли  Shocked

Уж всеки път го хващам отзад за вратлето, леко го разтръсквам и казвам Не!, но файда няма.

Надеждата ми е, че като го кастрираме след 2-3 месеца и малко ще се кротне  Wink

За пореден път се убеждавам, че от котка до котка разликата може да е огромна. И при породистите също. Докато гледах сиамците, около мен всичко живо беше пропищяло от тази порода - агресивни били, хапели много и т.н. А моите бяха душици.
Когато ни дойдеше някой на гости и като видеше сиамец на дивана, автоматично се спираше и питаше с ужас ''Много ли хапе?'' Пет минути по-късно сиамецът се беше настанил в скута на госта и си чакаше галенето  Mr. Green

# 680
Tаис, до котка си е. Моите и двамата са кастрирани, но женската и до ден днешен хапе и драска. Само, когато е раздразнена, но все пак го прави. Мъжкият просто ще избяга, ако нещо не му е приятно. Визирам галене и мачкане Simple Smile

# 681
На моята пършевица само от както щерка и я превъзпита, била е майка вече наща . Племенниците я дърпат за опашката, гушкат грубо , особено преди като бяха по-малки и нито веднъж не ги е одрала , само много като я изтормозят бяга и се крие . Другото ги лапосва с по 1 нокът , но не повече.

# 682
  • София
Дам, явно си е до котка и нрав. Като при хората  Wink А при нас и лошотията на таткото си казва думата, та си имаме един хапалник. Но няма как, жал ми е да го оставя, не можем вече да го върнем. Ще се гледаме някак и дано с възрастта и кастрацията поулегне малко.

# 683
  • София
Taис, не се надявай много на кастрацията. Това, че стават лениви и мързеливи не е вярно. Характерът се запазва, а като остареят стават поспаливи. Според мен се въоръжете с играчки с "дистанционно". Примерно лазерчета, които да гони или неща, завързани на връзка и т.н. Така котето ще изразходва енергията си без да ви наранява. Играта с дебела кухненска ръкавица също е изход. Всяко друго дране и хапане се наказва със строго "не" и гневен поглед и интонация. И най-вече научи дъщеричката да не играе с голи ръце, за да не пострада. Като поотрасне ще се поуспокои. И повярвай, премахването на острите връхчета на ноктите е чудесно нещо. Мъро в момента е с подрязани нокти и само го пипам по шкембето, за да го дразя. Отвръща ми със забиване на тъпиетата си и аз се кефя, че ми няма нищо.  hahaha Обаче на малките котета са им много тънки ноктите и дори да се махнат връхчетата, пак са остри.  Grinning

За фурминатора - купих го от борса Веден на ул. Кочо Честименски в Хаджи Димитър. Като се идва от центъра, веднага след моста Чавдар се завива на ляво и след 1-2 пресечки пак на ляво (на ъгъла има бяла къща, на която пише, че е борса за детски дрехи). Борсата е следващата къща. Миналата година бяха по 43-45 лева в зависимост от породата, за която е предназначен. Аз взех за късокосмести, а после се оказа, че съм взела и за малки котки, защото е с около 1-2 см по-къс от другите модели. Върши идеална работа, стига Негово Величество да позволи да го срешем.  Wink

Ето и обяснението на LadyB за борсата:  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=438667.160

# 684
  • София
Таня, благодаря за съветите   bouquet
Той нашия си има играчки, но хитрецът все търси да захапе месо. Ще му купим обаче от тези лазерчета, ще има да ги гони  Simple Smile

За рязането на нокти - признавам си, страх ме е да не му навредя, т.е. да не му ги отрежа твърде навътре и да не го боли после.
Ще разровя нета за нагледни обяснения колко точно се реже  Peace

# 685
  • Сф
Таня67, благодаря за отговора   bouquet
Още един въпрос- имам късокосместа и дългокосместа котка, като го искам за по-косматата. Но по- добре да взема за къса козина и да го използвам и за двете или обратната- за дълга козина и да го ползвам и на късата? Има ли значение и кое е по-добре?

# 686
  • София
Таня67, благодаря за отговора   bouquet
Още един въпрос- имам късокосместа и дългокосместа котка, като го искам за по-косматата. Но по- добре да взема за къса козина и да го използвам и за двете или обратната- за дълга козина и да го ползвам и на късата? Има ли значение и кое е по-добре?

Не знам. Моят е късокосмест. Виж в сайта на Фурминатор. Там са показани разликите в гребените. Може би е по-важна дългокосместата котка.

А и зависи колко е дългокосместа. Персийките наистина са дългокосмести, но ако е обикновена с малко по-дълъг косъм, сигурно и за късокосмести ще може да се използва. Влез в някой зоомагазин, където предлагат и поразпитай. Не се издавай, че няма да купиш от тях. Laughing Във въпросната борса няма да ти обърнат достатъчно внимание както в магазин. Wink

# 687
  • Варна
Добре дошли на новите космати в темата! Hug

За хапливите бесни малки котки- при моята Женя много помогна една плюшена играчка, която постоянно ѝ завирахме да си я хапе на воля. После като взехме Мила, взаимно си се побийваха и подхапваха. Laughing Сега само Мила си позволява понякога да подхапе някой пръст на краката ни, но леко и само когато трябва да яде.

Сега с най-малката-пак с плюшена играчка действаме.

За опазването на мебелите-подходящи покривала, драскалка-където котето се поощрява да точи и вестник в ръката за подгонване и перване, ако все пак реши да точи на неподходящо място. Laughing

# 688
ТЯ пристигна  Laughing Преди малко си дойдохме с нея и вече си играе. Много мило и нежно същество!  Heart Eyes

# 689
  • Варна
two and a half, айде честито! Hug

Дълга и мъркаща, взаимна любов ви пожелавам!   Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт