Да изпратим зимата по-бързо - Франция 37

• 162 155
  • 684
  •   1
Отговори
# 150
Честито и от мен за новата придобивка!  Simple Smile

А какво е това с разделението на форума? За първи път чувам...  newsm78

Благодаря на всички за информацията, в крайна смета си оставам с часа за 27.02 за саж фам в болница, упорито от там твърдят, че съм за тази жена. Вчера се зачетох, че и тя издава декларацията за бременност, понеже имала много обширна дейност, но не всеки го знаел. Може би там така процедират, ще видим! А ако изпуснем срока за CAF- здраве да е... просто неможахме да намерим гинеколог по- скоро.
Само да сме живи и здрави, пък всичко друго ще се нареди!

Слънчев и усмихнат ден от мен!   bouquet

# 151
  • Rennes, France
Мария, ЧЕСТИТО Hug

Аз съм с гастро Tired Sickда не ви говоря каква картинка сме, само се моля Емма да не приване и ММ, че ще е в Алзас другата седмица и не г виждам ако е така Sick

# 152
  • FRANCE
Леле Кюти, Емма ако я кърмиш може да и се размине, но за теб ти препоръчвам да си вземеш хидратиращи прахчета от аптеката.

Мария честито  bouquet Много любов и щастие в новия апартамент.

# 153
Ау, много гадно с това гастро! Бързо да оздравявате всички! Аз много се надявам Яна да не се разболее на лагера. Тя по принцип рядко боледува, но там са голяма група деца, истински развъдник на вируси !
Веринка, вярно е, че е трудно с малки деца! Но пък аз снощи си мислех, с носталгия, че моите вече са много големи... Като тръгнат на училище, годините се редят, спомените се сливат... В един момент дъщеря ти те пита кога ще и купиш сутиен... Наслаждавай се на тези моменти, макар и изморителни, след време ще ти липсват!

Последна редакция: сб, 15 фев 2014, 17:55 от Мария К.

# 154
Мария, честито ! Много добра инвестиция, по-добре да плщаш на банката и един ден да бъде твой, отколкото да се пълнят джобовете на наемодателите.
 Ох....аз си прецаках кръста, наведох се да взема нещо с леко усукване и .....няма такава болка. Чувала съм, че много боли, но такова нещо не съм си представяла. За секунди всичко ми причерня пред погледа, ушите започнаха да бучат. Сега си лежа и почивам, взех лекарства и ме поотпусна, до скоро не можех да ставам от болка.....Ако знаете някакъв хубав крем за такива проблеми, кажете.

Последна редакция: сб, 15 фев 2014, 19:37 от ChicMad

# 155
Chic, много неприятно, на мен това ми е ужаса...макар че не ми се е случвало. Аз се сещам за противовъзпалителните кремове: voltaren, niflugel. Друга категория са les huiles essentielles . Има и затоплящи пачове. Дано бързо отмине!
Аз днес станах рано и цял ден съм зомби. На всичко отгоре изпитвам непрекъснато чувство на глад заради недоспиването ooooh! хем ям, а стомахът ми стърже... Сега съм от час и половина в парка с Георги. Умирам от студ, но той играе на футбол с приятели, вместо да е залепен за таблета. Заслужава си жертвата!

# 156
Мария, мерси за идеите, ще търся нещо в аптеката и ще си взема час при кине.
Честно казано доста хора се оплакват и не ми се иска да се превърне в нещо хронично, голям ужас е. Преминаването от легнало в право положение беше невъзможно няколко часа. И понеже никога не ми е идвало до главата, не знаех колко е болезнено.
Роца за коя книга говориш по-напред, как е заглавието на френски?
Кати оправя се по бързо, пие се  не газирана кола, но не лайт. Кола избягвам да давам на дете, но на нас ни помогна малко.

# 157
  • пак на Рив Гош
Мария, и тук честито! Бърз ремонт, леко преместване и само хубави неща!  Hug
После ще разправяш как е минал лагерът Simple Smile

Съни, аз за разделнието, научих от пресата (следя "Капитал") и, честно да си кажа, все повече се застоявам в "другия клас". Тук идвам само заради нашата тема и темата за Париж  Peace.

Cutty, оправяйте се бързо, че гастро-то е кофти работа!

Шик, и ти се оправяй, че гърбът е ценно нещо  Grinning. Книгата, за която споменах, е "Diamonds at dinner". Чета я на английски, нямам представа дали е превеждана на френски. Купих си я покрай персонализираните предложения на Амазон и засега започва обещаващо.

Както уж сме във ваканция, днес цял ден сме на "тъгъдък". Сутринта - пазар, после бяхме на гости на свекърите, прибрахме се преди малко, пералня, миялна, забърках набързо една млечна баница, че имах изостанали кори... и денят почти мина. Утре пак ще ми е доста запълнен и май ще чакам понеделник, че да си почина на работа  Laughing (ама и там от две седмици ми е доста натоварено... само се надявам в близките дни да ми просветне)

# 158
Роца, мерси, за съжаление я няма на френски. Скоро четох нещо в същия дух на Кейт Мортон и повечето книги, които бяха препоръчани от авторката пак бяха на английски... Confused В момента почнах новата на Панкол - Мучачос, пак със същите герои.

# 159
Мария, честито и от мен! Чудесно е,че всичко е минало безпроблемно със заема, дано сега така да бъде и с ремонта!
На мен още са ми пресни разправиите с банки. (И ние взехме заем, но купихме на зелено.) Сигурно нямахме късмет и попаднахме на поредица от некомпетентни служители и въпреки това не мога да си обясня някои техни нелогични действия...

ChicMad, дано се оправиш бързо! Спомням си баща ми как се мъчи около месец с подобен проблем преди повече от 15 години. Не знам как му мина, но хубавото е, че от тогава не е имал такава криза.

Роца, и на мен не ми харесва новата версия на форума с темите, които са представени като статии. Но при мен няма проблем с бързината на зареждането на страниците (разглеждам предимно доста късно вечер). Само като бях болна се опитах да погледна през деня и не успях. Не ми се чакаше по 5 минути да се зареди страницата.

Да се оправят всички болни! След ужасно неприятната хрема, която имах, ме е страх сега от грипа. Не знам дали е заради бременността или поради някаква друга причина, но ми беше ужасно зле повече от седмица като имах температура само един ден. 

# 160
Здравейте по неделно!
Тъкмо декретирах, че си давам час почивка! Laughing
Авил честито и на вас за покупката!
Какво значи да се купи на зелено?
Ние взехме courtier за кредита. Нямаме опит, още по-малко време да ходим по банки и общо взето мина безболезнено. ( очаквах много повече разправии, по разкази на минали по този път)!
Вие какво купихте?

Пази се от грипа и други болежки! Hug

Да ви кажа, установих, че с едно дете съм по-заета Laughing. Когато са две се занимават заедно. Сега Гого като е сам му е скучно, не е свикнал и от вчера му отдавам много по-голямо внимание. Може би защото е и ваканция и се опитвам да му разнообразя програмата, знам ли? Днес се мобилизирах сутринта да гледаме предпремиерата на едно симпатично филмче за тази възрастова категория момчета- The Lego Movie Laughing. Интересно е направено и е поносимо дори и за майки Sunglasses
Още нямаме вести от скиорката. уж има блог, по който да следим ваканцията, но все още нищо не са качили. Може би и аниматорите са ошашкани Laughing

Връщам се с един самолетен въпрос. Знам, че ще се наложи да ходя в агенция, но да питам има ли някой с опит. Всъщност Бг Еър имат ли агенция в Париж? Thinking
Та мислим лятото една баба да дойде, да поседи на гости, да заведе децата в Бг, после аз след 2-3 седмици да отида до Бг и да ги взема. Та, децата няма да пътуват сами, но в двете посоки ще са с различни придружители. Питам се как да се вземат билети двупосочни, за възрастните и децата, с тези опции. Тоест за бабата отиване сама от Бг за насам; връщане с децата ( за тях е отиване), после аз отиване сама и връщане с децата... По нета не става... Laughing Не знам дали ме разбрахте!

Последна редакция: нд, 16 фев 2014, 17:39 от Мария К.

# 161
Здравейте , съжалявам , че нахлувам така в темата , но се нуждая от бърз отговор на един въпрос . Надявам се да получа отговор , благодаря предварително.
 Синът ми е роден на 6.10 в Aubervilliers, но днес забелязах , че в акта му за раждане аз съм записана със моминската ми фамилия  (със мъжът ми имаме склучен граждански брак в БГ) при раждането на детето представихме  - удостоверение за скличен граждански брак, актовете ни за раждане и Л.К
Преведохме документите на български език , защото скоро ни предстои пътуване до БГ  където ще му извадя  БГ-акт за раждане,та се чудя дали няма да има проблем при изваждането на акта за раждане в БГ при положение , че съм записана с моминската си фамилия?

# 162
Resse, в Бг правят буквален препис на чужбинския акт за раждане. Най- вероятно и там да те запишат с моминското име. Ако теб не те притеснява, значи всичко ще е Ок

# 163
  • Rennes, France
Дотук с мита за кърмачетата и тяхната имунна система Sad - Емма вчера прихвана гастро, повърна два пъти през нощта, засега овладях нещата с едни хомеопатични супузитуари, храни се нормално - да видим Praynig

Мария, друго си е двамата да се забавляват... Peace Луи активно си играе с Емма  исамо чака да порасне и да играят с количките заедно Mr. Green Crazy

Авил, и на вас честита придобивка Hug

# 164
Cutty явно е много агресивен вируса! Дано по-бързо поне оздравеете! Кога заминавате в Бг?

Аз вися в нета и чакам да гледам снимки от лагера ... Но блога остава празен!

Общи условия

Активация на акаунт