Да изпратим зимата по-бързо - Франция 37

• 162 169
  • 684
  •   1
Отговори
# 180
при мен може би е малко по- различен казуса, аз съм със трудов договор в България и съответно здравно и социално осигуряване, мъжа ми е с трудов договор във Франция и осигуровки там. Документите ми във Франция са върнати с изискване да представя документ за прекъснато осигуряване в България т.е всякакво за да мога да бъда включена към неговата....

# 181
Ааа ти имаш и договор в България... аз мислих, че за здравните само става дума...
Хм не знаех, че и такъв документ искат, аз нямам такова нещо, демек най- вероятно и моите ще ги върнат...   #Cussing out

# 182
danittos, ти само искаш да родиш във Франция или и да си следиш бременността? По принцип - нямаш право на здравно и социално осигуряване във две европейски страни едновременно. Можеш да си извадиш Европейска здравна карта, тя се ползва в чужда страна при нужда от спешна медицинска помощ, раждането спада в тази категория. Не съм сигурна обаче дали няма да ви накарат да си платите раждането и след това да ти дадат фактура да си търсиш възстановяване на средства в БГ. Но тук раждането е доста по-скъпо мисля от това в България.

# 183
Искам да родя....имам европейска здравна карта,но ми казаха, че едва ли не не ги зачитат...а в бг така обичат да възстановяват разходи.....дори и да не ги възстановят, цената дали е една и  съща с или без нея...

# 184
Здравейте на всички, тъй като моето питане се отнася към френската тема го поствам тquote author=teofmimi link=topic=768728.msg27583990#msg27583990 date=1393613014]
Здравейте на всички , отдавна не се бях сещала за този форум и за мамите тук, поздрави и от мен !

Имам огромен проблем, започнах бракоразводен процес във Франция преди повече от 3 години, и все още не съм приключила с делото, та с интересувам дали можете да ме посъветвате с тел и координати на добри специалисти , т.к става въпрос за смесен брак и дете родено тук.

Бившият ми съпруг ме обвини в отвличане на сина ми и Френският съд, постанови детето да живее при него като в момента дори не мога да го виждам свободно, а в Point Rencontre два пъти в месеца.

Как да си търся правата? и какво мога да направя докато развода не е произнесен ?

Мерси и весели почивни дни на всички ви  Hug
[/quote]ук:

# 185
  • на езерото в града
Здравейте, Парижанки!
Моля Ви, ако не сте подкрепили още Референдума, а имате желание, ще ви чакам на посочения адрес на 16 и 23 март. Имаме 2 недели за да съберем допълнително подписи. Ще се радвам да видя тези от вас, които познавам, а и които не познавам също.   bouquet

https://www.facebook.com/events/1431979750373687/

Последна редакция: вт, 11 мар 2014, 00:58 от странно пиле

# 186
Здравейте момичета,
Предварително се извинявам, че така нахлувам в темата ви, но реших да се обърна към вас за съвет и помощ. С мъжа ми живееме от 4год в Испания.Имаме 10 месечна дъщеричка,за която се грижа и не работя.Мъжа ми работи в една испанска фирма като международен шофьор.Обаче напоследък нещата тук се промениха и тръгнаха на разпад.Обмисляме варианта,да сменим държавата.За по-добро. А именно да заминеме в Франция.
Как стоят нещата с изваждането на документи,какво ще трябва да подготвим от тук,преди да тръгнем?как стоят нещата с квартирите,детските градини,здравоопазването и т.н.всякаква информация ще ми е полезна.Моля,ви пишете!Предварително ви благодаря

# 187
Здравната карта е за спешни ситуации, раждането не е към тях, няма как да го поемат...ще трябва да се плати и после в БГ с фактурите.

# 188
# 189
Не се отваря

# 190
# 191
  • FRANCE
не няма да стане
считат го като реклама и ме трият модераторите значи на латиница бул тире мамма точка ком и после по държави и т.н

# 192
Алтернативата

# 193

май да - алтерна...ти..ва..та. бг-мамата просто замря Wink браво!

# 194
да алтернативата е и после по държави.

Общи условия

Активация на акаунт