НВ-ВМХ, част 72

• 39 002
  • 732
  •   1
Отговори
# 255
  • София
The Baroness, аз замествам с кокосово сухо мляко или по-непретенциозният вариант: кокосово или бадемово брашно.
Благодаря за идеята - ще потърся   bouquet
kameloth, със сметана не става ли рядко за мазане? Идеята е супер  Peace

# 256
Здравейте момичета,
от пет дни съм на тази диета, доколкото успявам да схвана принципите и съм отслабнала 2,5 кг. Доволна съм от резултата до сега. Исках обаче да ви питам мога ли някъде да прочета някакви данни колко се отслабва с нея, иска ми се да се ориентирам и да си сверя часовника, както и да преценя дали това което махам е в рамките на реалното.
Много съм се нахъсала този път и ако намеря някъде някакви отчети на момичета или някаква статистика би ми подействало стимулиращо.
Почти знам отговора на въпроса ми , че е индивидуално и зависи от килограмите, но реших все пак да попитам Laughing Успех на всички

# 257
  • SA
The Baroness , не, сьс заквасена сметана и повече какао ( аз слагам горе-долу 5-6 препьлнени с.л. какао на малка кофичка от 200 гр.) става много гьста смес, накрая с усилия разбьрквам последната льжица какао. Най-добре ми се получаваше с какаото на д-р Йоткер.
Радост, много благодаря за рецептата!  Още тези дни ще я пробвам. Без тази мая за сирене сьщо ще се получи, нали?

Последна редакция: сб, 25 яну 2014, 23:51 от kameloth

# 258
Добро утро, снежни красавици!
 Да потвърдя за кашкавала-домашния-разкошен е. Сиренето също, киселото мляко-също.А и не е трудно да се справи човек с тях. Ние вземаме мляко от наш познат, и като не ме мързи-правя.
 само минавам да се отчета-с режима всичко е ОК, тренировките у дома съвсем ги спрях, но пък два пъти седмично тропкам хорА, доколкото мога. И пиша рядко, защото съм заета, но ви чета непрекъснато  bouquet.

# 259
  • София
И аз бих се пробвала с домашен кашкавал!
Виж домашното кисело мляко ми е вече нещо като навик, квася го ей така, докато правя нещо друго. Повече от 7 - 8 години си квася вкъщи.

Тази Нутела ми изглежда страхотна. Дали ако я направя няма да я изям за ден, два ...

Аста, добре дошла  Money
Да изкажа моето мнение по твоя въпрос - до момента сваленото от теб е вода, затова е толкова много. За 5 дни - 2,5 кг от мазнини не може да се отслабне, дори и да си 200 кг.
По принцип свалянето на кг от мазнини е доста бавен процес. И тъй като тук, с ВМ-НВХ се свалят предимно мазнини, бъди готова на бавен процес, имай търпение (Шоки, забелязваш ли кой го казва  hahaha).
Аз например свалих за почти година почти всичките ми мазнини, останаха ми само малко, за сексапил. Имах за сваляне сравнително малко, въпреки, че това беше най-голямото напълняване, което досега ми се е случвало (дори и от двете бременности).
Като кг вече не мога да кажа, защото напоследък спортувам и те се покачиха. Но примерно около 4 кг мазнина може и да съм свалила. Сега, като се гледам на снимки от миналата зима, разликата е огромна.
Режима не е за ден, два. Това е режим на хранене, а не диета за отслабване.
Ако си готова да се храниш така - искрено ти желая много успех!   bouquet

# 260
Кам, благодаря за идеята за шоколад от заквасена сметана и какао!  bouquet

Asta, наистина е изключително индивидуално, но твоят успех до момента е зашеметяващ Simple Smile

# 261
  • София
Зачетох се в http://www.infobarrel.com/21_Reasons_Youre_Not_Losing_Weight_On_Low_Carb и относно точка 11 - неяденето на достатъчно въглехидрати, откривам при себе си.
Откакто включих плод, всеки ден, вечер, сякаш нещата потръгнаха по-бързо и мазнините видимо намаляха. Хапвам плод защото ми се яде, а не защото съм търсила този ефект, но ми стана интересно, защото сега откривам обяснението и съпоставям с моето развитие.

# 262
  • Oslo,Norway
Здравейте момичета Hug,
от около 5 дена започнах режима моля ви за помощ тъй като имате доста голям опит с режима и искрено ви се радвам за чудестните резултати . Накратко за мен Simple Smile .  Преди 2 години и половина се преместих в Норвегия и незнам дали от стрес или от поликистозата която имам или пък от работното време с което работя от 04:00 или пък всичко заедно стигнах заветните  79кг при височина 160.От около месец чета (но вие нямате изчитане) и се нахъсвам да започна режима и ето ме сега тук с вас. Незнам дали е нормално че за тези 5  дни съм свалила само  400гр.  newsm78Чета че всички отчитат доста по-добри резултати, кой 2кг кой 2.5кг, но пък погледнато от друга страна не е зле защото вървя надолу  а не нагоре и все пак ако можете да дадете някакви насоки които със сигурност  сработват за по успешното сваляне на килограмите.В момента чета тези 21 причини  поради които не сваляш и откривам две причини не достатъчно сън и задържане на вода (или както е написано понякога кантарът лъже). Стига съм писала вече Simple Smile продължавам да чета
Чао за сега  smile3525

Последна редакция: нд, 26 яну 2014, 10:50 от deni_kali

# 263
deni_kali, прибери го този кантар някъде и го забрави  Laughing. Вземи си мерки и следи само там какво се случва. Едно, че при всеки е индивидуално с каква скорост се вталява, друго че само в рамките на един ден теглото може да варира с до 2кг  Peace

# 264
Аз не бих се качвала на кантара по-често от 3 седмици  Peace
Това с меренето всеки ден може само да те демотивира, защото както казва Мария - теглото варира по ред причини. Замерване на обиколки също не бих правила на кратък период.

# 265
  • Vildbjerg,DK
Добър ден и добре дошли на Asta  и deni_kali  bouquet Надявам се да се убедите сами, че това е правилното място. Колкото до това кой колко отслабва - различно е при всеки и зависи от много фактори. Може да се случи дори покачване в началото при някого. Но както Вивиан писа - това не е диета за месец, два. Това е режим и начин на хранене. Желая успех в постигането на целите. deli_kali аз чета от близо два месеца и както се казва едва съм одраскала повърхността - толкова е обширна темата със всички допълнителни линкове и препратки. Момичетата толкова са се трудили да съберат всичката тази информация, за която още един път огромно Благодаря Hug

Иначе при мен нищо ново - студ,съчетан с едва показващо се от време на врем слънце. Снощи детето ми писа смс около 10 часа да ми каже, че се забавлява страхотно и да пожелае лека нощ, а после аз спах без да се събудя въобще 7 часа. Laughing

Сега готвя като за световно, че първите три дни от седмицата съм до по-късно на работа и няма да ми се занимава - правя котлети на фурна с домати, лук и сметана и отделно свинско с праз. За довечера ще е ребра, но да видим дали малката ще ги одобри без захар в маринатата. Мисля само малко сок от мандарини да добавя, че имам две които не хареса, че били мнооого сладки Laughing

# 266
Баронеса, може тази рецепта за домашна Нутела да ти допадне.

УЛи, ако си я правила случайно, колко време издържа такъв тип домашна Нутела?  newsm78
Не съм, Лурдес, но то няма кой знае какво толкова да се развали в нея си мисля. Ако решиш да я правиш, пробвай половин доза да видиш как е.

# 267
anideni, на мен много ми харесват ребра, мариновани само с балсамов оцет и подправки (със силен акцент върху розмарина). Може да пробвате този вариант.

deni_kali, добре дошла! За 5 дни не можеш да очакваш много съществени резултати. Тоест, някои отбелязват по-голям напредък за 5 дни, но това са по-скоро изключения, а не правилото. А и нещата са много индивидуални. Обаче след като си с поликистоза, това определено е правилният начин на хранене за теб. Не се отчайвай, дай си време да свикнеш, тялото ти да се почувства сигурно и добре обгрижвано, и ще видиш как ще забележиш промяна и в здравословното ти състояние, и постепенно в мерките и теглилките Wink И аз не те съветвам да се теглиш прекалено често. Запиши си стартовите мерки (талия, ханш, бедро и каквото евентуално още те интересува) и ги сравнявай минимум през едномесечни интервали.

Вивиан, наистина е възможно организмът ти да е имал нужда от леко увеличаване на въглехидратите. Абсолютно не е задължително да се стои на 20-30 грама през цялото време, дори за повечето хора е ненужно. Но освен това ти започна да тренираш напоследък, а това също има голямо значение Wink

# 268
  • Oslo,Norway
Благодаря ви момичета за насърчаващите коментари , мерките са взети и са  нанесени даже в един екселски файл който ми изчислява и БМИ който към днешна дата е  Shocked но да се надяваме че всичко ще се нормализира.А относно поликистозата Cioccolata това е един от факторите да започна този режим, да се надяваме че нещата ще се подобрят, с моят мъж решихме да пробваме за няколко месеца без намеса на доктор бебеправене , за момента неуспешно Sad .В момента  ти се ровя в блога  между другото Cioccolata и има толкова интересни неща просто едно голямо благодаря на всички които са се потрудили за нашето улеснение  smile3501
Много съм Хепи че ви намерих  newsm68

# 269
deni_kali, само не се отчайвай Hug Всичко ще се нареди. За поликистозата е важно също да приемаш витамин Д (D3) в комбинация с магнезий и К2. Също така може да ти бъде от полза да приемаш инозитол. Добре може да ти се отрази и някаква форма на физическа активност. Но най-важното е храненето.

Общи условия

Активация на акаунт