НВ-ВМХ, част 72

• 38 532
  • 732
  •   1
Отговори
# 450
Колкото по-рядко се случва, толкова по-добре.
Ако искаш виж това интервю и после как да клякаме и част 2

Вив, не е мит, силно дупе е най-доброто за тазовото дъно. Важното при клековете е подбедрицата да е вертикална, т. е. да не се мести напред. Дори да не са дълбоки изобщо самите клекове, подбедрицата да не мърда, а да си остава права.

# 451
  • София
Благодаря за отговорите, значи ще съм търпелива. Имам да свалям около 10 кг. Може би около 2 години си ги нося. Качих още десет през бременността, но те са вече свалени.

# 452

Kam, благодаря
Ей тази да ти се намира?
http://www.ketogenic-diet-resource.com/cancer-diet.html

# 453
  • SA
W'A'S'P', ще я потьрся.

А ето и още една, която Шоки ако иска, може да я качи в сайта.
The Great Cholesterol Myth - Jonny Bowden

http://dox.bg/files/dw?a=7cf7c03e3f

Ули , интересна информация!   bouquet

# 454
The Great Cholesterol Myth е вече качена Wink

# 455
  • София
Ули, благодаря  Hug Почвам да чета, дано разбера добре, че моя англ. не е на мах.

# 456
  • SA
О, Шоки, извинявам се! Не сьм я видяла.  Embarassed

# 457
Облаче аз малко със закъснение, ама не можех 2 дена да вляза в форума. Исках само да ти кажа в никакъв случай да не се чувстваш виновна, че си прегрешила по някакъв начин. Точно този проблем имам, насадих си сама чувство за вина, всеки път като хапна нещо не режимно и сега си губя времето да се боря да го преодолея, тялото и ума са сложни машинки, и сякаш на сила те карат на там на където не трябва, нали знаеш всичко забранено е желано  Hug Просто си кажи, е случва се, това не е забранена храна, просто знам че не е полезна за мен и това е.
И аз днес прегреших, но поне вина нямам, утре ще съм ок.

# 458
Облаче аз малко със закъснение, ама не можех 2 дена да вляза в форума. Исках само да ти кажа в никакъв случай да не се чувстваш виновна, че си прегрешила по някакъв начин. Точно този проблем имам, насадих си сама чувство за вина, всеки път като хапна нещо не режимно и сега си губя времето да се боря да го преодолея, тялото и ума са сложни машинки, и сякаш на сила те карат на там на където не трябва, нали знаеш всичко забранено е желано  Hug Просто си кажи, е случва се, това не е забранена храна, просто знам че не е полезна за мен и това е.
И аз днес прегреших, но поне вина нямам, утре ще съм ок.

Облаче, и аз подкрепям! Нещата са въпрос и на навик, нагласа, свикване и т.н. Всеки човек има нужда и от време да се нагоди и когато му се иска да успее прекалено бързо, обикновено все нещо го изкушава. Когато и умът ти се настрои на същата вълна изцяло, ще мислиш по друг начин и просто ще гледаш на отклоненията като на право на избор. В крайна сметка тук забранени храни няма, просто се променят пропорциите на макронутриентите - наблягаш на едни неща вместо на други. А и като си изградиш навиците, ще ти е много по-лесно да си правиш сметката в храненето. Освен това зависи и от специфичната ти мотивация: отслабване, подобряване на състояние на заболяване, спортни постижения и т.н. Когато имаш ясна мотивация, изграждането на добри (не перфектни!) навици е основата на добрите (не перфектни!) резултати.

С една дума, не се втелявай толкова!  Hug

П.П. И аз постоянно правя някакви грешки, но отдавна не ми пука, защото установих, че ме спират именно отчаянието и самомнението, а не самите грешки.

# 459
 Heart Eyes Heart Eyes joya, AGLIKKA, от сърце ви благодаря. Точно вчера, след като реших да се стегна и да намаля до минимум въглехидратите, стана една... Не е за говорене, не съм очаквала от себе си прост такова голямо нарушение. Исках да вляза в темата и пак да прочета за подкрепа съветите ви и ето че и днес сте писали.  Hug

Съжалявам и се извинявам на всички, че ви занимавам толкова много с моите проблеми.   bouquet

Досега във всички диети, в които съм била, се гледа на .нар. "прегрешения" много зле и аз вчера наистина се почувствах виновна, че прекалих.

Много ви благодаря за подкрепата на всички и извинете още веднъж.   bouquet

# 460
Вчера служебно имах работна среща с лекари и фармацевти като поводът беше грипната вълна. Това, което те казаха като препоръка за превенция и подсилване на имунната система е спиране на захарта под всякаква форма и максимално редуциране на всички тестени изделия. По техни наблюдения хората, които се хранят нисковъглехидратно и високопротеиново/високомазнино имат много по-добра кондиция и не са податливи на вируси.
Не знам, дали това е причината, но този сезон около мен доста хора се натръшкаха, само аз съм свежарка. Дано, дано, дано

# 461
Смоуки, това звучи страхотно
Дано все повече да са тези лекари
И да почнат и да ги дават по ТВ,  за да стигне до повече хора

Ето един линк от мен защо трябва да се внимава с допълнителния прием на антиоксиданти
http://stm.sciencemag.org/content/6/221/221ra15

Облаче, предполагам колко ти е трудно сега
Но и си представям къде ще си след година и как всички тези проблеми ще са зад гърба ти

# 462
Смоук, надявам се, че си права Praynig Т.е. то е логично да е така, но имунната система на човека зависи от много фактори, не е само храненето... И стресът влияе, и преумората, и сънят (недостигът действа много зле във всички отношения), и чревната флора, и евентуални заболявания (и хронични, и остри), а сигурно и други фактори, така че не може да се каже категорично, че всеки, който поне от известно време се храни нисковъглехидратно, непременно се е отървал завинаги от всякакви вируси.

От друга страна обаче е много добра новина, че мнението на лекарите е такова Wink Ама сериозно ли са казали, че хората на високомазнинно хранене са по-здрави? Shocked Защото обикновено мазнините са табу, особено пък високомазнинното хранене. Обикновено се противопоставя стандартното (което е високовъглехидратно, макар и да не го наричат така) на високопротеиновото тип Дюкан. Аткинс май също медицината го води високопротеинов, а не високомазнинен режим.

Облаче, успокой се и не ги преживявай толкова нещата!  Hug Паднала си от коня - голяма работа. Просто се качваш отново и си продължаваш.

Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 10:35 от Cioccolata

# 463
Скрит текст:
Човекът, който иска да стане съвършен задължително става невротичен, тъй като той не може да бъде тук. Той е в бъдещето, което не е. Той не може да се наслади на този момент, той може само да го осъди. Той не може да обикне тази жена, понеже има идеята за някаква съвършена жена. Той не може да обикне този мъж, защото този мъж не е съвършен. Той не може да се наслади на тази храна, тази закуска, тази утрин - нищо никога не го удовлетворява, и не може. Неговото очакване присъства и той непрекъснато сравнява, и непрекъснато се разочарова. Човекът, който живее в желанието за съвършенство, живее един осъден живот. И обществото също му помага.Съвършенството е в бъдещето, цялостността е тук и сега. Ти можеш да бъдеш цялостен в този момент. Ти можеш да си цялостен в своя гняв, можеш да си цялостен в своя секс, можеш да си цялостен в каквото и да правиш - чистейки пода или готвейки храна или пишейки поезия. Ти можеш да си цялостен. В този момент. Това не се нуждае от никаква подготовка, това не се нуждае от никакво изграждане

Ето един цитат от Ошо по този повод, няма само Краси да го цитира.  Crazy

# 464
Шоки,
точно това беше мнението на тези, с които разговаряхме.
Разбира се, че храненето е само една част от редица фактори, но те изразиха мнение, че е важно човек да приема храни като месо, айца, риба, сирене + много листни зеленчуци по време на зимния сезон и категорично да избягва захарта и брашното. Препоръчаха естествено да се проветряват много добре помещения, висока хигиена на ръцете, никакво пипане с пръсти по устата, очите, носа и още куп неща, но това с храненето ми направи много добро впечатление.

Казаха нещо от типа "захарта подхранва вирусите и им осигурява благодатна среда за развитие" - аз не мога да ги цитирам точно, но това беше смисълът.

Общи условия

Активация на акаунт