НВ-ВМХ, част 72

• 38 536
  • 732
  •   1
Отговори
# 435
Моят съвет е по време на тренировките да прилагаш същата хранителна стратегия, каквато ще приложиш и за състезанието. Така ще видиш как се чувстваш от по-мазнинно и нисковъглехидратно хранене на тренировките и ще имаш представа дали ти е необходимо да допълваш с въглехидрати.

# 436
  • SA
Ето още една книга за палео-хранене на Robb Wolf - "The Paleo Solution Diet" , ако някой иска да си я свали.
 http://dox.bg/files/dw?a=3ffb1efbbf

W'A'S'P' , ако те заинтригува някоя друга книга, казвай, да я тьрся из моите източници.  Simple Smile

# 437
За първи път свалям книга от нашата библиотека на таблета
Без никакъв проблем стана
Довечера почвам да я мъча
Големи благодарности отново

# 438
Аз пак искам да попитам има ли някой, който се занимава не само със силови тренировки но и със по-сериозно тичане/плуване/каране на колело.

Аз тичам, но 25 км досега не съм минавала на една тренировка  Blush
Понякога ям по един банан преди началото, а понякога нищо не ям. Но аз наведнъж съм тичала не повече от 15-17 км.  Mr. Green

Възхищавам се на хора като теб, които постигат толкова много в бягането  Heart Eyes

# 439
  • Варна
Svidni4ka, аз карам колело и с мазнинното хранене имам чудесни резултати. Няма резки спадове и пикове, както с въглехидратното зареждане, а постоянен приток на енергия. Не знам дали като тичаш полумаратонска и нагоре дистанция си носиш гелче, храна или изотонична-въглехидратна напитка, но аз установих че до 30км с колело и до 10км бягане не ми трябва. По-големи натоварвания не съм правила още. Според мен е добре да се заредиш с нещо въглехидратно, ако случайно останеш без енергия, но направи 1-2 експериментални бягания. Бягай по познати маршрути с пулсомер и gps tracker. После сравни резултатите от въглехидратно заредено бягане и малко по малко ще изникне отговора кога и как да зареждаш. Аз още експериментирам и ще ми е приятно да има някой с който да обсъждаме темата, така че не забравяй да споделиш резултати.

# 440
Мисля, че може да се прочете повече на сайта на Питър Атия (той самият се занимава с плуване и колоездене, освен силовите тренировки): http://eatingacademy.com/ Струва ми се, че съм чела или в лекции съм го чувала да обяснява, че той самият по време на колоездачни преходи си носи пакетче със солени ядки (солени заради загубата на сол от изпотяването).

# 441
Хайде и аз в клуба с кафе с кокосово масло.
Не знам колко слагате, аз сложих 1/3 чаена лъжичка на 1 дълго кафе, разтопи се и остана отгоре на мазни капчици.  ooooh!
 Усеща се лек, приятен аромат на кокос.
Не знам дали всеки ден мога да пия такова мазно кафе.  Rolling Eyes
За какво друго ползвате кокосовото масло?
Аз слагам по 2 супени лъжици. И така вече 5 месеца,дори още не бях на тази диета, когато ми бяха препоръчали за изчистване на организма кафе с кокосово масло. Не мога да кажа, че ми е от най-приятните неща, но се свиква.

# 442
  • UK
Radost Nezemna, Like smoke благодаря много. Явно ще е процес проба-грешка и при мен. Аз имам навика да не си слушам много тялото обаче, когато съм амбицирана да направя нещо  Embarassed
 На първият ми полумаратон се изтъпанчих без вода, предният ден без вечеря и на сутринта с едно варено яйце. Беше 40С, да не повярваш за Англия, маршрут без сянка. След 7-ия км ми стана студено и до края ме тресеше, бях настръхнала, пих вода само 4 пъти на станциите и пак завърших за 2ч 15мин. През цялото време имах чувството че ще умра обаче си казах, че ако колабирам ще ме приберат и просто да продължавам. Не спрях защото ако бях спряла, това щеше да ми е  Laughing
  Като минах финала и спрях обаче, не можех да дишам,буквално дробовете ми не искаха да се отворят и просто сръгах един човек и му казах get help, I cant breathe и легнах на земята направо Joy
 Оттогава почнах с въглехидратните зареждания  Laughing

# 443
Без вечеря и без вода всеки ще колабира
Това не е оправдание за въгл.зареждане

Аз бих пробвала с яка режимна вечеря и лека закуска
И ще си нося вода и нещо с електролити или както каза Шоки, солени ядки

Аз не знам за редбула, аз сигурно ще се напишкам от него
Но вода и ядки ми се струват нормален избор

Преди моите тренировки си носех парче пармезан (че иначе се напишквах от тежестите)
Точно заради солта
Хем мазен и дава енергия, хем не пълни стомаха
Хем солен  и задържа водата

# 444
Преди моите тренировки си носех парче пармезан (че иначе се напишквах от тежестите)
Това е индикация за слабо тазово дъно. На твое място бих започнала да правя целеви упражнения за него, но не Кегел.

# 445
  • София
Здравейте. Както казах не смогвам да прочета всичко и искам да пипитам нещо.
След колко време на режима мога да очаквам резултати?

# 446
Весе, никой не може да каже, много е индивидуално. От толкова много неща зависи, че изобщо не може да се прави прогноза.

# 447
Здравейте. Както казах не смогвам да прочета всичко и искам да пипитам нещо.
След колко време на режима мога да очаквам резултати?

И аз се присъединявам към Шоки, но ако спазваш принципите и не прекаляваш с калориите, вероятно първите резултати ще са налице в края на 3-та седмица. Но пак зависи, колко имаш да сваляш, колко време си поддържала наднормено тегло и още, и още

# 448
Това е индикация за слабо тазово дъно. На твое място бих започнала да правя целеви упражнения за него, но не Кегел.

И аз така си помислих
Но е факт, че това се случва само ако съм пила вода
Ако е сутрин на гладно и жадно, няма проблем

# 449
  • София
Ули, какви упражнения, ако не кегел? Би ли споделила повече  Praynig
Аз имам проблем с тазовото дъно, второто ми раждане беше с форцепс и от тогава ми е слабо място.
Честно казано нищо не правя по въпроса, а трябва. Клековете помагали, има ли такова нещо или е някакъв мит?

Общи условия

Активация на акаунт