НВ-ВМХ, част 72

• 38 538
  • 732
  •   1
Отговори
# 420
Кам, Смоуки, ++++1

# 421
Да, явно има връзка със глутена, защото цяло лято добавях сирене в доматената салата, и доста мазни сиренца изядох. За сметка на това почти без сметана, кисело и прясно мляко. Няколко месеца от стриктното започване на режима се питах, дали няма да изчезнат тези болки, и то така и стана.  Grinning

# 422
Хайде и аз в клуба с кафе с кокосово масло.
Не знам колко слагате, аз сложих 1/3 чаена лъжичка на 1 дълго кафе, разтопи се и остана отгоре на мазни капчици.  ooooh!
 Усеща се лек, приятен аромат на кокос.
Не знам дали всеки ден мога да пия такова мазно кафе.  Rolling Eyes
За какво друго ползвате кокосовото масло?

# 423
За да не стои кокосовото масло на капчици, трябва да се блендира. Аз ползвам обикновен пасатор - 1-2 секунди са достатъчни, само трябва да се внимава да се разхвърчи из цялата кухня кафето Laughing

Кокосовото масло го ползвам и за пържене на яйца, и за задушаване на зеленчуци (зеле, чушки, спанак), и в мъфини съм го слагала вместо или заедно с краве масло. А и може просто да се похапва като междинна закуска Sunglasses

# 424
За мен е изключително грозно, да не кажа престъпно, да се хвърлят такива твърдения в публиното пространство, касаещи онко заболявания  Confused
Яж чесън и няма да се разболееш от рак  Rolling Eyes Пий го тоя чай и туморът в мозъка ти ще изчезне...

Толкова е елементарно, че няма накъде, но хората се хващат, защото ...знаем защо

И за мене! В събота гледах едно предаване по ТВ, в което говореха за алтернативно лечение на рак.Една жена била болна от рак на гърдата, минала 8 химиотерапии + операция след това (стандартно лечение, действа при повечето хора, когато се хване рано заболяването), като е трябвало след това да мине лъчетерапия за затвърждаване на резултата (отново стандартна процедура). Но тя си решила, че не можело така, захвърлила всичко, станала веган, заминала за Индия и забележете се излекувала с напълно натурални методи.

.....

Joy hahaha Пълни глупости! Тя се е излекувала, защото просто си е минала стандартното лечение по каналния ред, освен това туморните й маркери не са били високи след операцията, така че практически е била здрава още преди лъчетерапията. Дали щеше да проведе лъчетерапия (тя е доста неефективна по принцип) или просто щеше да си смени начина на живот е все тая. Така или иначе липсата на стрес и системната почивка (животът й след лечението) всъщност помагат на организма да се възстанови. "Природните методи" и медитацията не лекуват нищо. Те само внушават на човека да се успокои. Именно тази мисъл помага за добро възстановяване.

П.П. Между другото подходът за лечение на майка ми беше напълно погрешен, нямащ нищо общо с лечението на гореспоменатата дама, и заради това мама нямаше шанс за излекуване. Още от самото начало лекарите са й сбъркали терапията, което разбрахме едва през 2012г., когато беше твърде късно вече.

Затова ненавиждам хора, които лъжат в прав текст, че се били излекували от рак с билки. Дрън-дрън! Това е невъзможно. В повечето случаи дори не са били болни, а някои хора дори не разбират в крайна сметка от какво са болни и си въобразяват глупости. А хипохондриците ги знаем колко струват.

Истината е, че единствената превенция за рака е просто да не се разболяваш.  Wink

# 425
Благодаря за информацията, Cioccolata!
Ще си взема миксерче за фрапе, че пасаторът ми се струва голям за кафе и малкото масло ще остане по пасатора и ми се струва, че ще пръска доста.

# 426
Да, с миксерче за фрапе става доста добре.  Rolling Eyes А са и евтинки... Моето го купих от Карфур и беше към 15 лева, но върви на ток. Чела съм, че в ИКЕА има такива на батерийки за 2 лева някъде, но не съм проверявала, понеже ми е далеч, а и аз исках елекрическо. Закуската ми от месеци насам е кафе, блендирано с масло. От 7 сутринта до 7 вечерта издържам след такова кафенце. За някой това може да се стори екстремно, но аз съм много по-концентрирана без храна, а и вече съм си свикнала.  Party

# 427
да си копна поста за рака
прочетох едната статия, втората, в която има кратко резюме на книгата и ми стана ужасно мъчно

в блога на Андреас видях статия за Ann Fernholms с нейния коментар по ей тази статия
http://stke.sciencemag.org/cgi/content/abstract/sigtrans;7/310/ec29

за раковите клетки и тяхната "захарна зависисмост"

и два линка от коментарите
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/06/16/ke … iet-benefits.aspx
http://diagnosisdiet.com/what-causes-cancer/

# 428
  • София
"Природните методи" и медитацията не лекуват нищо. Те само внушават на човека да се успокои. Именно тази мисъл помага за добро възстановяване.

Понякога и това не е малко, особено ако става въпрос за по-впечатлителна личност Wink
Вярвам, че възможностите на човешкия организъм са неподозирано големи, особено при саморазрухата, която си причиняваме.

Ох, връщам се да изчета темата и в тоя форум.

# 429
"Природните методи" и медитацията не лекуват нищо. Те само внушават на човека да се успокои. Именно тази мисъл помага за добро възстановяване.

Понякога и това не е малко, особено ако става въпрос за по-впечатлителна личност Wink
Вярвам, че възможностите на човешкия организъм са неподозирано големи, особено при саморазрухата, която си причиняваме.

Ох, връщам се да изчета темата и в тоя форум.

Това е абсолютно вярно! Когато бях в прогимназията учителите много ме тормозеха и развих нещо подобно на гастрит - имах страхотни болки в стомаха седмици наред всеки ден. Оказа се, че ми няма нищо, пих някакви хапчета срещу киселини. После се  преместих в друго училище и естествено болките изчезнаха. Досега не са се появявали. Чак след години вкъщи загряхме, че стресът ме удря в стомаха, понеже винаги съм била чувствителен човек. Чак напоследък станах по-дебелокожа и режимът много ми помага за това. Чак не мога да повярвам! Е, житейският опит също е важен, но не е най-важният.

# 430
  • SA
да си копна поста за рака
прочетох едната статия, втората, в която има кратко резюме на книгата и ми стана ужасно мъчно

в блога на Андреас видях статия за Ann Fernholms с нейния коментар по ей тази статия
http://stke.sciencemag.org/cgi/content/abstract/sigtrans;7/310/ec29

за раковите клетки и тяхната "захарна зависисмост"

и два линка от коментарите
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/06/16/ke … iet-benefits.aspx
http://diagnosisdiet.com/what-causes-cancer/

О, тази книга за рака като метаболитно заболяване на Thomas Seyfried, Шоки може да я качи в сайта с книгите.
В списька за четене ми е, ама кога ли ще й дойде времето и на нея?

# 431
  • UK
Аз пак искам да попитам има ли някой, който се занимава не само със силови тренировки но и със по-сериозно тичане/плуване/каране на колело.
От месец съм на режима, силовите тренировки ми вървят, даже вчера за крака за първи път кляках с 80кг, това и преди с въглехидратите не го бях постигала.
 След 4 седм обаче имам 25км race....това означава 2.5ч бягане, преди всичките ми предишни маратони правех въглехидратно зареждане предната вечер, на следващата сутрин пак вкарвах малко въглехидрати. Не искам да си развалям режима но ме е страх дали ще издържа.
  Приемам всякакви мнения  Hug

# 432
svidni4ka, мисля, че по твоя въпрос може да се включи Radost Nezemna с информация от първа ръка. Аз мога да ти кажа на базата на прочетеното, че издръжливостта ти би трябвало да бъде много по-голяма и да се радваш на стабилна енергия през цялото време, ако наблегнеш на мазнините преди състезанието, а за него може да си вземеш примерно ядки или кокосово масло в някаква форма (не знам каква обаче Embarassed).

Качих книгата на Seyfried при другите.

# 433
Голямо благодаря за книгата
Бях се засилила са я купувам, но е близо 100 евро и това ме отказа
И дано успея да я разбера, според статията била доста трудна
Ама обичам предизвикателствата

Относно толкова натоварен спортен ден
Един тукашен триатлонец е на режима
Но по време на съзтезание пие РедБул именно за да си достави "ракетно гориво"

Но човек преди да пробва няма как да знае кое действа при него

# 434
  • UK
Шоки, мерси много. Аз мислих, мислих тази сутрин и реших, че няма да въглехидратствам (каква дума  Mr. Green) Ако не издържа и колабирам, ще ме прибират с линейка  Joy Това на майтап де.
 Почвам с тренировките по-интензивно, че имам само 4 седм, а не съм тичала от 5   ooooh! Ама това английско време с тези дъждове ми скапа ентусиазма. Ще докладвам как се чувствам, ако на някой му е интересно де  Crazy
 Иначе глад имам само за режимни храни. Постоянно ми се яде месо, вчера имах само сирена и сметани в хладилника, а бях умряла от глад и закъснявах за фитнеса и изпих 200мл сметана (double cream) Embarassed Embarassed Embarassed После му събрах очите на треньора с щангите  Joy Оказва се, че има само една жена в нашия фитнес, която вдига повече от мен, ама тя е cage fighter, така че е друга категория  Joy
WASP мерси, това е интересно инфо за триатлонеца. Значи все пак трябва/може да се вземе нещо по време на състезанието. Тук продават едни пакетчета с глюкоза или електролити, които си изтискваш в устата докато бягаш, няма нужда да спираш, досега не съм ги пробвала, защото си превех въпросните въгл. зареждания, но може да си взема от тях за всеки случай  newsm78
  Все пак ще пробвам докато тренирам да ги избягам тези 25км без въглехидрати, поне ако не се чувствам добре мога да спра и да се прибера, не е като на състезанието да съм в средата на нищото.

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 09:39 от svidni4ka

Общи условия

Активация на акаунт