НВ-ВМХ, част 72

• 38 557
  • 732
  •   1
Отговори
# 405

а тъкмо за сметана с орехи си мислех Simple Smile
едно кремче от течна и заквасена сметана, орехи и какао с желатин се прави за 15 мин
или сметана с орехи, тахан и фъстъчено масло - бъркаш и ядеш и после не се сещаш за храна

а за Байкова - иди-дойди да я слушат хората, поне говори мяу-мяу
ама на Емилова как й се връзват - не мога да разбера
та тя прилича на кръстоска от хитлерист и убиец-психопат

ей това се разхожда тази сутрин из фейса
http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=639709

# 406
  • SA
Цитат
ама на Емилова как й се връзват - не мога да разбера
та тя прилича на кръстоска от хитлерист и убиец-психопат

ей това се разхожда тази сутрин из фейса
http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=639709

Joy

Цитат
Разбира се, но ако обичаме да си хапваме повечко, можем да прекаляваме само с количеството на плодовете и зеленчуците. Те няма да ни направят по-пълни или пък да ни разболеят.

Е ,ако аз изяждам по 2-3 кг банани и грозде на ден , определено няма да си остана слабичка.  Simple Smile
Но тя и самата Емилова не е твьрде слаба, все пак.

# 407
Емилова веган ли е?
Защото ми се стори, че отрича "животинските продукти"  newsm78

# 408
Юле, Свидничка, благодаря ви.  Hug Hug

# 409
Облаче, много хубави съвети са ти дали момичетата по-горе Hug Аз само да допълня, че на първо място не трябва да се чувстваш гузна, не си причинявай такова нещо. Направи плавен преход към този начин на хранене. Ами, то всъщност, като се замислиш, ти почти напълно си "преминала". 2-3 пъти седмично отклонение се вписва в модела на Марк Сисън 80:20 - минимум 80% от времето се спазват стриктно правилата, максимум в останалите 20% можем да си позволим отклонения. Може би се чувстваш под напрежение или като на изпит, притесняваш се, че не се справяш "както трябва". Недей! Hug Постепенно всичко ще се нареди!

# 410
Херцен, Шоки, благодаря.  Hug

Съжалявам, че се оплаквам. Искам да продължа, защото много добре ми се отразява режима... и много зле ще съм с въглехидратите. Това е пътят.

# 411
Аз пак минах на вълна охлюви. Имам около 10 пакета замразени и почистени, та сега си правя различни варианти. Почти съм сигурна, че са режимни, но все пак да попитам, за всеки случай. А дето бях се уплашила за беленето на ръцете и краката-спря. Даже кожата ми сега изглежда доста по-добре.И продължавам да пия по 5 капки вигантол.Имам обаче още една притеснение. От 2 седмици ходя буквално през десет минути до тоалетната, даже това още по-зле ми се отрази на съня, а не мога да кажа , че пия много вода. Вярно, че преди 2 седмици синът ми го удари кола и изживях доста сериозен шок....та си мисля, възможно ли е да съм отключила диабет. Аз по принцип си ходя често до тоалетна, но чак пък толкова-направо е драстично, че и ми е неудобно от колегите да излизам толкова често.

# 412
vici75, сега те разбрах. За жалост и аз съм от мързеливите в това отношение  Sick, дано го преодолееш. За корема - пробиотици пиеш ли?
Като спомена ставите, се сетих, че миналата година започнаха да ме болят ставите на ръцете и най вече на пръстите, и то си ме боляха няколко месеца. Аз съм с проблемна Щитовидната жлеза, и сме си коментирали в съответната тема, че човек има ли някакво автоимунно заболяване, не остава само с него, в повечето случаи се появяват и още няколко. Та бях сигурна, че е някакъв ревматоиден артрит или нещо подобно.        Обаче, сега като се замисля, доста отдавна не ме болят, и 100% има връзка със режима. newsm44

# 413
Lemy, много хубава новина! Наистина може да има връзка с режима. Ако е било начален ревматоиден артрит (дано да не е било!), има много хора, които се повлияват добре от безглутеново и/или безмлечно хранене, така че може точно ограничаването на глутеновите храни да е изиграло важна роля в твоя случай (защото предполагам, че не си спряла млечните). А може и добавянето на витамин Д и омега-3 също да е от значение. Автоимунните заболявания, ако това е автоимунно, се свързват и с дефицит на витамин Д.

# 414
  • SA
alinnna , при диабет обикновено освен често уриниране , има и повишена жажда и пиене на големи количества вода. Но разбира се, едва ли някой може да ти каже сьс сигурност на какво се дьлжат оплакванията, освен ако не си направиш изследвания.
Охлюви не сьм яла никога.  Embarassed Но не виждам защо да не са сьвместими с режима.
Lemy , Марк Сисьн беше писал, че имал подобни болки, които изчезнали след отстраняване на глутена от храната му.

# 415
alinnna , при диабет обикновено освен често уриниране , има и повишена жажда и пиене на големи количества вода. Но разбира се, едва ли някой може да ти каже сьс сигурност на какво се дьлжат оплакванията, освен ако не си направиш изследвания.
Охлюви не сьм яла никога.  Embarassed Но не виждам защо да не са сьвместими с режима.
Lemy , Марк Сисьн беше писал, че имал подобни болки, които изчезнали след отстраняване на глутена от храната му.

Ами чак повишена жажда не, но ми горчи постоянно. Като разчистят пътищата в провинцията ще отида да си направя изследвания  Grinning

# 416
Не успявам да се организирам за режимните десерти. Знам, че са лесни, че не отнема много време. Но просто не стигам дотам. Не знам другите жени как успяват да домакинстват, да ходят на работа и да се грижат за децата. При мен напоследък много неща куцат, дразня се, опитвам да се справя и все не мога.

Tired

Облаче, не знам дали е така, но ми се струва, че имаш стремеж към перфекционизъм във всяка област от всекидневието ти
Ако наистина е така и не греша, може би трябва да решиш кое да е перфектно и кое да е перфектно под 100%
Аз съм била така и си беше як тормоз
След като подредих приоритетите и ми олекна значително
Извинявай ако греша, това е само предположение

Херц, чесън и боб срещу рак ОЛЕ!
Не знам дали ще изтреби гадините, ама толкова метан ще произведе, че няма да ни пука дали имаме гадини като ще докараме нов парников ефект
Тази женица все повече се излага
Има ли наистина диплома по медицина и възможно ли е допломиран лекар да мисли така?

# 417

дори учителката ми по йога - веганка, смята чесъна за прехвален  Mr. Green

# 418
  • SA
Абе, чесьньт може да си има своите полезни свойства, както между другото и много други от т.нар. "супер - храни" . Лошото е, че от публикациите, които ги вьзхваляват, човек едва ли не остава с впечатление, че е вьзможно да яде каквото си иска, да пуши, пие, да виси цял ден пред телевизора, или компютьра и хоп - като пие чай от джинджифил и яде чесьн с мед, всичко ще му е наред.

# 419
За мен е изключително грозно, да не кажа престъпно, да се хвърлят такива твърдения в публиното пространство, касаещи онко заболявания  Confused
Яж чесън и няма да се разболееш от рак  Rolling Eyes Пий го тоя чай и туморът в мозъка ти ще изчезне...

Толкова е елементарно, че няма накъде, но хората се хващат, защото ...знаем защо

Общи условия

Активация на акаунт