НВ-ВМХ, част 72

• 38 525
  • 732
  •   1
Отговори
# 495
Кам, мога ли да помоля за мнението ти, не е много по темата, но е свързано със здравето.
Вчера дерматолога ми предписа рецепта 1 година антибиотик миноциклин (не знам дали го пиша правилно) от рода на тетрациклина 50мг. Според него няма никакви проблеми или опасности. Два месеца трябва да го пия сутрин и вечер и 10 месеца само вечер еднократно. На мен ми звучи безумно, до сега всичките ми дозировки за розацеа (моята е втора фаза) са били максимум по 6 месеца, докато пия антибиотика + 6 месеца след това съм ок, и после пак избива, преди ме държа по 2 години, но според мен вече съм адаптирана към де що има антибиотик. Основните ми притеснения са за черния дроб. МЕрси  Hug

Мис Вал интересно и за мен е да споделиш, ако пиеш ЛДН-а има ли промяна ?

# 496
  • SA
joya ,  Hug . Не сьм много запозната с антибиотичните схеми за лечение на розацея.
Този миноциклин явно е класика в лечението й. Нямам никакьв опит с този антибиотик. Все пак, не вярвам да ти нанесе някакви сериозни чернодробни поражения, макар и за по-дьльг период от време.
На твое място, бих пробвала да си лекувам розацеята с IPL. Но само при добри специалисти, на които имаш доверие.

# 497
Зизу, Магнерот е добър вариант. А иначе аз предпочитам магнезиев цитрат (на Now Foods), но го поръчвам от Iherb, защото у нас излиза прекалено скъп.

# 498
И аз като Шоки съм фенка на магнезиевия цитрат на нау фуудс. Само че не ми се занимава да поръчвам от интеренет и се набутвам, като си го купувам от аптеката - 20 лева е, стига ми за малко повече от месец.

# 499
Зизу, Магнерот е добър вариант. А иначе аз предпочитам магнезиев цитрат (на Now Foods), но го поръчвам от Iherb, защото у нас излиза прекалено скъп.
И аз като Шоки съм фенка на магнезиевия цитрат на нау фуудс. Само че не ми се занимава да поръчвам от интеренет и се набутвам, като си го купувам от аптеката - 20 лева е, стига ми за малко повече от месец.

Благодаря ви момичета, най-вероятно ще опра до бг аптеката , защото не знам как се поръчва от ай хърб..

# 500
joya ,  Hug . Не сьм много запозната с антибиотичните схеми за лечение на розацея.
Този миноциклин явно е класика в лечението й. Нямам никакьв опит с този антибиотик. Все пак, не вярвам да ти нанесе някакви сериозни чернодробни поражения, макар и за по-дьльг период от време.
На твое място, бих пробвала да си лекувам розацеята с IPL. Но само при добри специалисти, на които имаш доверие.
Благодаря  Hug
Проблема е че аз съм втора фаза, акне-розацеа и ИПЛ-а не върши особена работа, иначе само за червенина и капиляри е ок, до колкото знам. Ще си карам сега така щом няма проблем за черният дроб, иначе не знам при вас дали е популярно но много ми препоръчват една процедура наречена плазма - rich platelet plasma/vampire facelift. Собствената кръв се бърка в някаква центрофуга, отдея се плазмата, обогатява се с нещо(??) и се инжектира на проблемното място, било лице, или при проблеми със стави, дори гледах и при косопад.

# 501
Добър вечер  Simple Smile Прекрасна идея за ВМ вечеря - раклет, мням!

Да споделя поредното нещо, което прочетох по темата ни  Simple Smile Аз не съм много по тази част, но ми се стори интересно, та да чуя коментарите ви. Става въпрос за добавка "амидон", под формата на устойчиво картофено нишесте - 4 лъжици дневно, на гладно. Подобрявало инсулиновата чуствителност и подхранвайки бактериите в дебелото черво, подпомага за усвояването (и отстраняването) на мазнините, окийслявайки ги по-бързо. Амидонът имал епигенетичен ефект, който се отразява на контролирането на апетита и по-доброто усвояване на приетата храна. Има многобройни изслевания, които подкрепят по-горното. Ето го и сайта с информацията и връзките в него

http://freetheanimal.com/2013/06/resistant-starch-now-we%E2%80%9 … -to-research.html

А ето на това прилича и естественият продукт амидон:

http://www.amazon.com/gp/product/B004VLVCGU/ref=as_li_ss_tl?ie=U … ag=fretheani0c-20

# 502
Момичета , искам да попитам има ли някой , който да има проблеми със жлъчката 14 дни съм на режима вече и усещам че имам някакви бодежи под дясното ребро .

# 503

Аз не се отказвам де. Съвсем положителният ефект е, че почти не чувствам глад.. а преди си бях вечно гладна.

bouquet за сега и при мен това е най -положителният ефект , освен че съм свалила около 2 килограма , но и около пет сантиметра обиколка коремна - а вярвайте имам още доста да свалям там  #Crazy

# 504
човеченце, напълно е възможно да имаш бодежи, особено ако преди това си се хранила нискомазнинно, а сега рязко си увеличила мазнините. Пробвай да поограничиш мазнините на първо време и да ги увеличаваш плавно.

Сега прочетох за успеха ти с това хранене - браво! Simple Smile Много се радвам, че имаш толкова положителен ефект!

# 505
Четох за експериментите на Ричард Николай и много други с картофеното нишесте, но не виждам защо са необходими такива акробатики Rolling Eyes Едно нормално нисковъглехидратно хранене обикновено е достатъчно.

# 506
  • SA
човеченце , а ти по принцип имала ли си досега проблеми с жльчката/ жльчни камьни?
Аз сьщо имах в началото подобни симптоми, по-скоро усещане за някаква тежест в областта на черния дроб. Всичко премина като намалих количеството на мазнините и след това бавно започнах да ги увеличавам отново. Ако досега си се хранила нискомазнинно, при значително увеличение на мазнините в храната, е вьзможно жльчката да реагира с по-силни контракции, които да се усещат като бодежи.
Но иначе браво за резултатите! 5 см минус от коремната обиколка за 2 седмици е чудесен резултат.  Hug
joya , за този метод не бях чувала и не зная в Бьлгария дали се прави някьде. Но ми беше интересно да прочета. Изобщо, козметичната дерматология много се развива напоследьк, пьк явно и желаещи да я използват има много.
greendream , това устойчиво нишесте ако сьм разбрала правилно , не се разгражда в тьнките черва, а достига в почти непроменен вид в дебелото черво, кьдето значение за разграждането му имат чревните бактерии. В този смисьл , вероятно има някакво пробиотично действие и подобрява сьстоянието на чревната флора. Иначе по отношение на това, че след неговата консумация крьвната захар и инсулина не се повишават, колкото след консумацията на обикновено нишесте, това е ясно и без експерименти, след като то явно не се усвоява добре от организма. Горе-долу сьщият ефект ще има, ако ядем фибри например.
И като гледам цената му - 20$ за пакет от 600 грама... ( Шоки, това обяснява акробатиките  Wink).
Може би е добьр вариант за хора, които по начало искат да си ядат нишесте и с това заместят обикновеното. Обаче при хора, които са избрали да следват нисковьглехидратно хранене, едва ли ще има голяма полза от модифицирано нишесте.  Simple Smile

# 507
A иначе как се чувстваш,ако си свалила 3кг мазнина би трябвало да го усетиш по дрехите си,и аз стартирах на твоите мерки след като родих -170-76кг.Сега съм 65-66 някъде  newsm78 кантара го подарих -изобщо не ми е интересен,даже не се е и меря,но като цяло съм много доволна от резултатите,които постигам,ама аз имам и други цели,де най-вече да съм "здрава кака"хахха - мускул и тонус ми трябват,че тези децаааа  Crazy

# 508
Експеримент с нишестето направи например Стив Кукси (в блога му може да се прочетат статиите на тази тема: http://www.diabetes-warrior.net/). Той е с диагноза диабет и от няколко години спазва много стриктно нисковъглехидратно хранене плюс тренировки и на практика си е възстановил напълно инсулиновата чувствителност и няма помен от диабета. Той е доволен от нишестето (разбира се, имал първоначално леки стомашночревни оплаквания, защото това нишесте действа точно като голямо количество фибри). Но действително ми се струва ненужно цялото това упражнение. Нишестето не се използва точно като храна, а по-скоро се приема като лекарство или се слага в течност. Така че ако човек иска да яде повече нишестени храни, това не е начинът - самото нишесте не замества например картофите. (А и не може да се набави количество 4 с.л. устойчиво нишесте само от картофи, защото те съдържат съвсем малко и би трябвало цял ден да се ядат само студени варени картофи, за да се набави толкова, а може дори и това да не е достатъчно. Затова е извлечено като хранителна добавка и се приема точно като добавка или лекарство.) С други думи, за мен е безсмислено, а ето, че и цената е солена Rolling Eyes

# 509
  • SA
Шоки, доколкото разбирам , Стив Кукси е сравнявал как се отразява на крьвната му захар изяждането на картоф, преди и след сьответен прием на това устойчиво нишесте.
При опита с нишестето, крьвната му захар се е покачила много по-малко, отколкото при опита без нишесте.
Предполагам, тази разлика не би била сьществена, ако тестьт се направи с ВМ-НВ храна. Та в такьв смисьл, нишестето може би ще е от полза за хора, които искат да си ядат в по-голямо количество вьглехидрати.

Общи условия

Активация на акаунт