Унищежение на 140 години "Женски пазар" - пазар за хората.

• 8 540
  • 92
  •   1
Отговори
# 60
Кога за последно пазарувахте там?
От доста години не удрят в кантара - за стоката, писах вече - поглеждате и ако не ви хареса - връщат ви парите. Не са идеални нещата, така е, но определено има огромна разлика с преди  Simple Smile

Аз лятото последно. Буквално преди да започне промяната. От тогава са ми впечатленията, тогава ме удариха в грамажа. Това за поглеждането и връщането на парите...имам конкретен пример, когато търговецът не е бил на същото мнение, та главната героиня, за да й сменят зелените ягоди, се наложило да застане пред сергията и да предупреждава на висок глас пазаруващите, че търговецът слага зелени ягоди. Сама каза, че познаваш и пазаруваш от едни и същи...явно си те познават и като на редовен потребител, не ти ги правят тези номера. А може и въобще да не ги правят. Възможно е други да ги правят. Не са уместни генерализациите, когато говорим за хора.

# 61
  • София
Да,и аз щях да питам...кои са тези закрити пазари Thinking
И не смятам,че "префърцунените дамички"тук,са закрили каквото и да е,чак пък и земеделски производители Whistling

# 62
  • София
дядо хаджия хората са виновни естествено, не животните. Хората които управляват Женския пазар и София.
На Красно село е много по-чисто от колкото беше на Женския пазар, на Иван Вазов също. На Красно село виждам повече електронни кантари, на Иван Вазов са само някакви стогодишни карикатури и не можеш да им кажеш нищо. Не е въпросът, че ще ме излъжат със 100грама = 25 стотинки, въпросът е в унижението и за тях и за клиентите. Защо е това - защото шефа на пазара е по-ларж или по-готин??? Или има повече връзки с проверяващите. То въобще има ли някакви проверяващи?
На Женския пазар нямаше никакъв ред и никаква хигиена, не се спазваха никакви правила. И много малка част от продавачите ми приличаха на производители или поне директни представители на производители.

Кои квартални пазари са закрити?

Ами например от двата люлински остана само половината от единия. Този в Първи микрорайон го закриха отдавна поради високите наеми. Сега и магазинчетата ( е ти са към пазарите) около него се затварят един по един. Люлинския в трета част. Всички сергии под навеса отдавна изчезнаха. И въпреки, че и магазинчетата около него също се закриват имам чувството, че покрития пазар ще го застроят и него с разни бутикови изпълнения.

# 63
Според мен е редно на един пазар да се продават точно плодове и зеленчуци, а не разни други стоки, чиито обичайно място за предлагане е в магазин. В този смисъл съм съгласна с писмото. Аз лично обаче отдавна не пазарувам конкретно от ЖП, тъй като не е имало случаи, при които да не бъда излъгана или в грамажа, или в качеството на продуктите. Освен това визията на самите продавачи /да не споменавам речниковият им запас и обсноските/ ме отблъсква силно. Би трябвало самото място да заприлича на пазарите в цивилизованите страни, но това няма да стане само с промяна на обстановката. Необходима е най-вече промяна и на самите търговци, на тяхното отношение към клиентите им и към работата, с която изкарват прехраната си. Съмнявам се обаче, че това би могло да стане.

# 64
В Стара Загора пазарът е станал много хубав (по същата схрма е финансиран). Време е тази клоака да се разкара и на нейно място да дойде нещо по-европейско, ако може без гащи на кило, смрад, мизерия и да не продължавам, знаем какво представлява този пазар!  Sick

# 65
  • София
И аз съм "за" да бъде реконструиран Женския пазар.

Отдавна не съм минавала оттам, но не ми и липсва. Продавачите, особено на плодове и зеленчуци са адски нагли, един дори си позволи да изгони майка ми и да я нарича "селянка", защото искаше да си избере това, за което ще плати. Да ги разкарват оттам...

# 66
  • София
Аз пък ходя често на женския пазар и до сега нито един път не съм попадал на груби и невъзпитани продавачи. Как пък тия дето отдавна не били ходели там се на такива попадат. И после заради едно изсъхнало дърво дайте да изсечем цялата гора.

# 67
  • София
Аз пък ходя често на женския пазар и до сега нито един път не съм попадал на груби и невъзпитани продавачи. Как пък тия дето отдавна не били ходели там се на такива попадат. И после заради едно изсъхнало дърво дайте да изсечем цялата гора.

Попадаш все на продавачи, които ти дават сам да си избереш зеленчуци и плодове? Никога не си чувал как се изразяват и подвикват продавачите по адрес на възрастни хора? Харесва ти визията на пазара и смяташ, че така трябва да изглежда европейски пазар, на който се продава храна? Съмнявам се отговорите на всички въпроси да е "да", щом толкова често ходиш там...

# 68
Явно на различни Женски пазари ходим. Кажете сега къде на пазара са тези, които дават да се избират зеленчуците? Миналият понеделник минах през района, защото търсих един магазин на цар Симеон и видях, че се продава и туршия...отрита, нарязана, така че всеки, който пожелае може да си топне пръстчето най-малко. Това до големия магазин за ядки и сушени плодове. И това никак няма да ми липсва.

# 69
Предпочитам Женския пазар да си остане що годе така. Винаги съм харесвала пазари за плодове и зеленчуци. Е само на този циганите обират много нагло хората. Ако се забранят сергиите за плодове и зеленчуци много хора остават без работа. И често като съм пазарувала са ми давали да избирам. Не ходя много често там, но с годините съм се научила да улучвам читави стоки. А контрабандата едва ли ще изчезна, тя е резултат от политиката и явно допада на правителството да има сенчест бизнес. Та те са си дупе и гащи.

# 70
  • София

Попадаш все на продавачи, които ти дават сам да си избереш зеленчуци и плодове? Никога не си чувал как се изразяват и подвикват продавачите по адрес на възрастни хора? Харесва ти визията на пазара и смяташ, че така трябва да изглежда европейски пазар, на който се продава храна? Съмнявам се отговорите на всички въпроси да е "да", щом толкова често ходиш там...

Ако четете внимателно, никъде не съм казал, че харесвам това състояние на пазара, напротив за неговата промяна съм, но не и за това да се закриват местата където се продава продукция на българските земеделски производители. И ако прочетете още в първия ми пост тук, ще прочетете, че дори и да се направи перфектен ремонт, ако няма органи на сигурността и реда, които да се грижат ще стане точно като пред ЦУМ и бившата централна баня, където се хвърлиха щури пари за ремонт, а сега поради присъствието на някои странни субекти направо да те е страх да минеш там. Е ... да вземем тогава да разрушим ЦУМ и бившата централна баня или ...

Попадал съм на недобросъвестни търговци и въобще не само, че не съм им мълчал, ами съм им отвръщал достойно, даже съм предизвикал масов скандал, дори и с намесата на полицията. Ами като им мълчим ще ни се качат на главата, но днес 20 човека да минат и като им покажат как трябва да се държат с клиентите, ще се научат. Но пак повтарям това което съм написал в предходния си пост, че заради едно сухо дърво не можем да изсечем цялата гора.

# 71
  • София
Мисля,че така или иначе нищо не зависи от нас.Те ще си направят,каквото са си решили!

# 72
Нали в долната част ще останат хранителните стоки? И ремонта на самите сергии какво общо имат...кой пречи на земеделските производители да продават? Това кой ще вземе сергията не се ли определя на търга?

# 73
дядо хаджия  за втори път попадам на твой коментар и пак е пропит от злоба.В първият ти,който прочетох те дразнеха по-старите жители на кв.''Лозенец''.Сега пък са ти виновни хората,които не пазаруват на ЖП.Отговори си сам:Ако наистина стоките бяха на български производители,едва ли потребителите щяха да ги отбягват!Вече не си спомням кога за последно като бях на въпросният пазар плодовете и зеленчуците бяха в чуждоземни щайги.За вкуса на стоката не ми се коментира-пластмаса.Няма да трогнеш никой с коментара ти,сигурно бойкотираме и ''българските производители на банани'' като не ги купуваме от там? Joy hahahaИзплуваха ми спомени на кафява разпадаща се маса с етикет ''банани'' на сергия на ЖП.Всеки си гледа интереса!Що па ще пълня гушата на някой тарикат,а няма да си избирам сама стоката,където ми е по-изгодно?Освен това в големите вериги има доста промоции на плодове и зеленчуци.Къде зорлем да се завирам  в студ и пек в кочината под предлог,че уж подкрепям българското,а то китайско и турско.Пък и ще ме хокат на всичкото отгоре.Айде НЕМА нужда.След време ще ревнат и продавачите  на пазарчето на ул.''Граф Игнатиев''.Между хубавите череши отпред,набутали в плика 50/50 и скапани.Ами до тук бяха,айде в Промаркет да знам какво купувам и за какво плащам.

# 74
  • Plovdiv, Bulgaria
Явно на различни Женски пазари ходим. Кажете сега къде на пазара са тези, които дават да се избират зеленчуците? Миналият понеделник минах през района, защото търсих един магазин на цар Симеон и видях, че се продава и туршия...отрита, нарязана, така че всеки, който пожелае може да си топне пръстчето най-малко. Това до големия магазин за ядки и сушени плодове. И това никак няма да ми липсва.
Аз ще повторя, отново! Тази част на пазара, която съществува в момента ЩЕ остане. Тя ЩЕ изглежда по този начин и там ЩЕ се продава същата стока, там ЩЕ е пълно с разните продавачи и всичко ЩЕ е същото. Говорим за новата част, в която всичко това да го няма.
Също така, има адски много продавачи, които продават българска стока, но разликата в цените е огромна. Точно това може би, би ви подсказало, че стоката наистина си струва парите.

Общи условия

Активация на акаунт