Унищежение на 140 години "Женски пазар" - пазар за хората.

• 8 522
  • 92
  •   1
Отговори
  • Plovdiv, Bulgaria
Скъпи приятели,
    Предоставяме на вниманието ви пълно копие на писмото ни до кмета на София, г-жа Й. Фандъкова. То е предизвикано от факта, че проекта за реконструкция и модернизация на "Женски пазар" в последния момент и тихомълком се преобръща в проект за унищожение на "Женски пазар". Известно е, че години наред се водиха дебати за новата визия на пазара, но без да се променят неговите социални функции. Нещо повече, от най-различни трибуни беше обещавано, че хората, работещи на "Женски пазар" няма да загубят работните си места, а софиянци ще могат да пазаруват, така както са го правили 140 години до сега на това място, но в една нова, по-модерна обстановка. Оказва се, че според някои общински съветници, подкрепяни от шепа хора от квартала " модерната обстановка" изключва всякакви сергии, павилиони за плодове и зеленчуци, "гащи" и дори хранителни стоки!?
   Тогава какво трябва да има на пазара? Още една "Billa"? Кафенета? Ядки и семки? ( много е здравословно ). Кой попита 50-те хиляди потребители, които идваха всеки ден на "Женски пазар" за стоки със значително по-достъпни цени, искат ли луксозна търговска улица.
   Ние питаме : Хора, граждани, столичани, приятели, искате ли "Женски пазар" да продължи да бъде пазар или не, искате ли да има плодове и зеленчуци в новата му част след ремонта или предпочитате кафенетата? Да запази ли Пазара функциите си и колорита си, или да стане луксозна търговска улица?
      Приканваме всички, които подкрепят нашето виждане да впишат имената си в подписката, която започна на живо на самия "Женски пазар"!!!

http://prikachi.com/images.php?images/0/6976000B.jpg

# 1
Гащи по сергиите=селянийка Sick И то в центъра на София Tired
Аз съм ЗА модернизиране на Женския пазар.
Може пък така да се спре търговията с незаконни цигари там!

# 2
  • София
Винаги съм го мразила това място, но за чужденците е голяма атракция. За модернизация съм, но все пак се надявам да си запази стария дух.

# 3
  • София
Честно казано абсолютно ми е безразлично бъдещето на ЖП. Така или иначе ми е гадно място и не ходя.

# 4
Без да живея в квартала изобщо не се учудвам,че ''шепа хора'' не желаят пазара с ''гащи и зеленчуци''.Търговците биха ли живяли там?Това място е абсолютен кошмар!Щом масово хората се отказаха да пазаруват там,търговците сами да си отговорят на въпроса.Не си спомням преди колко години отписах това място за пазаруване.Скапана стока,турски безвкусни домати и пр. вносни плодове и зеленчуци.Никога не е точно теглото,винаги в ущърб на клиента.Грубо високомерно отношение към потребителите предимно възрастни хора.Задължително да се купува по 1кг.,а млад търговец на картофи не продаваше по-малко от 2 кг.?!Естествено без право на избор,без забележки:''като не ти харесва,яхвай метлата''.Вие търгаши искате ли така да се отнасят с бабите и родителите ви?Да не говорим,че повечето продавачи едвам говорят български.Мястото е изключително мръсно и не е подходящо за хранителни стоки.За какъв колорит изобщо говорите?Не познавам човек-потрбител,който да подкрепи подписката ви.Пазара няма нищо общо с предназначението си от създаването му,когато българските производители са продавали плодове и зеленчуци,килими,прежди собствено производство.На никой няма да липсва кочината и ''колоритните'' търгаши.

# 5
Без да живея в квартала изобщо не се учудвам,че ''шепа хора'' не желаят пазара с ''гащи и зеленчуци''.Търговците биха ли живяли там?Това място е абсолютен кошмар!Щом масово хората се отказаха да пазаруват там,търговците сами да си отговорят на въпроса.Не си спомням преди колко години отписах това място за пазаруване.Скапана стока,турски безвкусни домати и пр. вносни плодове и зеленчуци.Никога не е точно теглото,винаги в ущърб на клиента.Грубо високомерно отношение към потребителите предимно възрастни хора.Задължително да се купува по 1кг.,а млад търговец на картофи не продаваше по-малко от 2 кг.?!Естествено без право на избор,без забележки:''като не ти харесва,яхвай метлата''.Вие търгаши искате ли така да се отнасят с бабите и родителите ви?Да не говорим,че повечето продавачи едвам говорят български.Мястото е изключително мръсно и не е подходящо за хранителни стоки.За какъв колорит изобщо говорите?Не познавам човек-потрбител,който да подкрепи подписката ви.Пазара няма нищо общо с предназначението си от създаването му,когато българските производители са продавали плодове и зеленчуци,килими,прежди собствено производство.На никой няма да липсва кочината и ''колоритните'' търгаши.
Същото мисля и аз! Wink
Там е...страшно Tired
Не съм чувала в друга европейска столица да има подобно...място...

# 6
Абсолютно подкрепям намерението най-сетне да се изрине този обор от центъра на София.
От години избягвам пазарите и най-вече този. Мошеници и измамници има навсякъде, но там май положението е най-страшно. За съжаление не мога да спра майка ми да ходи.
бтв. Пълна заблуда е, че по такива места продавали евтино - напротив. Като ти напълнят торбата с развалени продукти (без да успееш да ги видиш дори), които след това ще се налага  да изхвърлиш - това, което остане, ти излиза по-скъпо и от биопродуктите.

# 7
Едно от най-гадните и мръсни места в София и то баш в центъра - цигания, мръсотия, опикани улици.  Sick За обслужването и качеството на стоките, не знам има ли смисъл да се коментира. Изобщо няма да ми липсва, да го сринат със земята ако искат.

# 8
Абсолютно подкрепям намерението най-сетне да се изрине този обор от центъра на София.
От години избягвам пазарите и най-вече този. Мошеници и измамници има навсякъде, но там май положението е най-страшно. За съжаление не мога да спра майка ми да ходи.
бтв. Пълна заблуда е, че по такива места продавали евтино - напротив. Като ти напълнят торбата с развалени продукти (без да успееш да ги видиш дори), които след това ще се налага  да изхвърлиш - това, което остане, ти излиза по-скъпо и от биопродуктите.

Там дават ли ти сам да си избираш плодовете и зеленчуците или са като на Славейковите сергии?

# 9
  • София
Ми на нашия пазар ми дават, например, абсолютно не бих си купила от място, където не ми дават да си избирам. hahaha че и да ми казват, че не мога само 1 ябълка да си купя.

# 10
бтв. Пълна заблуда е, че по такива места продавали евтино - напротив. Като ти напълнят торбата с развалени продукти (без да успееш да ги видиш дори), които след това ще се налага  да изхвърлиш - това, което остане, ти излиза по-скъпо и от биопродуктите.

Там дават ли ти сам да си избираш плодовете и зеленчуците или са като на Славейковите сергии?

Малко са местата от този тип според мен, където "позволяват"  да избираш ... на Женския едва ли е по-различно - малко по-горе са писали. Peace
Почти всеки път, когато ми се е налагало да купувам нещо от сергия (дори да е от друго място) после съжалявам. Купувам да речем салата и една връзка лук ..."Ама само това ли? Имаме и репички ..."   Такива коментари си ги спестявам, като пазарувам от Била или Кауфланд - там на касата ме питат само "Всичко наред ли беше?"    Peace

пп. Ама дали лицето Пешо ще ми продаде турските домати на Женския, или хер Едикой си /собственик на веригата/ хич не ме интересува - пиша това, докато не е заревал някой, че предаваме българския производител.  Peace

# 11
  • Mediterraneo
Много съм далеч от ЖП, дори не знам къде се намира, но ми е интересно кой продължава да пазарува от т.нар. производители по пазарите?! В пъти предпочитам да пазарувам спокойно и необезпокоявано в хипер маркета, отколкото да харча пари за боклуците по пазарите. Самата концепция за пазар отдавна е изчерпана, поне не и в оня смисъл от едно време- пазарният ден беше свещено нещо за дядо ми, например; ходеше вторник и събота и пълнеше къщата с пресни плодове и зеленчуци, които инак нямаше откъде да закупим.

# 12

Цитат
Ние питаме : Хора, граждани, столичани, приятели, искате ли "Женски пазар" да продължи да бъде пазар или не, искате ли да има плодове и зеленчуци в новата му част след ремонта или предпочитате кафенетата? Да запази ли Пазара функциите си и колорита си, или да стане луксозна търговска улица?

София е столица на България, не на живущите около ЖП. И аз като неин гражданин  смятам, че не е редно съществуването на такова място в центъра и! А какво е мястото, мисля не трябва да коментирам. За какво изобщо говорим???  Sick

# 13
  • София
тарталета, с последното не мога да се съглася, в никой хипермаркет плодовете и зеленчуците не са както на пазара/е, може би не всичко на пазара,но общото качество е далеч над това по големите магазини/. А пазарите са пълни, много са хората, пазаруващи от там.

# 14
  • София
В сегашния си вид Женският пазар няма нищо общо с пазара със 140-годишна история, абсолютно унищожен е точно от тези, изготвили горната петиция до кмета. Това не е пазар, а миазма в центъра на столицата и колкото по-бързо бъде преустроен, толкова по-добре. А пък за упоменатия "колорит" - да не говорим  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт