Отговори
# 180
   Пишете и за френския, как са класовете, учителите, доволни ли са децата? И кога се очертава първата родителска среща за осмокласниците?

Ако някое дете научи френски или какъвто и да е друг език в 18-то училище само от училището, без да ходи на уроци, аз ще си изям шапката. Мари, ако искаш в държавно училище детето да понаучи френски, то тогава 20-то училище или дори 17-то, и в двете ще научи несравнимо повече от 18-то.
17 СОУ е специализирано с френски, имат май всеки ден френски сутринта в задължителната програма и по два часа всеки следобед в занималнята.

Хеле пък в 8 клас, дето е уж като подготве в езикова, нали ти казах, на курс по френски на трето ниво имахме в курса една ученичка в 8 клас от 18-то училище, това става това лято, вече завършваше 8 клас, а пък знаеше по-малко от мен и на теста изкара много по-малко точки от мен, а курсът беше за първата половина на ниво А2. Т.е щом и половината на А2 не покриват, егати и подгответо.

Японският пък, въпреки цялата му сложност и екзотичност, но в края на трети клас знаели около 300 думи, извинявайте много, ама какъвто и сложен да е езикът, за цели три години да научиш само 300 думи, ами че това е нищо. Залъгват се родителите, че децата им са в елитно училище и научават японски:) Научават чушки.

Последна редакция: пт, 26 сеп 2014, 21:06 от Татко Мецан

# 181
  • София
Татко Мецан, моите уважения, но не подценявайте труда и усилията на децата, които се борят нещо да научат на "екзотичния" японски. Наученото от второкласник миналата година е оценено като повече от добър напредък от съвсем външен преподавател.
Ако правилно си спомням миналата  година бяхте в един хотел  с нашите второкласници - сега третокласници до Банско и впечатленията от учители и деца бяха чудесни (не че от възпитание и поведение се учи език, но като цяло това показва средата). Напоследък отрицателните Ви мнения за 18-то са доста чести и ми е интересно на какво ли се дължи това?

# 182
А, нямам напоследък отрицателни мнения, само предното ми е такова и само по отношение на езиците. Очарован бях наистина от учителките от 18 соу и от отношението и грижата им за второкласниците. Единствено за езика казвам. За другите предмети нищо лошо не казвам. Език обаче, няма да научат, за съжаление, това е.

Децата не ги подценявам ни най-малко, децата нямат никаква вина, ако не им е преподадено и научено достатъчно, става дума за това какво реално се случва по езиците.  Децата в 18 соу бяха изключително интелигентни и отворени в добрия смисъл на думата, говориха с жена ми и с мен като с равни, със страхотен речник и маниер на общуване, възхитих им се и ми се иска и моето дете като стане във втори клас, да бъде като тези второкласници в 18-то, които видях в хотела. Прекрасни деца! Училището ми е едно от фаворитите за избор и на моето дете и в никакъв случай нищо лошо не казвам за него. Визирам само езиците, че от цялата ми събрана информация, за съжаление, не може да се разчита, че в началните класове ще научат нещо.

За от 8 клас нататък нямам информация, но имам личен поглед както ви казах, върху една съкурсистка на курс по френски, който се случи да посещавам. Момичето беше много интелигентно, в никакъв случай не беше глупаво, изключително будно и интелигентно дете, но, наистина, с френския не беше нищо особено, а не е била от слабите ученици в никакъв случай. Та оттам единствено си вадя изводи за подгответо- Курсът ни приключи на 6 юли, а преди това й беше изпитът по френски в 8 клас в 18 СОУ и беше изкарала изключително висока оценка по нейните думи, пък нали я видях колко знаеше. А за началния курс доста родители тук са казвали, че децата им нищо не са научили по езика, с който са записани.

По езика, а не по другите предмети! За другите предмети и аз като вас чета темите тук и от тук се информирам, нямам дете в училището все още:)

# 183
  • София

Ако някое дете научи френски или какъвто и да е друг език в 18-то училище само от училището, без да ходи на уроци, аз ще си изям шапката. Мари, ако искаш в държавно училище детето да понаучи френски, то тогава 20-то училище или дори 17-то, и в двете ще научи несравнимо повече от 18-то.

Моята дъщеря научи английски само от часовете в училище, никога не е ходила на уроци по английски. И тя и аз сме много доволни от горния курс в училището. Сега съм в голяма чуденка дали да записвам там и малката ...

# 184
  • sofia
Моля, ако някой може да си похвали учителката на детето си, което в момента е 4ти клас, да го направи, съответно какъв език учи.

Много благодаря!

# 185
  • София
Училището се е  отчело за събраните дарения от 15.09 http://www.18sou.net/news3/item/283-2014-09-29-blagodarnost-za-u … ite-na-18sou.html. Честно казано очаквах да са повече, но дарението е по желание, а не задължително, така че кой колкото е преценил.
Калоян направи специална картичка за нашата госпожа, понеже не носеше цветя, а искаше нещо да подари за първия учебен ден, защото много я уважава  bouquet

# 186
  • София
Пак драпам за китайския.

# 187
  • София, ж.к."Разсадника"
Привет!
Извинете, че така нахлувам. Много отдавна не съм влизала в тази тема, но впечатленията са ми, че се е оформила за децата в начален курс. Има ли друга тема за гимназиалните класове? Дъщеря ми започна с японски език от първи клас, вече е девети. Не откривам друго място сякаш  Simple Smile

# 188
  • София
hame,
Аз съм от майките на малчуганите, но не ми е известна друга тема за 18-то, защото търсих за да се информирам какво се случва в прогимназиален и гимназиален етап.
Между другото в сайта на училището са публикували критериите за прием в първи клас 2015/2016 http://www.18sou.net/news3/item/305-2014-11-07-plan-priem-i-krit … ta-2015-2016.html

# 189
hame,
Аз съм от майките на малчуганите, но не ми е известна друга тема за 18-то, защото търсих за да се информирам какво се случва в прогимназиален и гимназиален етап.
Между другото в сайта на училището са публикували критериите за прием в първи клас 2015/2016 http://www.18sou.net/news3/item/305-2014-11-07-plan-priem-i-krit … ta-2015-2016.html
Ако с нещо мога да съм полезна, питайте, така и така съм тук.  Simple Smile За паралелките с японски език мога да споделя лични впечатления.

# 190
Какъв е шанса дете, което не е от района на училището да бъде прието в някоя от паралелките без източен език?

# 191
  • София
hame,
Благодаря за предложението и ще се възползвам веднага Grinning
Какво е нивото по български и математика в 5-7 клас и необходими ли са допълнителни занимания според твоя поглед за да продължат и след 7 клас в 18-то?
Към днешна дата Калоян се справя чудесно с японския и иска да продължи да учи този език, та аз за това предварително се интересувам Wink

vilence*
Как да ти кажа за шансовете -много е относително... Когато кандидатствахме преди 3 години местожителството важеше като най-голямо предимство за всички, а в нашия клас има деца от Банкя, Обеля, Люлин и т.н. 

# 192
Какъв е шанса дете, което не е от района на училището да бъде прието в някоя от паралелките без източен език?
За паралелката с първи език английски и втори китайски е възможно.
Разгледайте внимателно линка, който пусна  valya_v

# 193
Наистина е относително.
Живея и работя на Пиротска, но в района на 134 СОУ и детето ми не беше дори в резервите за английски език.
Завършила съм с отличен 18-та гимназия и то с източен език, което споменах на "интервюто", но и това не беше от значение Simple Smile.

# 194
Наистина е относително.
Живея и работя на Пиротска, но в района на 134 СОУ и детето ми не беше дори в резервите за английски език.
Наистина е трудно да се каже, бяха обяснявали от училището, че с немски език има най-много желаещи от района, ама колко пък деца да има в това каре от четири улици и в крайна сметка са приели и извън района. За английския език няма значение местоживеенето. Мария, то 134 -то май е единственото, за което няма район по местоживеене.
Пък аз с молба за майки на четвъртокласници да дадат отзиви за госпожите, които ще поемат първи клас догодина - за приятелче. Много благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт