СЪРБИЯ, Белград, Ниш, Златибор и всичко останало…

• 206 007
  • 780
  •   1
Отговори
# 180
Да, какво точно искаш да видиш?

# 181
Благодаря за бързия отговор дами. Искам да видя: Нишка крепост, Медиана, Челе кула, Нацисткия контрацепционен лагер, Турската крепост, Парка Чаир, Мол Kalca, Галерия Сърбия, Подземната търговска улица, Мостът и Кеят на Нишава и разбира се главната им улица. Както казах списъка ми е доста подробен.  Grinning Видях и много хубави мнения за сладкарница "Трамвай", разбира се и тяхната скара държа да опитам.

# 182
  • София
Симона Христова
Твърдо съм за преспиване.
Има достатъчно изгодни и приятни места.

# 183
В такъв случай и аз съм "за" преспиването. В booking.com има доста прилични неща и откъм условия, и откъм разположение, че и откъм цена.

Препоръчвам също така кафана Галия. По-вкусна скара не съм яла в Сърбия, а доста сме пообиколили. Има и едно симпатично барче Веспа съвсем близо до Галия.

# 184
Много са местата, и са разпръснати, определено преспиване ще е добра опция. Там не е скъпо и си заслужава. Подземната търговска улица не работи в неделя, имайте го предвид.
Много хубаво кафе е Трамвай, на главната.

Скара--най-добрата за мен е по-скъпа, те са две де, едната по-скъпа, имената са на момче и момиче (все едно Иван и Марийка), но не помня, на площада са, правят страхотни вешалици и димлени вешалици и пълнени вешалици...и до нея има една новопазарска със страхотни кебапчици.......и една сладкарница по средата с домашна боза (по-различна от нашата) и сладолед.

И разбира се, бюрека....това е задължително за мен.

blackisback, може ли да кажеш къде е тази кафана Галия.  Hug

# 185
  • София
Red velvet
blackisback

Подкрепям изцяло, а във въпросната кафана на центъра е/Никола Пашич май беше/, дори може да хапнете гръцка мусака...

# 186
blackisback Видях хотела в който си била, изглежда доста приятен. Това че има паркинг е доста удобно.  Все повече клоня към това да преспим там. Мисля да обменя динари от тук и да си направя дебитна карта която да мога да използвам там. Още веднъж благодаря за съветите и за самата тема която много ми помогна. Обещавам да разкажа после за да мога да бъда полезна и на други.

# 187
И аз сега писах на мъжа ми да измислим кога ще отидем пак.  Crazy

Приятно изкарване и после да разказваш.  Hug

# 188
Галия....по главната нали има нещо като мол. След това има огромна пешеходна пътека и площадче. Наляво има улица със заведения, завършваща с магазин на ДМ. На тази уличка се намира Галия, но входът е от другата страна. Миналата година имаше и градина с масички навън, но вероятно чакат да се затопли, за да сложат пак масичките отвън. Ето и на карта цък. Доста близо до Стара Сърбия.

Симона, самият паркинг е точно пред сградата и реално си е публичен паркинг. Няма нещо като синя зона и дори на другия ден като напуснахме стаята, си оставихме колата там и си обикаляхме.

Иначе чак за дебитна карта не знам дали има смисъл. То винаги има де, но там на всеки ъгъл има чейнджове и дори да имате кеш долари или евро, там може да ги обмените. Курсът на еврото май беше и по-добър от тук.

# 189
Да, ние последните пъти носим евро и обменяме там, по-добър е курса.

# 190
Не знаем колко е голям списъкът Simple Smile Но винаги (според мен, де) е по-добре с преспиване, защото не се бърза. Ние бяхме в началото на месеца, 1-2 март, и преспахме в La Belle Epoque. Стаите са много малки, но е чисто, уютно и собствениците са много мили. Та, ако решите със спане, и сте ок с малките стаи, препоръчвам  Peace
Колко платихте за спането?

# 191
25 евро за стая, двама бяхме. Условията са много добри (като изключим малкото помещение) - подово отопление, безплатни четки за зъби и паста, десертчета и минерална вода  Crazy

# 192
Не открих в темата споделено инфо за Нови Сад. Скоро ще го посетим като междинна спирка на пътуването ни. От това, което разгледах в интернет, изглежда много кипричко градче. Споделете моля впечатления  bouquet

# 193
Сърбите кога празнуват Великден, с нас ли?

# 194
Мисля, че не празнуват с нас, но не открих информация по въпроса.
Мислехме и ни е да се разходим през почивните дни, но вярно ли е, че в неделя много малко заведения работят?

Общи условия

Активация на акаунт