СЪРБИЯ, Белград, Ниш, Златибор и всичко останало…

• 206 111
  • 780
  •   1
Отговори
# 285
А каква валута е по изгодно да имаме.

# 286
  • София
А каква валута е по изгодно да имаме.

Динари. А ако трябва на място да се обменя - евро. Левове приемат навсякъде в близост до България, но курсът хич не е изгоден. Обикновено сметките в ресторанта ги носят и в динари, и в левове. Последния път бяхме 3-ма и при сметка около 40 лева разликата в сметката в динари и левове беше около 5 лв. Ако това не ви е проблем, може да плащате и с левове.

# 287
Дали ще има хора утре на границата  Thinking

# 288
Надявам се всички гастербайтери да са се изнесли вече, с оглед, че учебната година вече стартира.

# 289
  • София
Надявам се всички гастербайтери да са се изнесли вече, с оглед, че учебната година вече стартира.

четох днес, че доста бежанци взели да атакуват през Калотина и пребивавали в района на Димитровград, та се чудя дали е удачно да се минава границата тия дни?  newsm78

# 290
Сега видях новината и аз... Звучи много обезпокоително Sad

# 291
  • Sofia
Здравейте, дълго отлаганата екскурзия до Белград най-накрая ще се сбъдне. Утре сутрин пътуваме, гастербайтери почти няма, миналата седмица ходихме до Ниш и минахме за пет минути. Резервирали сме в хотел Рекс, един от малкото останали със свободни стаи и то с паркинг, нас ни устройва по средата между центъра и музея на Тесла, заради който отиваме. Имам въпросчета.Таксата за магистралата променяна ли е скоро? Препоръчайте местенца за хапване, не е задължително да са ресторанти, където и цените да са нормални. Благодаря ви и като се върна ще пиша. Ако имате и съвети - приемам!   bouquet

# 292
четох днес, че доста бежанци взели да атакуват през Калотина и пребивавали в района на Димитровград, та се чудя дали е удачно да се минава границата тия дни?  newsm78

Ау, къде пише, може ли линк?  Sick

# 293
четох днес, че доста бежанци взели да атакуват през Калотина и пребивавали в района на Димитровград, та се чудя дали е удачно да се минава границата тия дни?  newsm78

Ау, къде пише, може ли линк?  Sick
Тук го прочетох аз, но повече нищо не излезе по въпроса. В новините се говори основно за проблем на сръбско-хърватската граница. Така, че ние утре ще се пробваме.

# 294
  • София
vickito, успех и пиши после как е!

# 295
Здравейте! Минахме границата за 15 мин. В 10:20 ч. бяхме на Калотина Wink

# 296
  • Sofia
И ние тази сутрин към 8.00ч. минахме за 10 минути. Хотелчето е добро, но се оказа че по телефона резервацията ни директно на рецепция не е приета. Само през Боокинг са приемали. Е имало една стая за една нощувка и ние няма накъде приехме та ще решим дали да търсим утре друг хотел за още една нощувка или ще отидем до Ниш. Видяхме музея на Тесла- сбъдна се мечтата на моя мъж. Simple Smile В едно кафе ни препоръчаха кръчма под Стария мост - казва се So I Bibek - Сол и пипер. А сега е време да продължим разходката. Лек ден на всички.

# 297
Здравейте, момичета!
Белград беше в листа ми за посещение от много време и се радвам, че уцелихме точния момент за посещение там (след като прочетох какво е било движението към морето и към Гърция). Минахме границата за около 15 мин. на отиване и за около 5 мин. на връщане. Около границата не видяхме бежанци, в едно от селата след границата видяхме една голяма група от мъже, които много приличаха на араби. В центъра на Белград има цял палатков лагер с бежанци, но за щастие ние бяхме от другата страна и не ни се налагаше да минаваме през него при разходките ни из града.
Благодаря за прекрасната тема и за цялата полезна информация, която ми помогна лесно да се ориентирам и придвижвам в града  bouquet  bouquet

Здравей, преди две седмици ние обядвахме ето тук  https://www.google.bg/maps/@44.817663,20.455802,3a,75y,313.46h,8 … 12!8i6656!6m1!1e1  - Ресторант ВУК. Обстановката е много приятна, градината е с климатици и вентилатори, изобщо не се усети жегата. Сервитьорите бяха много учтиви и всичко беше много вкусно. Препоръчвам с две ръце.
Прекрасно място с изключително вкусна храна – по-лек, вкусен и пресен каймак не бях вкусвала. Градината е очарователна за спокойни разговори – прекрасно място за вечеря. Улицата, на която е ресторантът е в ремонт в момента и е малко неприятно придвижването до там (после видяхме, че може да се влезе и от улицата, която се пада на гърба на ресторанта). 
Избягвайте и Скадарска като място за настаняване, иначе тя е добро сборище на кръчми и социален живот, но е ужасно шумно Grinning Не е далеч от Княз Михаил.

Много интересна емблематична улица на града, но за жалост прочетохме много негативни неща относно обслужването и ценоразписите и не се възползвахме от гостоприемството предлагано там. Много ме впечатли табелата в началото на улицата със стрелки към подобни – бохемски улици в други големи градове – много идейно.
bibi_2
При едно отсядане в Земун, на път, сме били в ресторант Шаран.
Когато бързаме отсядаме в Земун, най-удобно за тръгване, закрит паркинг и интернет.
Ето ТУК
Нещо подобно на твоята резервация, големи апартаменти и спокойни.
Да ги имаш предвид.
Разходките ни вечер са точно в посока Дунава и крайбрежната. Там е ресторанта...
ШАРАН
Нямам какво лошо да кажа, бяхме отвън към реката.
Кухнята, от която аз много не разбирам, но по думи на компанията ми е страхотна.
Не знам дали знаеш, но там се прави най-добрата рибена чорба с рецепта от първия собственик.
Която се пази в тайна повече от 150 години. Коментирахме го със сервитьора.
За останалото от рибното меню, спокойно си представи Гърция...
Там между другото е пълно със заведения, но това е най-доброто според всички.
Това не беше моето място – прекалено комерс ми дойде, поне на мен. Очаквах нещо по-автентично позовавайки се на информацията за 150-годишната рецепта за  рибена чорба.
Все пак по-близо до хотела ви, ще ти препоръчам друг в който сме били, ако решиш да не ходите в Земун.
Kalemegdanska terasa, култов и известен ресторант в самата крепост.

За съжаление не успяхме да го посетим – бяхме с малък бебо и беше изпитание за количката влизането вътре, но гледката, която се разкрива от него предполагам е потресаваща, имайки предвид разположението му.
Горещо препоръчвам да се възползвате от безплатното трамвайче - "Tram called Belgrade" - много интересна беседа и маршрут.
Това туристическо трамвайче ли е или автобусче тип sightseeing? Опитахме се да се повозим на туристическия автобус, който тръгва от площад Никола Пашич*, но за съжаление закъсняхме с около час (има само едно движещо се автобусче в момента в 16:00 ч.)
П.С.  А и от 1.07. до 1.11, който ходи, нека непременно да се качи на безплатния круиз с корабче по р.Дунав и р.Сава, организиран всеки Понеделник, Сряда и Петък в 18 ч. от "Яхтинг клуб Кеj"   /направете си резервация по и-мейл/.
Не успяхме да се възползваме от тази оферта, но се разходихме по Дунава и Сава с лодката на Йован – прекрасен и лъчезарен човек. Разходката беше интересна – привечер – успяхме да надникнем в Земун и да разгледаме кръчмичките накацали по брега.
Не видях в темата да се споменава ресторант Etno Restaurant Zavicaj Beograd Препоръчан ни беше и го посетихме, в последствие видях, че е препоръчан от tripadvicor, а не съм много благосклонна към посещения на масови туристически заведения за хранене. Е, останах приятно изненадана и от обслужването и от храната – препоръчвам го с две ръце.
При една от разходките се натъкнахме на Dorian Gray и седнахме за по питие – скъпичък и тузарски клуб-ресторант, но някак ме запали да изчета „Портретът на Дориан Грей“.  Sunglasses
*Никола Пашич
Скрит текст:
Никола Пашич (на сръбски: Никола Пашић) е сръбски политик от български произход.
Никола Пашич е роден на 31 декември 1845 година в село Велики извор, Зайчарско, основано през 18 век от бежанци от Голям извор, Тетевенско. Баща му умира и майка му се жени повторно за сърбин, хлебар, който го осиновява и му дава името си (Пашич).
Никола Пашич се проявява като извънредно ловък и далновиден политик. Той е известен с проруската си политика преди и по време на Първата световна война. Изиграва основна роля в създаването на Кралството на сърби, хървати и словенци (по-късно Югославия).
изт.: Wikipedia

# 298
Здравейте,
за Сърбия необходима ли е зелена карта за колата в момента? - редактирам се, сега видях писали сте, че не се изисква. А за талона, ако колата е фирмена трябва ли да представим пълномощно? И големия талон или малкия искат?

Ходилите до Пирот може ли да дадете жокерче за добра кръчма?

Последна редакция: вт, 06 окт 2015, 16:59 от plqsmlqs

# 299
Само малкият талон е достатъчен, но пълномощно си трябва за автомобила.

Общи условия

Активация на акаунт