СЪРБИЯ, Белград, Ниш, Златибор и всичко останало…

• 204 976
  • 780
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Току що се прибирам от Сърбско, сутринта чаках 3 часа за да мина и то влязох от Българска страна от там откъдето излизат тировете  ooooh!. На връщане и 2 те граници за 20 минути. А тия как карат зарежи, на няколко пъти се изправях зверски на спирачките.
Надявам се да се изнесат тия, на влизане яко полицаи, че и с камери, но спираха само с чужда регистрация не и с БГ

# 451
Здравейте, предстоят ни два дни в Пирот, бихте ли ме насочили какво може да се види и да се хапне Simple Smile bowuu

# 452
  • София
Здравейте, предстоят ни два дни в Пирот, бихте ли ме насочили какво може да се види и да се хапне Simple Smile bowuu

Има няколко интересни възможности за разглеждане в Пирот и около него.
Разходете се около реката/Нишава/, която разделя града на две/ Пазар и Тиябар/.
Както знаете там интересен е пазара, продава се всичко, по всякакъв начин. Точно там може да хапнете и хубава скара, както и на други места.
Ако сте чували за Момчил войвода, нашият човек. Калето е неговата крепост, интересна е и може да се качите на по-високо да я огледате от хълма.
Една много хубава стара къща е превърната в музей. Къщата на Христич заслужава да се види, като Музей на Понишавието.
Ако имате повече време отивате до Завойското езеро и двата манастира Погановски и Суковски. Имат интересни истории и в първият Свята икона на Богородица.
Това се сещам накратко.

# 453
Може ли да дадете идея за добра кръчма в Стари Белград, дори ако е с жива музика още по-добре.Ориентировъчно колко излиза една такава вечеря за 4 човека. Знам, че е субективно и все пак, ако маже някой скоро ходил да сподели. Информацията ми е необходима, за да знам колко динари за престоя да купя.

# 454
  • София
Онзи ден минахме българо-сръбската граница на път за Хърватия. Беше ад. Никога досега не ми се е случвало да вися три часа на граница, а ей Богу, доста съм пътувала. Беше пълно с турци със западни регистрации, явно се прибират по къщите след отпуска из турско. Бяхме три коли българи и тук-таме някой сърбин или чех за разкош.

Някой да знае кога свършва това преселение? Не искам на връщане пак да го преживеем  Tired

# 455
Таис, на връщане би трябвало да няма турци, те сега се извличат от Турция, не идват. Ако прибирането ви е на 6-ти, ще има българи, но едва ли ще е такова чудо каквото си преживяла.
Много е неприятно.

# 456
  • София
Онзи ден минахме българо-сръбската граница на път за Хърватия. Беше ад. Никога досега не ми се е случвало да вися три часа на граница, а ей Богу, доста съм пътувала. Беше пълно с турци със западни регистрации, явно се прибират по къщите след отпуска из турско. Бяхме три коли българи и тук-таме някой сърбин или чех за разкош.
Някой да знае кога свършва това преселение? Не искам на връщане пак да го преживеем  Tired

Tаис връщайки се от Турция преживяхме и ние тази офанзива, но не ми пука.
Разбрах по пътя, че тази година байрама е от 13 до 15-09, което означава и последното тръгване на гастарбайтерите.
Но тези, които имат деца на училище потеглят по-рано, тоест до към 16...20-09 ще е натоварено за обратния им път към Европа.
Желая ти лек път и хубава почивка.

# 457
  • София
Ние се връщаме на 11-ти, ужасно се надявам по-голямата част да са се изтеглили дотогава. Не ми се коментира и как се бутаха и какво оставяха след себе си кадъните по тоалетните където се отбивахме на магистралата  Rolling Eyes

Момичета,  bouquet

# 458
Здравейте момичета,

в Белград съм и умирам от глад. Препоръчайте ми хубава местна кръчма между Народното събрание и Калемегдан, да не е типично туристическа. За отплата ще ви донеса плескавици!  Hug

# 459
Здравейте,
Ще празнуваме Нова година е Белград. Някой може ли да сподели пресни впечатление относно цените? За заведения за хранене, таксита, такива неща.
Също искам да попитам приемат ли плащане с дебитни и кредитни карти в заведенията и магазините ?
Благодаря предварително Simple Smile

# 460
Цените са нормални. В заведенията, в които съм била, приемат дебитни карти.

# 461
За 1000-2000 динара спокойно ям в центъра по заведения.

# 462
  • София
Здравейте, имам питане за пътуване София-Белград с кола, тъй като не се ориентирах из другите форуми за пътешествия. В участъка от границата до Ниш има ли магистрала? Видях, че се строи, че трябвало към края на 2016 да се пусне, но източниците бяха стари.
И също така как са указателните табели, има ли добра маркировка? Ще имаме навигация, но за всеки случай да питам. Simple Smile

# 463
  • София
преди седмица още я строяха магистралата, полваше се двулентов път.
указателни табели почти нямаше, ние си изпуснахме отбивката.

# 464
  • София
бамбарадамбара, много благодаря за информацията! А дали са се изнесли турците или има още тълпи по границата? 

Общи условия

Активация на акаунт