СЪРБИЯ, Белград, Ниш, Златибор и всичко останало…

• 205 949
  • 780
  •   1
Отговори
# 105
  • София
delinda_d
По-добрият вариант във вашия случай е да се насочите към апартамент, има много подобни предложения.
Примерно тук:
http://www.noviapartmani.com/en/?gclid=COW52YOy_r8CFSsTwwod-pEAfQ

# 106
  • Варна
Момичета, помагайте, моля - интересува ме място за нощувка между Ниш и Белград.

# 107
  • София
dima1
Варианти няколко, с малки отклонения Парачин, Чуприя, Ягодина, Велика Плана.
Ако не откриваш места за настаняване ще ти помогна.
Спирали сме на две от местата.

# 108
  • Варна
Bled, ако не те затруднява, дай някое проверено място  Blush

# 109
  • София
dima1
Няма проблем, имаш ги...

# 110
  • Sofia
Здравейте момичета с мъжа ми решихме да се разходим за 1 ден до Сърбия, по точно да отидем да видим фестивала в Лесковац, но никога не сме ходили до сега, иска ми се да минем първо през Ниш - да се разходим и да хапнем някъде, а също и да си купим нещо, а след това да отидем и до Лесковац. Научих доста от темата, но искам да ви попитам, къде се плаща таксата за магистралата, а също и в Ниш плаща ли се за паркиране? Благодаря ви предварително за отговорите!   bouquet

Последна редакция: ср, 20 авг 2014, 23:52 от Rossi

# 111
  • София
Rossi
Ако искате да напазарувате спокойно идете в ДИС-маркет, намира се накрая на града, посока Брзи Брод.
В Ниш може да видите....
Cele-Kula
Niška tvrđava
Хълма Чегар/В памет на войвода Стефан Зинделич/
Паметника  на Освобождението
Концентрационен лагер-музей
Парка Чаир
Раннохристиянската базилика
Местност Медиана-Старохристиянски баптистерий
Църквите Св. Панталеймон и Св. Никола
Галерия Сърбия
Улиците Душанова и Казанджийско сокаче
Река Нишава
Мол Kalca

# 112
  • Sofia
Благодаря за отговора мнооого ми е полезен -  редактирах си поста т.к. намерих една статия и разбрах къде можем да се разходим и да разгледаме, но остават въпросите с паркирането и таксата. Отново благодаря!  bouquet

# 113
Благодаря за отговора мнооого ми е полезен -  редактирах си поста т.к. намерих една статия и разбрах къде можем да се разходим и да разгледаме, но остават въпросите с паркирането и таксата. Отново благодаря!  bouquet

Такса за магистралата има след Ниш - посока Белград. До Ниш не се плаща. За паркирането не знам, тъй като паркирахме на паркинга на хотела, но примерно в Белград зоните за паркиране са 3 вида. Паркингът там беше 100 динара на час. Предполагам, ако се паркира в Ниш, цените няма да са по-големи.

Ако излизате на магистралата, цената е 730 динара (около 6 евро). Можете да платите и с кредитна карта, като при влизането на магистралата само теглиш билетче и го пазиш. С него после излизаш от магистралата - на всеки изход от нея има гишета за плащания.

Лесковац, май беше преди Ниш, ако не се лъжа, така че няма да плащате за магистрала Simple Smile

# 114
  • Sofia
Страхотни сте - благодаря!   bouquet  bouquet  bouquet

Да първо ще се разходим до Ниш и после ще се върнем до Лесковац.

Последна редакция: чт, 21 авг 2014, 11:55 от Rossi

# 115
  • Sofia
Здравейте, влизам за да ви благодаря за страхотната тема - за първи път бяхме в Сърбия, набързо за един ден, но съм очарована - селата им са живи,минахме през Стрезимировци, откарахме един митничар до Сурдулица разменихме си телефони и ни обеща като отидем следващия път да ни покаже хотелчетата около Власинското езеро - евтини както каза той, но без реклама.Показа ни и ферма от където да си вземем кашкавал и сирене, но това ще бъде следващия път. След това продължихме за Лесковац, разходихме се - купихме си хляб (божееее такъв не бях яла от дете) всичко в магазините си е местно производство, а на пазара имаше от пиле мляко и всичко домашно. След това се качихме на магистралата за Ниш, платихме такса  190 динара, там разгледахме крепоста и това беше - бяхме доста изморени, но вече знаем за следващия път къде да отидем, червената зона в събота след 14ч. не се плаща, ние пристигнахме по-рано и спряхме на един паркинг платен - 50 динара на час - за 4 часа някъде 3.70лв. Купихме си от едно магазинче на майстор Лазар - млечни продукти, няма нищо общо с нашите химии. Продължихме за Димитровград и там задължително трябваше да минем през Капица - наистина впечатляваща кухня, мъжа ми остана очарован и реши, че след 2 седмици отиваме пак, да полеем един наш семеен празник.
Сега имам едно въпросче - срещу тази кръчма Капица има едни 2 къщички с дворче и малко басейнче, пишеше нещо за селски туризъм, имаше и телефони, но в бързината да не хванем смяната на границата забравихме да ги запишем, някой знае ли нещо за тези къщички?

# 116
Сега имам едно въпросче - срещу тази кръчма Капица има едни 2 къщички с дворче и малко басейнче, пишеше нещо за селски туризъм, имаше и телефони, но в бързината да не хванем смяната на границата забравихме да ги запишем, някой знае ли нещо за тези къщички?
Около Капица знам, че има варианти за спане, но нямам координати. Предполагам, че ако звъннеш в кръчмата, ще ти дадат.

# 117
  • София
Rossi
Варианти за теб ТУК
И ТУК
Капица е страхотна.....

# 118
  • Sofia
Bled, много благодаря, намерих я тази къщичка - точно първата в списъка!   bouquet  bouquet  bouquet Днес отидох да направя на малките паспорти и след 2 седмици сме там! Отново голямо благодаря!  bouquet

# 119
  • Sofia
Намерих един сайт за селски туризъм в Сърбия, може на някой да му е полезен:
http://www.selo.co.rs/index.php

Общи условия

Активация на акаунт