СЪРБИЯ, Белград, Ниш, Златибор и всичко останало…

• 204 950
  • 780
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Bled, благодаря, чудесни снимки  bouquet Изглежда добре, малко ми напомня на Пампорово. Обаче температурите не са особено обещаващи, проверих. Може би е по-подходящо за посещение през април-май, сега е студено още.

Ще разгледам какво може да се види в Белград.

Миналата пролет бяхме в Суботица и езерото Палич, съвсем близо до границата с Унгария, и много ни хареса. В Суботица има сгради с прекрасна архитектура  Heart Eyes Не знам дали сте обсъждали тази част от Сърбия тук  Peace

# 376
  • София
Потвърждавам за Палич, страхотно място. На път за Виена, спряхме там за 1 ден. Следващия път мислим да отидем за по-дълго време. Решили сме да си вземем и колелата. Много живописно и спокойно местенце.  Heart Eyes

# 377
  • София
Bled, благодаря, чудесни снимки  bouquet Изглежда добре, малко ми напомня на Пампорово. Обаче температурите не са особено обещаващи, проверих. Може би е по-подходящо за посещение през април-май, сега е студено още.
Ще разгледам какво може да се види в Белград.
Миналата пролет бяхме в Суботица и езерото Палич, съвсем близо до границата с Унгария, и много ни хареса. В Суботица има сгради с прекрасна архитектура  Heart Eyes Не знам дали сте обсъждали тази част от Сърбия тук  Peace

Таис
Както казва и mia., аз също обичам много това място на езерото.
Не го пропускам в никакъв случай минавайки по този път към Унгария-Австрия.
Като често спираме и в Сегед.
Но Палич ми пълни душата с изключително ниски цени и красота, дори сме ходили специално до там.
И как не, при този избор:
http://www.vilaelizabet.com/en/index.html
http://vilaboska.wix.com/palicsmestaj
http://www.starabreza.com/
http://hotelpalicresort.rs/
И още много, на цени дори под 20 евро !!!
Не сме писали досега тук, но за кое по-напред...
Ето ти идея за празниците и то добра.

За Златибор си права, никое време, нека още малко се затопли.
Ако имаш нужда относно Белград съм насреща...

# 378
  • Paradise
Явно е така,то аман вече,няма на кого да се довериш.Ако някой все пак знае за подобно мероприятие скоро в Сърбия нека пише.Хубав ден на всички!

За скоро не знам.
Лятото (в началото на август) има фестивал на духовата музика в Гуча.
Трае цяла седмица, кулминацията е събота и неделя.
Място за спане, обаче, трябва да се търси доста по-далеч от Гуча, защото всичко се пълни много бързо. Някои дори и в Ужице нощуват.
Може и на палатка/в каравана по ливадите.
Кулминацията е концертът на Boban & Marko Markovic Orchestra. Често участва и Горан Брегович с неговия оркестър.
Има скари, музика, улица със сувенири, люлки, виенско колело. Шарения и лудница Simple Smile

Лесковачката рощиляда е в края на август/началото на септември. юзатварят главната улица на Лесковац, от цяла Сърбия идват майстори на скарата, опъват палатките, чеверметата и всеки хвали своя майсторлък. отпред са шатрите, отзад са масите и столовете. Сядаш, ядеш, пиеш. Вечерно време има открита сцена, свирят различни групи, по вечерно време едва се разминаваш по улицата от народ.

# 379
Място за спане, обаче, трябва да се търси доста по-далеч от Гуча,
И защото свирнята е денонощно  Laughing
Приятели бяха там миналата или по-миналата година, не бяха спали 4 дена.  Mr. Green

# 380
  • София
Блед, да, езерото е много приятно място, с чудесни вили на съвсем прилични цени. Не знам защо повечето българи не стигат до Суботица, а се ограничават основно до Белград, Ниш и Пирот. Поне моите наблюдения са такива, покрай познатите ни  Peace

На нас тогава целта ни беше Будапеща, че мъжът ми не е ходил, но детето нещо се размрънка и останахме 2 дни в Суботица и 2 дни в Сегед. Сегед е също чудесен град, хареса ни. Намерихме и една кръчма в която готвят фантастично  Heart Eyes Зоопаркът също е прекрасен, най-накрая видях пингвини, щерката също  Simple Smile

# 381
  • някъде ... тук ...
Покрай прочетеното, да се запиша и аз Simple Smile
Замислихте ме за Палич.
Целта е Будапеща-Балатон-Загреб, но с кемпер през априлската ваканция. Мислех за Сегед като междинна спирка. Сега - ще видим...
Така или иначе маршрутът и спирките още не са уточнени.
Благодаря за информацията  bouquet

# 382
  • София
Покрай прочетеното, да се запиша и аз Simple Smile
Замислихте ме за Палич.
Целта е Будапеща-Балатон-Загреб, но с кемпер през априлската ваканция. Мислех за Сегед като междинна спирка. Сега - ще видим...
Така или иначе маршрутът и спирките още не са уточнени.
Благодаря за информацията  bouquet

Честно казано и аз се замислих/но към май месец/, добре че Таис ни припомни...
След което спускане за малко плаж/ако е възможно/ към Хърватска, по островите.
Да сменим малко майска Гърция, време беше.

# 383
  • София
Трябва да взема да чака снимките от Суботица, Палич и Сегед във фликър, досега все ме мързеше  Simple Smile

ЕлиТ, Палич със сигурност не е толкова впечатляващ колкото Балатон, но пък си има собствен, малко по-балкански чар  Peace Ако все пак минете през Сегед, силно препоръчвам ей този ресторант:
http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g274912-d1103128-Re … _Great_Plain.html

Страхотна кухня и атмосфера, а и интериорът е много интересен  Heart Eyes

# 384
  • някъде ... тук ...
Tаис, записвам си Simple Smile
Обичам и да гледам снимки Hug

# 385
  • София
Tаис
Балатон е друг разговор, може да го обсъдим в друга тема, не е кой знае какво, но голямо...
Има в какво да ги съпоставим....

БАЛАТОН

СЕГЕД

И аз не съм редила от Палич, кога ли, нещо се отказах пак от снимките.
Дори последните няколко полета, въобще не носим техника/само телефони и ръчен багаж/.

# 386
  • София
Краят на август бяхме в Златибор на път за черна гора.На отиване спахме в една много приятна вила,ала на връщане харесахме един шалет малко извън Златибор  LaughingТок и всичко останало с генератор,през ноща падна мъгла ,а температурата беше 8 градуса,палихме камина. LaughingНо пък какво спокойствие и тишина  несравнимо.

# 387
Здравейте, през ноември ще пътуваме до Загреб,има ли тема  за града? Ако няма ще питам тук.

# 388
  • някъде ... тук ...
Ели, виж темата за Хърватия:
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=575626.465%20?%3E

# 389
Благодаря, ЕлиТ отивам да чета bouquet

Общи условия

Активация на акаунт