СЪРБИЯ, Белград, Ниш, Златибор и всичко останало…

• 204 871
  • 780
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Здравейте, да е ползвал някой нощувки на Власинското езеро гледам има инфо за вили но и някакво хотелче Власина има пише че било доста соц., но пък и цените сигурно са по тънки.А и на палатка някой ако е бил на езерото моля да сподели.

# 631
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не сме нощували, но ни казаха за соц. станцията - била бивша резиденция, ресторатн Бест стори хотел, но още не е готов и мждувременно насочва гостите си към околните вили.
имаше и табелка със забрани за къмпингуване, палене на огън..."

# 632
  • София
Преди две години спахме там около 30 евро май беше нощувката. Тогава правеха и ремонт. Стаите са прилични.Имаше топла вода.

# 633
  • София
не сме нощували, но ни казаха за соц. станцията - била бивша резиденция, ресторатн Бест стори хотел, но още не е готов и мждувременно насочва гостите си към околните вили.
имаше и табелка със забрани за къмпингуване, палене на огън..."
Вила Бест има....но цените са им соленички.....от познати мои които са ходили.Та затова питам за нещо по обикновенно като база, с нормални цени.

# 634
  • София
А за 10 лв направихме пбиколка с лодка на езерото:)

# 635
Здравейте, да е ползвал някой нощувки на Власинското езеро гледам има инфо за вили но и някакво хотелче Власина има пише че било доста соц., но пък и цените сигурно са по тънки.А и на палатка някой ако е бил на езерото моля да сподели.
Нощувки не съм порзвала, но през август 2017 г. обядвах на външната част на ресторанта на хотел Власина. Много стара и занемарена сграда. Соц, но мноого замръзнал соц. В България такива стари почивни бази са на светлинни години от тази. Вътрешната част да ресторанта е със стари захабени лъскави покривки и ужасно мирише на наслоен цигарен дим. Рецепция с цени написани на хартия като в долнопробна дупка. Тоалетната и мивката - нямам думи!😠 Храната - нищо особено и доста бавничко обслужване, вкл. забравяне и объркване на поръчки.  Легендарната сръбска скара се оказа по-зле от българската. Използват шилешко и телешко, което беше с доста остра миризма. Да, може да е истинско месо, но поне за моя и на компанията ни вкус не беше. Освен ръчно изпеченият бял хляб с нищо друго не ме грабнаха. Аз не бих рискувала да спя там, а и не виждам смисъл. То няма какво толкова да правите, че чак пък да се налага да нощувате. Разходка с корабче за 20 - 30 мин. и това. Тук-там има беседки, на места може да си печеш собствена скара и някои се бяха престлашили да се пекат на тревата. Водата в езерото е студена. Нашето Панчаревско езеро дори е по-хубаво. Пазарът в района е жив битпазар.

# 636
Здравейте, предстои ми ходене до Ниш, вчера бях до ПИБ, но ми казаха, че само в чейндж бюра мога да обменя динари. Може ли да ми кажете вие къде сменяте парите си Simple Smile

# 637
  • София
http://themall.bg/store/tavex/

само тук успяхме да обменим ние.

# 638
Здравейте, предстои ми ходене до Ниш, вчера бях до ПИБ, но ми казаха, че само в чейндж бюра мога да обменя динари. Може ли да ми кажете вие къде сменяте парите си Simple Smile
Всички бюра на Тавекс по моловете може.
Може и в по-големите чийндж бюра

# 639
Благодаря за бързите отговори Simple Smile

# 640
И аз съм фенка на Тавекс.

# 641
  • СОФИЯ
Също за Тавекс. От месец на сайта им има и валутен калкулатор, конкретно за динарите е много удобно предварително да се сметне кръгла сума в лева.

# 642
  • welcome to the Jungle
Моят съвет е да си вземете със себе си евро и левове. Еврото е изгодно да се смени във всяка Менячница (има ги в изобилие), а левовете вече трябва да са станали конвертируема валута и да се обменят в бюрата им.

# 643
Здр. Предстои ми пътуване до Ниш. Може ли инфо какво е интересно да посетя по време на пътуването, ако не пътувам по магистралата?

# 644
  • София
За обмен на валута в град София сме ползвали винаги - "Tavex" и "Никар" на ул. Граф Игнатиев (http://nikar.net/).
desi21, ако минавате по стария път, можете да посетите крепостта в Пирот, а ако се отклоните малко от пътя, можете да посетите манастирите в близост до границата - Погановски и Суковски. Вероятно вече имате програма за самия Ниш, но все пак бих препоръчала да посетите "Челе кула", Нишката крепост, парк Чаир и мемориалния парк (http://tour-montana-nis.com/?cid=73&NewsId=50). Последният път, в който пътувахме по стария път, не успяхме да обиколим добре, защото пътят беше в ремонт и бяхме притиснати от трафика, но има няколко малки църкви и манастири, в близост до Ниш, които също можете да посетите. За тях ще разберете от табелите по пътя. За заведение за хранене бих препоръчала Niska Galija и специалитът им Galija. Ако все още не сте решили къде да преспите, мога да Ви дам координати на много приятни и отзивчиви наемодатели на апартамент (и отделни стаи от апартамента), разположен в самия център на града, на главната улица. Те могат да Ви предложат закуска на символична цена в изискан ресторант наблизо, както и гараж за автомобил.

Общи условия

Активация на акаунт