Отговори
# 30
Има една книга: "Пшеницата - маскираният убиец" на д-р Уилиям Дейвис, американски кардиолог. От мин.година е. Книгата е много добра, с отлични научни аргументи и написана на разбираем език. Аз я имам, баща ми я прочете наскоро и тотално промени хр. си навици ОТ РАЗ. Вече има смъкнати 5кг за една седмица.

Много ме заинтригува с тая книга Simple Smile
Това ли е книгата, според която вече всичката пшеница е ГМО и съдържа вещество, тип наркотик, което ни кара да ядем и да дебелеем все повече и повече?

# 31
Имаше една странна диета дето се казваше май Воинска диета, в която се намуваш само вечер, където никаква логика не намирам....  Rolling Eyes

REAL_WOMAN, е то нищо чудно да действа като наркотик - аз мога само на тесто да карам ако има такава диета, ама няма  Laughing

# 32

REAL_WOMAN, е то нищо чудно да действа като наркотик - аз мога само на тесто да карам ако има такава диета, ама няма  Laughing
И аз. Дай ми палачинки и козунак и ми гледай сеира.  Laughing

# 33
Така е : Не мога да спра да ям !! Но и това си е   доста сериозен проблем , как да го реша ? 
Няма да спираш да ядеш. Ще ядеш засищаща, полезна храна, която ще те държи сита и няма да огладняваш на всеки половин час.

Аз пък да ви кажа със сегашната ми диета, която е на месо и зеленчуци, колкото и да ям, след 2 часа пак съм гладна - пък нали е нормална и здравословна храна. Тъй че едва ли зависи само от това да се засищаш.
установила съм, че човек се засища дългосрочно от въглехидрати за съжаление.

Много си права и аз пробвах една седмица да го карам на зелева супичка и пилешко месо, нали уж е здравословно и трябва да свалям след празниците. Обаче като си легна вечер и направо ми идва да убия някой #2gunfire Такова чувство на глад изпитвам Sad Ама нали трябва да сме красиви и стилни, така че ще продължа още седмица и ще Ви споделя крайния резултат. Желая Ви успех Simple Smile

# 34
За мен да се тормозиш и да стоиш гладна не е начин за отслабване. защото след края на диетата става едно отприщване и коня е в ряката.

# 35
Не мога да дам опит от диети и смъкнати килограми, но мога да се споделя тайната на (нормално) тегло, което не варира, откакто съм на 18 (с изключение на бременностите ми).
Тайната в поддържането на килограми е всекидневната дисциплина в храненето. Никакви ексцесии, освен на специални случаи. Никакво ядене между основните хранения и балансирано меню на всяко от основните хранения. Принципът "от всичко по малко" е златен, а ключовата дума - "малко".
Не спазвам режими, не броя калории, грамажи и други подобни лудости, позволявам си всичко без изключение, но ако ям месо с пържени картофи на обяд например, не взимам десерт, и вечерята ми е лека.
За премахване на наднормено тегло, бих се обърнала към лекар. Останалото е в написаното по-горе.

Успех!

# 36

Тайната в поддържането на килограми е всекидневната дисциплина в храненето. Никакви ексцесии, освен на специални случаи. Никакво ядене между основните хранения и балансирано меню на всяко от основните хранения. Принципът "от всичко по малко" е златен, а ключовата дума - "малко".
Не спазвам режими, не броя калории, грамажи и други подобни лудости, позволявам си всичко без изключение, но ако ям месо с пържени картофи на обяд например, не взимам десерт, и вечерята ми е лека.

Много точно го описа, това е и моята тайна.   bouquet Ключовото е от всичко по малко. И пържено месо с пържени картофи може, но по малко.  Peace

И да добавя - рупането на бисквити и солети не е диета.

# 37
Не мога да дам опит от диети и смъкнати килограми, но мога да се споделя тайната на (нормално) тегло, което не варира, откакто съм на 18 (с изключение на бременностите ми).
За премахване на наднормено тегло, бих се обърнала към лекар. Останалото е в написаното по-горе.

Успех!

Ами, да, но ти нямаш наднормено тегло, с което да се бориш.
За мен правилото - от всичко по малко е изключително непродуктивно, когато имаш да сваляш 20 кг. Тогава решението за мен е структуриран хранителен режим, включващ няколко групи храни, точни часове за хранене, които да се спазват плюс-минус половин час, физическа активност минимум 3 пъти седмично с продължителност не по-малко от 40-50 минути.

Просто хората с наднормено тегло имат проблем със самоконтрола и количествата и ако им кажеш, че могат да ядат от всичко по малко те ще бъдат много щастливи, но повярвай ми понятието им за "малко" е доста относително  Wink

# 38
Малко шоколад сигурно значи 1-2 кубчета. Аз докато не свърши няма да се успокоя...  Joy

Добре, че не съм с наднормено, ама имайте предвид, че доста хора с наднормено тегло не просто ядат много, ами имат хормонални проблеми.

# 39
Малко = 2-3 хапки.  Peace

# 40
Силният глад може просто да е от инсулинова резистентност. Тогава най-добрият начин е нисковъглехидратно и високомазнинно хранене - хем не се гладува, хем се регулира метаболизмът и се постига намаляване на теглото и нормализиране на всички останали показатели (кръвна захар, инсулин, триглицериди, гликиран хемоглобин). Тези приказки "от всичко по малко" не вършат работа, ако човек има сериозен проблем.

Също не върши работа да се яде по малко и на често. Важно е на първо място какво се яде. Ако се набляга на въглехидрати, непрекъснато ще има глад. Ако се ограничават въглехидратите и се включват достатъчно мазнини и белтъчини, гладът се овладява по естествен път и дълго време не се изпитва нужда от храна. А да се яде често на малки порции, които да са от плодове, хляб, овесени ядки и подобни високовъглехидратни храни, е контрапродуктивно, защото кръвната захар ще играе непрекъснато, инсулинът непрекъснато ще бъде повишен и няма излизане от затворения кръг. Така че е важно на първо място какво се яде.

# 41
Благодаря на всички , които се включват ! Искам да попитам 10 cent дали диетата и включва метформин , и изобщо ако може да сподели някои насоки . Преди време пиех метформин изписан ми от ендокринолог , но нищо не се получи .

# 42
човеченце, предполагам, че си имала точно инсулинова резистентност, щом ендокринолог ти е предписал метформин. Не знам защо си го спряла, но ето, че намерихме разковничето - инсулиновата ти резистентност ти предизвиква непрекъснат глад, и то глад за въглехидрати. Правилният начин на хранене за теб, за да си решиш проблема, е нисковъглехидратен и високомазнинен, което ще рече месо, риба, яйца, сирене, зеленчуци, ядки, сметана, кисело мляко (но млечните да са пълномаслени). В максимална степен ограничи тестеното, дори пълнозърнестите продукти, сладкото (дори домашните сладкиши и меда), плодовете. Не използвай слънчогледово олио и маргарин, а само зехтин, краве масло и свинска мас. Слагай достатъчно мазнина на ястията. Закуската ти да бъде от белтъчини и мазнини, с минимално количество въглехидрати (най-добре от зеленчуци). Така много скоро ще забравиш за постоянния глад. Но отначало е възможно да преминеш през период на абстиненция заради пристрастеността към въглехидратите (главоболие, световъртеж, трудно концентриране, уморяемост, силен глад за сладко). Но тези неприятни усещания преминават обикновено за няколко дни.

Предишния път, когато си приемала метформин, вероятно не си спазвала подходящ начин на хранене и затова не си успяла да разрешиш проблема.

# 43
  • SA
човеченце, с тази информация, че си пила метформин, изписан ти от лекар, трябваше да започнеш. Както и Cioccolata ти е писала, явно имаш инсулинова резистентност. При това положение, ако не ограничиш вьглехидратните храни в храненето си, няма да постигнеш значително и трайно отслабване. Хора с подобен хормонален проблем ,разбира се могат да отслабнат за определен период от време и без да избягват вьглехидратите, но като гладуват ( в смисьл ограничат сьществено количествата на приеманата храна ). Ясно е обаче, че цял живот не може да се гладува, дори и при най-силната воля и мотивация.
За мен сьщо решението на проблема ти е нисковьглехидратен режим на хранене.  Peace

# 44
Cioccolata и kameloth , изследвания за ИР не са ми правени ,  ендокринолога ми изписа метформина ,защото съм пълна .Поне така каза, а при ендокринолог ходя защото имам  Хашимото понижена функция на щит. жлеза , но хормоните са ми в норма от много дълго време . Когато пих метформина нивата на ТСХ се повишиха много , затова го спрях.   

Общи условия

Активация на акаунт