Юлски бебчета 2013 - тема 12

• 22 295
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
  • София
...

За СМГ, Жени, нали на мъжа ми брат му е там, много е разочарован от съучениците си, няма среда, той не е някакъв матем. гений и не обича много да играе комп игри, а там само за това се говори, сега завършва и иска да кандидатства финанси в УНСС само и само да избяга от компютрите, а най-силният му аргумент според него е средата, която не може да понася, колкото и да се опитваме да му обясним с мъжа ми, че програмистите са готини хора, а и че не е нужно като учи компютри да е точно програмист, той не ще и не ще, та не съм сигурна при Стани какво ще се получи. Луиза, за Мишето ли става въпрос, той и Стани не разбира от гаджета и не знае какво е това, те водолеите в това отношение са малко отнесени, ама поне не го питат защо не е лакиран Simple Smile))))))))))  Уффф, трябва да го решаваме този въпрос с училището вече, че не на есен, ама догодина на есен ще се тръгва с песен някъде, Мишето сега като е в градината после ще кандидатства ли за 1-ви клас или директно си влиза? За частно училище не мисля, поне до 7 клас, след това ще видим...преди 1-ва Английска е била добра, сега Немската е на мода, кой знае какво ще стане след 7-8 години Simple Smile

Иве, винаги и навсякъде има недоволни. Деца, родители, учители... Затова не е добре да се осланяте на едно-единствено мнение.
За брат му на мъжо ти за мен е чудно, защо е влязъл в СМГ след 7 клас? Или не се е преместил през годините? Защото, там от гимназията всичко е мат и инф - и това е общоизвестен факт  Thinking Има нещо друго, според мен Wink
И средата там е една от най-здравословните и здравите в момента, вЕрвай ми. Дори и ти самата, ако искаш просто някой ден влез в даскалото, в двора им, пообщувай с децата. Избери си ти самата тема, не е задължително да е игри  Laughing Ще се учудиш направо! Страхотни младежи са всичките, много светли. Аз лично съм го правила това неколкократно и пак с удоволствие бих.  Peace

Немската (91) не е просто на мода. Тя е страхотна в някои отношения и дава незаменим трамплин за нататък. Както и АК. Абе, ще стигнете и дотам, ще му мислите. Пък дотогава сигурно ще се сменят най-желаните. Рано е още. Апропо, има тема в мамата за всяка дет. гр и у-ще. Влезте и читуткайте. Общувайте с родителите, задавайте им въпроси. Възползвайте се от интерактивността и анонимността - хората доста нещо си казват. И ще добиете някакви впечатления.

Абе, за тортата се майтапех беее. Их, как с теб нещо не се получава - за N-ти път не се разбираме  Laughing

# 586
  • София
Терп, Белекс беше училището. Вече не съществува.:

Иначе и аз иам един познат, беше най-слабият ученик в класа ни (като оценки, иначе в никакъв случай не е задръстен). Сега е не знам си какъв си мениджър за целия регион Източна Европа в Сименс. И то даже без да знае немски!

За частното образования също имам "особено мнение", но дъщерята е в частна градина поради липса на квоти и поради липса на уменията "подкуп" или "измама"  у родителите и. От това, което видях, частните градини в момента масово са си държавни градини с по-малко деца на брой учител и в някои случаи, по-добра база. Но иначе простотии като "НЕ МОЖЕ да не спи на обед" и "не ги извеждахме, че пръска лек дъждец" и "не плачи, мама отиде да си вземе едно кафе и ще се върне да те вземе след 5 мин и ще ти донесе бонбонче" се срещат бол ooooh!

Но сега вече от новата съм много доволна както казах и усещам, че парите си струват.

А, Луиза, сетих се за още един брит сериал, не е кой-знае какво, и е супер стар, но е гледаем и освен англ. акцент има и строго английска атмосфера  bowuu Keeping up appearances се казва или на бг го превеждат "Какво ще кажат хората".

Мисти, айде вече на глутена де!

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 13:37 от karlie

# 587
  • София
Че аз глутена го въведох ехеее, кога беше... по погрешка го направих. Но нямаше проблем.

Глупи, хайде честито ви зъбче. Без проблеми да излязат и останалите, да са здравички и белички! Hug

Честити 7 месеца на Калина. Иве тортата е като сувенир.

Сандалка, аз ли съм захапала булмамата newsm78? Ей, имам комплекси вече, че съм много лоша и само хапя.

Ясно, щом няма да е завинаги старата визия, ние отлитаме. Ей, няма да ни правят на луди. Имаш лентичка, нямаш лентичка, така ще пишеш, иначе ще пишеш.

Близначе, какво стана с Калина?

Пинееее, Жалинааа, какво става момичета, как са децата?

# 588
Benny , не съм мислила, исках на ДК да питам, ама заради грипната нали отложиха.
Не бързам, когато. На К. ПКК му беше екстра (и дано си остане така), хемоглобин 125, така че нямам драма. Не искам да изпускам момента. Алерголог ми каза като дойде момента да давам смесено Фризопеп и Фризо HA (5+1, 4+2 лъж и така докато стане само HA), та така. Не знам още/

Някой знае ли докога сме в грипна и няма ДК?

# 589
  • София

И средата там е една от най-здравословните и здравите в момента, вЕрвай ми.
Миналата година на наша близка дъщеря й беше подстригана, да, две съученички я бяха хванали и офъкали. Не, това не е здравословна среда. Иначе, като изключим това, СМГ ми е таргет след 4ти клас.

# 590
Агнес, голяма съм патка! Измерила съм малък буркан - сигурно 125мл, а теб сигурно те интересуват големите. Съжалявам, само такъв имам. Ох, извинявай, дано не съм те объркала нещо. ooooh! Не мога да прочета нищо...

Ооо не се притеснявай. Това беше само информативно да знаем все пак ориентировъчното тегло. За по големите буркани, значи е още по зле положението. Може да се каже значи двойно.

Честито на всички с повод  Hug Извинете, че не е поименно ама ме е хванала склерозата и ММ ме ядосва за капак (и не само той...).

# 591
Момичета,
сополите станаха гъсти и зелени. Тя изглежда добре - играе си, усмихва се, спи....но кашля и й се запушва нослето. Студ, не студ отивам днес на лекар, защото се притеснявам.
Много ви благодаря за съветите и пожеланията  Hug  bouquet
Снощи Емито спа добре - успя да заспинка доста късно, но не се буди цяла нощ. Сутринта спа до 10 часа и сега пакк си легна. На лекар сме в 3 часа, надявам се да не е супер кисела тогава, защото й съвпада със следобедния сън.

Иве - добре дошла отново сред нас Simple Smile Преместиха ни офисчето, сега как ще ходим на бачкане не е ясно, но колегите казват, че било по-хубаво. Ти намина ли да ги видиш? Честита месечинка, още много пъти по толкова!  bouquet

За частните детски - имаме една позната, която е страшно неприятна за мен женица - е тя е преподавателка в частна детска. Само като я видя и ми призлява, каму ли да си дам детето на такава жена! Тя наистина е неприятна, от онези, които се усмихват толкова, толкова изкуствено, а в същото време само мислят как да те прецакат и ако стане нещо кофти идват само за да видят сеира. Ауууу, ядосах се само като се сетих за нея. Помня като имах малко контракции и започнах да пия магнерич тя как се изказа - ами да, така е със слабичките жени(понеже тя надебеля много и ми завиждаше, че не пълнея, което беше супер тъпо от нейна страна). Също си спомням колко много всъщност се кефеше, че мм го няма при мен. Леле умираше от кеф, а в същото време с много състрадателна физиономиика ми казваше колко е гадно сигурно и ако имам нужда да идвала да ми помага.
Училищата - аз съм завършила НТБГ в София и наистина както казва Сандалка - принципността на някои учители ни остави с доста по-ниски балове от другите СОУ-та в страната и в крайна сметка не всички от нас успяха да влязат точно това, което искаха (не заради оценките на изпитите, а заради оценките от дипламата). Това беше ужасно и наистина промени живота на много хора, без да им даде кой знае колко. Не адмирирам за писането на по-високи оценки, но съм сигурна, че примерно по химия със сигурност знаех повече отколкото някое дете в СОУ, но аз имах 5, а то 6.
Гърлчееее - хайде де, не се крий моля те! Искаме да знаем как си!!!!  bouquet
Сандалке - четох ти специално постовете за да видя каква е тая друга тема - е, нищо не видях. Дай сега на непросветените, кажи за нередовно четящите - моляяя теее Simple Smile Представи си колко съм глупава - пуснах търсачката да видя има ли бул-мамма - еми няма Simple Smile Упс - явно съм от незацепилите - давайте направо, не разбирам нищо.
Оф, нещо не разбрах и се дразня малко Embarassed. Аз пък (да се подмажа на модераторите  Mr. Green) не ми пука за новата или старата визия. Искам си само лентичката - от нея си гледам колко ми е голямо детето  Blush

Хайде сега стискаме палчета на бебка да й се размине антибиотика, че с тия зелени сополи навсякъде пише - АБ. А, аз хич не искам да давам.

Допълваме се - чета за градини и започвам все повече да се чудя дали да дърпам конците към прибиране в БГ. Тук като ги видя как си играят и ми става супер миличко. Миналото жилище беше точо до една градина и начално училище - е беше супер. Веднъж гледах нещо, което ме разплака и в същото време ме зарадва. (това в БГ много трудно ще се види). Та децата си играеха на гоненица. Имаше едно дете в инвалидна количка и другите деца се редуваха до го бутат за да може и то да си играе с тях. Бяха истински щастливи всички деца - тичащите, че помагат, в количката - че си играе с тях. Също така шумутевицата не беше кой знае каква - просто глъчка, а не подвиквания и бой. Много интересни бяха и заниманията - учителите им измисляха страхотни игри всеки ден. Абе друга страна, друга работа. Наистина започвам да се замисляма все повече и все повече ми става болно как тази смотана държава прави така. От друга страна си мисля - ами ако всеки каже така, докъде ще я докараме? Това е тема за дълги разсъждения, която няма едно лице или едно мнение...аз за себе си не знам, засега го давам ден за ден - наслаждавам се на бебето и толкова. Но се прокрадват такива мисли понякога в главицата ми Simple Smile

Последна редакция: пн, 27 яну 2014, 13:42 от jalina

# 592
Много пишете, не мога да си публикувам фермана озаглавен "Как да си поръчам пюрета от Амазон"  Laughing

Скрит текст:
Така първото нещо е да си изберете превозвач. Това е темата за превозвачите:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=759258.0
Аз не я чета, защото нищо полезно не намирам. Но в първия пост са изброени фирмите. За момичетата от Сф е важно да имат офис близо до тях, а за тези от по-големите градове – фирмата да има офис в града. Защото после ще си вземат пратките от офиса и ще им е по-евтино. Аз понеже съм от село и след това ми препращат пратките по Еконт, съм си избрала uktobg. Който избере Габко, ще му е по-изгодно със Спиди. Тези сайтове са на български, така че се избира един (най-популярни са тези двата, които съм споменала, но всеки върши работа, на който му се чете темата да чете за отзиви).
Прави се регистрация в сайта на превозвача, те дават ID. Не съм пазарувала с Габко, така че ще обяснявам за моите превозвачи, но за всички е идентично. ID-то е някакво число, например 2014, което трябва да се напише, когато пишете адреса в Амазон.
След като вече имате такова ID, отивате на http://www.amazon.co.uk/ и се регистрирате там. Веднъж след като въведете всички данни, няма да ви ги иска никога повече, т.е зорът е само първият път, после парите лесно се харчат. Тези, които знаят други езици, могат да се регистрират във всеки един амазон – немски, италиански и т.н – регистрацията важи навсякъде.
След като се отвори амазон, гледате горе, леко вдясно пише Hello. Sign in и отдолу под него Your account. Посочвате го с мишката и щракате на жълтото поленце SIGN IN. Отваря се нова страница, на която пише разни работи. Намирате No, I am a new customer. и щракате там, после щракате на жълтия бутон Sign in using our secure server.
Попълвате полетата: http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=bfi1390820949g.jpg
Първото поле е за име, след това се пише два пъти имейл адреса, после телефон, започва с 00359 (това е все едно нулата на вашия номер, после дописвате останалото), например 00359886123456. После пишете парола, поне 6 символа и натискате Create account.
След това затваряте амазон и щракате на линка на Аква, преди няколко страници, където е сортирала пюретата. Разглеждате ги, като си харесате пюре, щракате на него да се отвори
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=arx1390821408w.jpg
Избирате това първото поленце като на картинката и натискате ADD TO BASKET.
Ако някъде се изгубите по страниците, затваряте амазон и го отваряте пак от линка на Аква. И така докато напълните кошницата.
Когато решите, че сте готови натискате картинката на кошницата (горе вдясно), пише Basket и показва колко артикула сте натрупали. Отваряте кошницата и натискате вдясно жълтото бутонче Proceed to checkout. Сега добавяме адресът. На картинката е адресът на uktobg.
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=bfi1390821955s.jpg
Добавила съм ID-то след името. След като попълните всички полета давате Continue  и избирате FREE Super Saver Delivery (3-5 days). Пак Continue и въвеждате данните на картата и това е Simple Smile

# 593
  • София
Сандалка и аз се майтапех Simple Smile)))))) Ма така написано как да го разбере човек Simple Smile))) На живо ще е друго Simple Smile)))

Гале, на мен сега м ие по-удобно, по околовръстното съм за 10-15 минути там Simple Smile А нашият екип е на етаж и в стая с прозорци само близо до тавана, не съм го виждала на живо но звучи супер гадно, като затвор, отсреща на същия етаж е екипа на един колега на жена му, те имам прозорци отгоре до долу, на това му викам аз "по-хубаво", да видим как ще се оцелява без дневна светлина, тъпи архитекти значи...

За СМГ - добра е идеята, аз само казвам какво знам от лични впечатления, но пък познавам и младежът, та кой знае, може пък на Стани да му е кеф там Simple Smile

Гале, да кажеш какво е казал лекарят? Зелените сополи са знак за бакнтериална инфекция, не знам как се лекуват в Германия, ама тук се взима секрет, антибиограма и антибиотик, ама това в най-добрия случай, повечето блъскат широкоспектърен антибиотик и готово. А ти планираш да се връщаш в БГ да работиш ли, как ще живеете с твоя мъж така, детето къде ще е?

Хера, мерси за инфото за колата и за гумите Simple Smile

# 594
Подаръче, щом си вкарала и месо и според мен е ред на глутена.

# 595
  • София
Глупи, честито зъбче на Ками! Лесно и безболезнено да й понкинат всички!

Сандалка, а кое училище е АК? Не вдявам нещо. Иначе и 73-то е доооста добро, преди година две гледах резултатите от матурите и беше на първите места.

Карли, сигурна бях, че е Белекс! И брат ми там учеше, на "Борис", на колелото на 5-цата. Няма да се учудя, ако са се познавали със сестра ти, а и от квартала може да се познават, ако там сте израснали, където сега живееш. А Белекс го няма вече, собственичката му я убиха преди много, много години, не знам дали знаеш. След това и учиището потъна.
А за частните- разбира се, че щом не се класира в държавна градина това обикновено е единствен вариант. Аз по принцип говоря, за случаите, в които има избор, но зорът е да е в частна. Колкото до нечестностите- още се дразня на една близка, децата ни кандидатсват заедно за градина, имаме разлика от 0.1 в точките, нашите са повече, тъй като работата ми е в административния район на градината. Тя не можа да го преглътне, веднага "изработиха" бележка от нейната месторабота, че работи и тя в района, което не е вярно и детето се класира на жребия преди моето. Не съм си отваряла устата, тъй като си имам съображения за това, но не е никак честно пък!

Дейзи, благодаря за разяснението!  bouquet

# 596
Дейзи,огромно благодаря!  bouquet

Така.Глутен не въведох и днес.Нещо ме хвана шубето,не получих и голям брой отговори и реших да изчакам още два дена.То какво ли значение ще имат тези два дена,де,ама..Нали гледам да е през седмицата,че с/н няма къде да я заведем ако стане нещо.

Днес ме съсипахте от абревиатури... и се чувствам  все едно съм влязла в английски сайт и правя отчаян опит да поръчам пюрета  ooooh!

# 597
  • София

Сандалка, а кое училище е АК? Не вдявам нещо. Иначе и 73-то е доооста добро, преди година две гледах резултатите от матурите и беше на първите места.

Ох, на мен 73-то ми е любимото. На сърце ми е, много! Но моите деца не пожелаха немски да учат  Sad
АК - Американския Колеж (в Младост, да не се бърка с другите американски и англо-американски такива Simple Smile))

...
Сандалка, аз ли съм захапала булмамата newsm78? Ей, имам комплекси вече, че съм много лоша и само хапя.
...
Не беее, не говорех за нашата тема там, а по принцип - изнесли са се най-яростните и активни булдози, ти си цветенце невинно по сравнение с тях  hahaha

Жалина, в гугъла още не излиза форума. Пишеш директно в полето за уеб адреси: бул тире мамма точка ком  На латиница  Mr. Green Ма може и на кирилица, ако искаш  Mr. Green

Иве, аз пък бебета ям, ям, яяяяям ух, не мога, понякога наистина ми се иска да стисна здраво с чене там, където целувам  Crazy

Аз пък си виждам вече всичките ви подписииии  smile3533

Луизе, абе като каза ти оня ден филм със сосна английска реч, завъртя ми се някаква асоциация в главата, но не можах да напипам... Беше събота, валеше сняг...
Но сега ми дойде!
Ако не си гледала това, препоръч - The guard ! Голям кудош с английския, с филмовата индустрия, с актьорите дори. Ох, ще взема и аз да го гледам пак. Черен хумор, предупреждавам  Naughty
http://www.imdb.com/title/tt1540133/

# 598
  • София
Дайзи, благодаря ти за старанието. Ще си го запиша, да си го разяснявам на спокойствие, когато нямам мрънкащо бебе на главата и влюбен пубертет.

# 599
Подаръче, не е страшен глутенът. Не се притеснявай. Аз писах по-горе, че след месото аз също бих го вкарала. Май Хип има овесена безмлечна. Такава ли си купила или направо овесено брашно?

Общи условия

Активация на акаунт