Юлски бебчета 2013 - тема 12

• 22 275
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Момичета,
какво направих аз вчера и хич не се виня Simple Smile Вчера имаше слънце - облякох бебка много добре, сложих я в кенгуруто и бегом към лекаря...отивам аз и виждам препълнена стая за чакане (поне 1 час щях да откарам), а тук чакалнята е една малка стаичка където са затворени всички деца до годинка и половина. И какво си мислите направих - кръгом и към вкъщи. Просто си представих как седя с всички болни деца и чакам ли чакам. Тя като цяло се закрепи следобяда и сополите, въпреки, че са зеленикави преминаха, не се появи кашлица и тн. Затова просто я разходих половин час и се прибрахме. Вечерта вече не си и спомняше, че има хрема. От аптеката й купих капки за нослето и пръснах няколко пъти - е, оправи се детенце( надявам се окончателно). В крайна сметка направих консултация по телефона с една лекарка на моята приятелка и това беше. Ако се влоши ще си чакам, но просто не си представих да седя там с всички болни деца - едно на ръка да разболяваме другите и второ те нас да ни разболяват. Малко се ядосах на лекаря, че бута всички в една чакалня. Е, намерих друг с две чакални - едната за много болни деца, другата за не-болни. И така свърши одисеята с лекаря, надявам се да е свършила, разбира се:)
Идването до вкъщи тук струва около 120 евро, независимо че ММ плаща огромни осигуровки, това е положението..
Поточе - питах в аптеката за витамини за бебета - било напълно немислимо да се дават каквито и да е преди 3 годишна възраст. Напълно те разбирам - и на мен ми се иска да е чисто и да си ги взима не като добавки, а чисто с храната. Но пък си мисля, че те ги пишат тези витами, сякаш се съдържат естествено в храната- нещо като на кутията с АМ.
Весе - Лазар е супер сладък и си го представих какви ги върши  Heart Eyes Ох, да го намачкаш, ей така от една мама - кажи му - една леля, дето и аз не я познавам лично каза да те нацелувам Simple Smile
Аз пък да се подмажа на админите - ми не ми пука как изглежда визията, важното е вие да сте тук и да си пишем  Hug
Гемавар - не си единствената с картофи - аз също съм давала само картоф и морков. Стига й толкова Simple Smile
Евето78 - аз до скоро бях на същата вълна. Тук в Германия се продават най-вече дървени. Аз взехм ето такова - предимства не мога да кажа, защото не знам другите, но е сравнително удобно. Трудно се сглабя, но веднъж като го направиш е супер стабилно, заема малко място до вашата кухненска маса. Бебето се поставя лесно вътре и седи добре. Възглавниците не са много меки и трябва да се сложи нещо отдолу под дупето. Отделно има едни ръбчета отстрани при облегалката, където може да се удари, докато се клатушка - подплатих го с одеалце. Не знам наистина как вървят цените в БГ на столчетата, но това е сравнително изгодно и качествено. Това за дървените столчета като цяло ми се вижда валидно - с по-твърдите места. От друга страна са си мебели и са доста стабилни, а и не знам защо но тук почти само такива продават - дървени. Иначе ние предпочетохме да вземем ново, защото в тукашният продавалник има много и то на изгодна цена, но всички са дървени и като се сложи и цената на нова възглавница (или седалкоумалител( буквален превод)) и то става същото като не-толкова-високо-качество ново. Но иначе смятам, че не е необходимо на 100% да е ново:)Ахааа - сега прочетох поста на  Гемавар - ами даааа, ето причината да се продават предимно дървени - на тях детето може да седи много дълго, защото им се сменя позицията на седалката - става все по-надолу и надолу и издържа много. Та значи нашият вариант е като Стокке, но по-евтиничък, въпреки че е също качествен като материал(изпробван е - издържа ме:)

Аз отивам да пия кафе Simple Smile

# 661
Точно Чико Поли съм харесала и незнам дали си заслужава парите

# 662
Здравейте, нашето столче е такова http://www.hippoland.net/primi-sogni-stol-za-hranene-za-masa, за момента го слагам да стои вътре няколко пъти дневно, много се кефи и играе с каквото намери по масата, иначе го храня в шезлонга все още. Предимство е това, че не заема място. Бих искала да попитам някой вземал ли е чисто месо в бурканче като пюре. Знам, че може да се взема 1-2 лъжички и да се добавя към зеленчуково примерно, но не съм пробвала. Кои марки предлагат такова, от къде бих могла да купя? Поздрави. Бъдете здрави. Hug

# 663
  • София
Момичета, новини от Пина:

Малката е по-добре, още е с лека температура, 37.4 тази сутрин. Разстройството е овладяно. Но Пина  се  е разболяла и не е имала сили да пише. Това е с 2 думи!

Пина, надявам се да не се сърдиш, че аз снасям информацията тук, но те мислим много! Hug

Евето, ние имам Чико Поли от 4 години вече и няма грешка! Това е столчето за мен. Отгледа голямото ми дете, което го ползва с удоволстви до 3 и половина. Не защото не можеше да седи на друг стол, а защото му беше удобно и кеф да си е в този. Малкото го ползва от месец и нещо. За мен е незаменина придобивка това, струва си всяка стотинка дори и да е нов. Има различни нива на седалката (като височита), различен наклон на облегалката, таблата се има една подложка, която се сваля и много лесно се почиства, мека е тапицерията, има допълнително за бебета тапицерия, като порасне детето се сваля. Голяма реклама му направих, но това е една от най-качествените ни покупки за децата.

Жалина, развам се,че всичко е наред с бебето! Аз също не бих останала в тази претъпкана чакалня. Затова и не си водя бебето на доктор сега, страх ме е да не го заразя с всичко възможно.

# 664
  • София
Още ли я няма Пина? Три пъти влизам от сутринта, за да търся писано от нея.
Е, вече става много притеснително.

Жалина, браво на малката! Радвам се, че е добре вече. Ще го намачкам Лазар от теб, обещавам. Hug

А, Терп ти си писала. Хубаво, че се справя малката, 37.4 не е страшна, но бързо да минава и тя. Пина да оздравява. Praynig

# 665
Евето - напълно подкрепям казаното от Терп. И за мен това е столчето , аз дни наред бях в еуфория от него, като че ли кой знае какво съм взела  Laughing Има и допълнителна табла, която е за родителя и за топли храни, или просто като помощна. Щом си го харесала ,със сигурност и клипчета си гледала.

Пине- бързо оздравяване на теб и дооздравяване на мъничката  Hug
Жалина - добре си направила  Hug И аз не бих чакала толкова време в тези условия. Важното е ,че малката е по-добре вече !

Василена е със запушено носле и трудно диша . Но пък от вчера вече си има второ зъбче  Laughing Беше се показало от няколко дни под венеца, но вчера го напипах Simple Smile
Донесохме си бънджито и снощи голям кеф падна. Отначало не можеше да се усети какво да прави, но след това голямо подскачане падна .

# 666
Добро утро!
Хера аз не съм виждала големи бурканчета на гербер, моите са от 130 ли са грама, имах и от 80, но ги избягвам. Аз съм си признала, че само плодове и зеленчуци яде мойта вегетарианка, и оризова каша от 2 дни, та само тях съм проучвала.
Еве избрах кангару фъни мийл, защото е единственото, което намерих на което има възможност седалката да се слага на обикновен стол след време, като каже, че не иска в столчето, след годинката по някое време, я слагам седалката на наште столове, които още не сме си купили  Embarassed, но ММ обеща до няколко месеца да вземе 4, и ще яде с нас на масата. Нали иначе не стигат масата и пак ще трябва да се взема нещо да повдига стола  Wink Първо гледах в продавалника, но се оказа, че по-запазените, са около 90лв и с доставката стават 110, че то по-добре да си дам 140-150 и да взема това което искам и то ново. Обяснили са ти колко време се ползва, аз и затова реших проходилката от продавалника, и то намерих почти нова без забележки, маркова, и съм доволна от покупката.
Ставам да храня бебе, ще ви дочитам после

# 667
Паркирам се и аз с кафето да ви чета.

Бързо оздравяване на Пина и на всички болни дечица. Пазете се, този грип е ужасен дочувам.

Виждам, че обсъждате столчета за храна. На мен ми дадоха едно на Косато и по някое време ще го изкарам да видя удобно ли ще е. Засега го храня в една играчка дето е като плей център.

Исках да ви питам и за съвет. Дан вече е израстнал бебешката седалка за кола дето като я купувахме ни я рекламираха до годинка и след това се местел в такава с посока на движението. Е, да, ама той е само на 6 месеца и краката и главата му стърчат и очевидно му е тесничко и сега се чудя какво да правя. Някой сменял ли е седалка? Какво ще препоръчате?

# 668
  • София
Добро утро Simple Smile

Евето, моето столче е от Стани, на Маг Ингланд е, но е едно към едно с Чико Поли, от тях са взели модела явно, наистина е удобно, а е и доста по-евтино, тогава преди 4-5 години беше към 100тина лв. Ако има такова изостанало някъде или в продавалника, действай, че сега не мисля, че продават още МагИнгланд по магазините, освен ако не са ги прекръстили по друг начин де, ей такова е: http://www.shtarkel.com/products/1269-stol-za-hranene-mag.html синьото и гледам, че още го продават в Штъркел, че и намалено на 99 лв Simple Smile))))

Мадлен, ти кой набор си и откога работиш в ДжК, моят мъж е 82, завършил е Американския университет, после магистратура във ФМИ и от 2005 до 2007 работеше в ДжК като тестер и за малко програмист, може и да се познавате, а с неговия съученик и наш приятел Алек със сигурност Simple Smile)) От НПМГ пък може би познаваш нашия кум, хехехе, колко е малък света Simple Smile)))))))

Всички болни бебета и майки да оздравяват!!!!!

Гале и на мен ми харесва в колата, ама да видим, много се обидих като стана така с повишението, царят дава - пъдарят не дава, много добре съм се справила, ама съм била в майчинство, още ме е яд като се сетя...иначе не натискат да се връщам, но аз ще се върна септември някъде, ще си взема отпуските след юли и докъдето стигнат, ще си оставя 5-6 дена да имам до края на годината и така. Калинището на частна ясла до пролетта, че там са поне по 5-6 деца и после държавна, ако имаме късмет, новият ни офис се води вв административен район Витоша, аз също живея в админ. район Витоша, а одз-то и яслата тук ги имат и двата критерия та ставаме с 8.2, но то пак ще е на жребий де, че районът е огромен, а има само 1 чиста ясла и 3 одз-та, но 2 са в Симеоново и Драгалевци и имат минимален прием по 5-6 дечица на година.

Грийнорхид
, ние сменихме седалката на Стани със стол като беше на 10 месеца, той не беше много висок и много кг, но тогава му отесня, а беше 0-13, ако ви е 0-9 и детенцето е малко по-височко е нормално да отеснее, но според мен поне до 10-11 месеца си го возете в нея обратно на движението, ще го преживее Simple Smile

# 669
  • София
Някоя от вас давала ли е на бебето царевица? Питам, защото тук много хвалихте пюретата от тиквичка, аз търсих да му купя, но само тиквичка не намерих, намерих в комбинация с царевица. Ама малко ме е страх да му дам.

# 670
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Весе аз съм му давала и нямаше проблеми.Ял е също и грах.

# 671
  • София
Greenorchid, ние преместихме каката на 8 месеца в стол, който го даваха да е от 9 мес. възраст, но просто и беше супер тясно в старото столче и крачетата и стояха свити от седалката на колата. Сигурна ли си, че вашето столче го препоръчват до година? Обикновено на столчетата има препоръка и за възраст, и за килограми - може малкият да е достигнал вече необходимите килограми. Нашето е ей такова и не сме му намерили кусури досега:
За столчетата за хранене - Евето, Иваигрива, препоръчвам, ама наистина препоръчвам ей това - струва 28 лева (ако е само столчето, но към него можеш да купиш и табличка, и възглавничка, ако решиш. Ние сме само със столчето). Чисти се НЕВЕРОЯТНО лесно, и може да сложиш детето да яде на масата с вас.  Е, грозничко е, но е невероятно практично... http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=1500

Сравнявам го със стола на каката, който беше ей такъв: http://www.slunce-bg.com/product/508/stolche-za-hranene-hauck-di … -pooh-garden.html - е няма такава гадост, това нещо за да го почистиш и изпереш ти трябва половин ден минимум, и пак накрая презрамките са пропити с храна, щото не се свалят. Майтапехме се, че Беър Грилс може да оцелее около месец с храната, заклещена по нашето столче hahaha

Аз вчерa се зарекох да не излизаме много ицял ден да се търкаляме в леглото... Е познайте, един час и кусур се борих с преспите с количката ooooh! А Ясен като се отнесе вкъщи, от стрес и преумора не можах да заспя и аз  #Cussing out Освен да се зареча, че днес ще чистя цял ден, белким се катурна на спалнята hahaha

Весе, и ние сме така, вече схвана какво е то ЧОВЕШКА храна, откъде идва и къде отива. Вчера ща не ща му дадох от нашите печени картофчета (с масло, зехтин и малко сол), та вече и сол яде мъничо. Но беше толковa щастлив да го смуче тоз картоф, идея си нямате... Не обичали картофи ли? Да бе да! Laughing

Царевица, грах и домати е ял.

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 11:11 от karlie

# 672
  • София
Веси, ти на Хипп ли взе тиквички, те са с картофи, ама вярно, че май царевично нишесте пишеше, че имат, ако са тези, давала съм, всичко е ОК, нищо й няма на Калинката, а нито царевична каша, нито пюрета със сладка царевица съм въвеждала още Simple Smile

# 673
Някоя от вас давала ли е на бебето царевица? Питам, защото тук много хвалихте пюретата от тиквичка, аз търсих да му купя, но само тиквичка не намерих, намерих в комбинация с царевица. Ама малко ме е страх да му дам.
Питай видният специалист по пюрета  Mr. Green само тиквичка наистина няма, но на Хип има тиквичка и картоф, и като го смесих с пюре моркови натурални на Слънчо, стана порция за два дена, ядеше та ушите и пукат, аз нали си водя записки  Mr. Green Лазар може и чисто да го хареса. Няма нищо царевично вътре, ами ориз има, но нали кашата е оризова, значи няма да има проблеми.
 Praynig сега видях, че с Юлия всичко е наред и слава богу, дано и Пина бързо да оздравява
Жалина радвам се, че и вие сте по-добре

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 11:24 от mysterious

# 674
Иве и карли, много благодаря за съветите.

Карли, май сме точно за това дето си го пуснала, 9 кг е. А то има ли позиция бебето да гледа назад? Ако не, предполагам мога да го оставя още мъничко в това поне до 8 месеца преди да го въртя напред...

Общи условия

Активация на акаунт