какво направих аз вчера и хич не се виня
Вчера имаше слънце - облякох бебка много добре, сложих я в кенгуруто и бегом към лекаря...отивам аз и виждам препълнена стая за чакане (поне 1 час щях да откарам), а тук чакалнята е една малка стаичка където са затворени всички деца до годинка и половина. И какво си мислите направих - кръгом и към вкъщи. Просто си представих как седя с всички болни деца и чакам ли чакам. Тя като цяло се закрепи следобяда и сополите, въпреки, че са зеленикави преминаха, не се появи кашлица и тн. Затова просто я разходих половин час и се прибрахме. Вечерта вече не си и спомняше, че има хрема. От аптеката й купих капки за нослето и пръснах няколко пъти - е, оправи се детенце( надявам се окончателно). В крайна сметка направих консултация по телефона с една лекарка на моята приятелка и това беше. Ако се влоши ще си чакам, но просто не си представих да седя там с всички болни деца - едно на ръка да разболяваме другите и второ те нас да ни разболяват. Малко се ядосах на лекаря, че бута всички в една чакалня. Е, намерих друг с две чакални - едната за много болни деца, другата за не-болни. И така свърши одисеята с лекаря, надявам се да е свършила, разбира се:) Идването до вкъщи тук струва около 120 евро, независимо че ММ плаща огромни осигуровки, това е положението..
Поточе - питах в аптеката за витамини за бебета - било напълно немислимо да се дават каквито и да е преди 3 годишна възраст. Напълно те разбирам - и на мен ми се иска да е чисто и да си ги взима не като добавки, а чисто с храната. Но пък си мисля, че те ги пишат тези витами, сякаш се съдържат естествено в храната- нещо като на кутията с АМ.
Весе - Лазар е супер сладък и си го представих какви ги върши
Ох, да го намачкаш, ей така от една мама - кажи му - една леля, дето и аз не я познавам лично каза да те нацелувам
Аз пък да се подмажа на админите - ми не ми пука как изглежда визията, важното е вие да сте тук и да си пишем

Гемавар - не си единствената с картофи - аз също съм давала само картоф и морков. Стига й толкова

Евето78 - аз до скоро бях на същата вълна. Тук в Германия се продават най-вече дървени. Аз взехм ето такова - предимства не мога да кажа, защото не знам другите, но е сравнително удобно. Трудно се сглабя, но веднъж като го направиш е супер стабилно, заема малко място до вашата кухненска маса. Бебето се поставя лесно вътре и седи добре. Възглавниците не са много меки и трябва да се сложи нещо отдолу под дупето. Отделно има едни ръбчета отстрани при облегалката, където може да се удари, докато се клатушка - подплатих го с одеалце. Не знам наистина как вървят цените в БГ на столчетата, но това е сравнително изгодно и качествено. Това за дървените столчета като цяло ми се вижда валидно - с по-твърдите места. От друга страна са си мебели и са доста стабилни, а и не знам защо но тук почти само такива продават - дървени. Иначе ние предпочетохме да вземем ново, защото в тукашният продавалник има много и то на изгодна цена, но всички са дървени и като се сложи и цената на нова възглавница (или седалкоумалител( буквален превод)) и то става същото като не-толкова-високо-качество ново. Но иначе смятам, че не е необходимо на 100% да е ново:)Ахааа - сега прочетох поста на Гемавар - ами даааа, ето причината да се продават предимно дървени - на тях детето може да седи много дълго, защото им се сменя позицията на седалката - става все по-надолу и надолу и издържа много. Та значи нашият вариант е като Стокке, но по-евтиничък, въпреки че е също качествен като материал(изпробван е - издържа ме:)
Аз отивам да пия кафе

Първо гледах в продавалника, но се оказа, че по-запазените, са около 90лв и с доставката стават 110, че то по-добре да си дам 140-150 и да взема това което искам и то ново. Обяснили са ти колко време се ползва, аз и затова реших проходилката от продавалника, и то намерих почти нова без забележки, маркова, и съм доволна от покупката.

А Ясен като се отнесе вкъщи, от стрес и преумора не можах да заспя и аз
Освен да се зареча, че днес ще чистя цял ден, белким се катурна на спалнята