ИСТАНБУЛ в очакване на лалетата [тема 28]

• 50 426
  • 735
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Да попитам - в Истанбул аквариум във Флоря рождениците имат ли някакви облаги? Нещо намаление на билети? Надявам се, че в Сапфир все още е на половин цена.

Събирам предложения за забележителности с паркинг. Сещам се за аквариума, Сапфир, Чамладжъ. Пред Долмабахче паркингът нали е достъпен за всички, а не е някакъв служебен? А ако имате идея и за паркиране някъде в близост до Света София, джамията и Топкапъ ... Струва ми се мисия невъзможна, но ... Става дума за възрастни хора, които ги затруднява всякакво ходене. 

# 31
Ето едно хотелче на достъпни цени за тези, които решат да посетят Истанбул самостоятелно -

http://www.booking.com/hotel/tr/omerbey-konagi.bg.html?

# 32
  • София
Аз искам да ви помоля дами, ако имате информация да споделите - къде и какви намаления правят за рожденници в Истанбул?

# 33
  • Варна и...духом на Босфора
 Hug Абе госпожа Нервакова ти що плати така бързо,ние тука с Караджъто нали сме в близки отношения с Намигаторката,първо един моабет щяхме да направим,после да ходиш да бецалваш!
Тююю,ама и с тоя тенис,и аз по-рядко чета сега,и не ти ли предложиха пакет от 172 лева със Включена нощна обиколка?

Обиколка ще ти спретнем, кое е дизито джанъм?

# 34
  • Varna, Bulgaria
Обиколка ще ти спретнем, кое е дизито джанъм?

Като гледам снимките на аватара и подписа, сигурно е фенка на тоя Чаатай...  Joy Улусой май беше...
Ама не се сещам в кой филм участва.  newsm78

# 35
Аааа не дизита няма да гоня с мъжо съм а той ме е предупредил, да внимавам как се държа че Босфора щял да ме прегърне завинаги  Joy  а и съм фенка на много та немога да реша кой ми е приоритет  Mr. Green

Още ми се обработва офертата в Караджъто Редеми ако има шанс да спестя казвай бързо.

Абе аз не се ли минах като платих за екскурзовода в Долмабахчето не може ли сами да си го разгледаме и защо да плащам за двама беее не може ли с едно плащане да слушаме двамата с по едно ухо  Mr. Green

# 36
  • София

И въпрос като съм платила за Долмабахчето, а не съм платила за разходка по Босфора как ще стане номера ке ми кажат в колко часа да сме там ли  newsm78 и в такъв случай в колко да хванем корабчето та да сме там навреме.
Няма да хващате никакво корабче. Караджъ си правят сметката и комбинират автобуси с желаещи туристи. Имат поне по 3 седмично. Единият вози желаещи до пристанището, примерно в 8.00 ч.
Другия обира желаещите за Долмабахче към 11.30 от хотела.
Във всяка цена на  посещение на обект  влиза и  трансфер от хотела до там и обратно.
Пиша го от собствен опит - дъщерята държеше да ходи на повечето екскурзии, а аз се мотах из Лалели и само я посрещах и изпращах.
Друг е въпроса, ако искате да се повозите на корабче двамата и да ги чакате пред ДБ. Но тогава трябва да се разберете предварително с водача за да не ви чакат на определеното място.

# 37
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Нервакова, махаш всичките бла-бла, оставяш само пътя и нощувката, закопчаваш сандалите и тръгваш самостоятелно. Така ще спасиш и коня и ряката  Mr. Green
Долмабахче е на 1 трамвай разстояние, отивате по-раншко и влизате самостоятелно. От специалния бг екскурзовод така и така нищо няма да разберете, щото е шумно и се върви бързо, та няма смисъл. На място ще влезете с английска/руска група и пак същото ще ви говорят. После ви остава целия ден за рахат.

# 38
Да попитам - в Истанбул аквариум във Флоря рождениците имат ли някакви облаги? Нещо намаление на билети? Надявам се, че в Сапфир все още е на половин цена.

Събирам предложения за забележителности с паркинг. Сещам се за аквариума, Сапфир, Чамладжъ. Пред Долмабахче паркингът нали е достъпен за всички, а не е някакъв служебен? А ако имате идея и за паркиране някъде в близост до Света София, джамията и Топкапъ ... Струва ми се мисия невъзможна, но ... Става дума за възрастни хора, които ги затруднява всякакво ходене. 
Паркинга пред Долмабахче не е служебен, ползва се от хората сядащи на кафенето отпред на брега и от посетителите на двореца. Около Синята Джамия има много паркинги,но са от типа оставяш колата и ключовете и те сами ти я паркират и местят и тн., което си е малко рисковано, да не кажа доста, но е факт, че ние нашата я оставихме (все още я имаме). Може да има и стандартни паркинги, но тези, които ние видяхме са от този тип. Много близо до Света София е и водохранилището, което също препоръчвам да посетите.

# 39
  • Varna, Bulgaria
Като стана въпрос за Долмабахче.... кажете по кое време на деня е най-удачно да се посети? Чудя се дали рано сутрин или в късния следобед да го включа в програмата?  newsm78
Всъщност какво е работното му време?!

# 40
Като стана въпрос за Долмабахче.... кажете по кое време на деня е най-удачно да се посети? Чудя се дали рано сутрин или в късния следобед да го включа в програмата?  newsm78

Рано сутрин е по-добре според мен.

# 41
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Рано да. Към 9 и нещо е много спокойно, към 10 вече става митинг.

# 42
  • София
Неолита, благодаря!   bouquet Около Султанахмед наистина има много паркинги (макар и малки), но съм останала с впечатлението, че винаги са препълнени. Но като ги знам колко са изобретателни, наистина са способни винаги да натъкмят още една кола ако ѝ имат ключовете.  Laughing

Освен, че опашките са по-малки сутрин, има и още едно предимство. Ако искате да гледате освен основната част и харема, билетът важи и за Шале Йълдъз, и за един музей с вещи от двореца. По този начин при желание ще можете да посетите и тях. Иначе следобеда няма да ви стигне.

# 43
  • Варна
Записвам се в темата с надеждата да видя лалетата, по това време на годината не съм ходила  Simple Smile

# 44
 Г-жа Нервакова, Караджъто те обра,но Истанбул ще те дари с незабравими спомени.Радвам се ,че сте си избрали вече пътуването. Аз все още съм на кръстопът,мислихме утре да тръгнем отново с лек авт.,но времето ни спря.Ще изчакаме затопляне.

Общи условия

Активация на акаунт