ИСТАНБУЛ в очакване на лалетата [тема 28]

• 50 454
  • 735
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Аз пак съм на вълна забележителности и паркинги. Мисля, че до Бейлербей видях спрян автобус на Караджъ и започнах да се чудя дали е позволено паркирането пред двореца? Иначе на снимките ми няма никакви спрели коли на улицата, но не сме снимали мястото, където беше автобуса.  newsm78

До Кючуксу имаше много паркинги и то почти празни, но нямам идея как се плащат.  newsm78

здравейте  Hug извинявам се, че се намесвам в темата ви,но една дружка ми каза, че питате за паркинга на Бейлербей сарая и ако мога да ви го напиша Simple Smile  - да има паркинг,точно до входа за двореца е от ляво,ето и на картата се вижда. аз съм ходила организирано и автобуса ни чакаше на паркинга,имаше и лични автомобил паркирани там,до колкото помня беше платен но не знам цени

Mного благодаря!  Hug  Дори сега май си спомних, че съм го виждала.

# 61
Тaня67  Hug сто порцента си го виждала просто си го забравила от дясно е касата за билети от ляво е паркинга

# 62
Парк Фенербахче
Кадъкьой
Ортакьой
Йълдъз парк
Всичко това ли е в азиатската част и мога ли нещичко да вмъкна и заслужава ли си
хахахха само чета пътеписи и искам в два дена да побера 20  ooooh!

# 63
  • София
Парк Фенербахче
Кадъкьой
Ортакьой
Йълдъз парк
Всичко това ли е в азиатската част и мога ли нещичко да вмъкна и заслужава ли си

Йълдъз и Ортакьой са между Долмабахче и парка Емиргян. Затова ги написах в предишния си пост като предложения за съботен целодневен маршрут. Кадъкьой е в Азия.

# 64
Г-жа Нервакова, като за първо посещение не са хвърляй да посетиш колкото можеш повече, а се набележи интересни за теб неща, но в границите на разумното. Отдай се на насладата на този град, а не на вечното бързане.

За мен е абсолютно неизпълнимо - голяма обиколка на Босфора, разходка до Емиргян, посещение на Долмабахче, Пиер Лоти и Чамлъджа за два дни, от които първия ще бъде половин ден.

# 65
  • Варна
Г-жа Нервакова, като за първо посещение не са хвърляй да посетиш колкото можеш повече, а се набележи интересни за теб неща, но в границите на разумното. Отдай се на насладата на този град, а не на вечното бързане.

За мен е абсолютно неизпълнимо - голяма обиколка на Босфора, разходка до Емиргян, посещение на Долмабахче, Пиер Лоти и Чамлъджа за два дни, от които първия ще бъде половин ден.

Така е,винаги си правиш планове,но е трудно изпълнимо,предвид магията,емоцията,която носи този град,винаги така се получава,не можеш да видиш всичко от пръв поглед,налага се да повториш,потретиш Mr. Green

# 66
Мимии права си, но понеже не знам кое къде е и как е разположено и дали пък не ми е попътно от едното до другото място споделям местата които бих искала , а вие експертите познаващи града ще направите най-доброто за мен знам го и затова съм тук  Hug
Което не стане не стане няма се тръшкаме догодина пак   Mr. Green

# 67
Нервакова, намери г-н bialk. В подписа си той е направил карта на забележителностите и ще се ориентираш горе-долу кое къде е.

# 68
Например от Долмабахче до Емиргян са 10-15 км., които обаче можеш да изминеш с автобуса и за 2 часа...

# 69
Например от Долмабахче до Емиргян са 10-15 км., които обаче можеш да изминеш с автобуса и за 2 часа...

+ още 30 минути отгоре ooooh!
Направо не щЪ да си припомням.

# 70

+ още 30 минути отгоре ooooh!
Направо не щЪ да си припомням.
Тук си е още  Hug

# 71
  • Бургас / UK
Парк Фенербахче
Кадъкьой
Ортакьой
Йълдъз парк
Г-жа Нервакова , с тази нощната екскурзия,наистина първо ще ви заведат до Таксим,там ще имате малко свободно време за разглеждане(но то наистина е много малко,така,че е добре Таксим,Истиклял,Френската уличка,сладкарница Инджи да се посетят отново),от там ви карат до Азиатската част на някой хълм да видите част от нощен Истанбул  #Crazy и да направите снимки(дано не вали,както на мен ми се случи Mr. Green) и на връщане ви спират на Ортакьой(вече сте в Европа),отново спираща дъха гледка  #Crazy хапвате по един кумпир и ви прибират в хотела.Общо взето това е нощната екскурзия,но,поне според мен,като за начало си заслужава.
За Кадъкьой,ах Кадъкьой  Heart Eyes,любимият ми  Heart Eyes Там е хубаво да се отиде,но няма кой знае какво за гледане,в предвид останалите набелязани места.Аз пиша така сега,но още щом попаднах за първи път там и сърцето ми остана поразено  ooooh!Там е прословутата статуя на бика,която е  символ на квартала,иначе другото е магазини,заведения,хора,коли,автобуси...има и носталгичен трамвай,като този на Истиклял.Крайбрежната алея е уникална,може да се разхождате с часове и в двете посоки(към Баъдат джадеси и към Юскудар), препоръчвам вечерна разходка,но и дневната не е за изпускане.Има много хубави заведения точно покрай морето и са на достъпни цени.Балон кафето,което е точно до пристанището,където спират фериботите,също е много приятно местенце за отмора с прекрасна гледка и към морето и към Европейската част,само,че сега като ходих края на октомври балона нещо липсваше  Mr. Green  newsm78,а той е отличителната черта на кафето.Все пак,ако решите да отидете до там  може да си хванете ферибот от Еминьоню,Каракьой или Кабаташ,според зависи къде се намирате.Аз лично си предпочитам Еминьоню,някак си ми е най-удобно от там,един път хванах фери от Кабаташ,еми не ми хареса нещо,може и да си втълпяван де,незнам.

# 72

Освен, че опашките са по-малки сутрин, има и още едно предимство. Ако искате да гледате освен основната част и харема, билетът важи и за Шале Йълдъз, и за един музей с вещи от двореца. По този начин при желание ще можете да посетите и тях. Иначе следобеда няма да ви стигне.

Таня, в предишни теми беше разказвала за този комбиниран билет (аз изчетох последните седмици почти всички теми за Истанбул, започвайки от първите,  и вече всичко ми се е объркало, но това е друг разговор...) Та за билета - търсих навсякъде в сайта на двореца и не го намирам. Има комбиниран за основната част и харема, както и отделни за тези други музеи. Аз ли нещо не намирам или са се променили нещата след твоето последно пътуване.
http://www.millisaraylar.gov.tr/portalmain-en/VisitingInfo.aspx

Аз питах и при вас преди Коледа към коя агенция да се насоча за организирано пътуване, включващо поне 4 нощувки, тъй като няма много предложения и накрая избрах Бохемия. Така че по Великден и ние ще сме в Истанбул, дано времето да е добро за лалетата, защото и това изигра роля за избора на датите.
Следя ви почти всеки ден, файлът ми с копирани постове толкова набъбна, че няма да остане време да го препрочета, но се надявам през март да мога да отделя повечко време за организацията на разходките. Имам идеи благодарение най-вече на тези теми, остава да си изясня в каква последователност, транспорт и т.н.
Благодаря ви за чудесните теми.

# 73
  • Бургас / UK
lalence11,то май няма много,които предлагат с 4 нощувки,но ти все пак си се ориентирала де.И аз в началото като четях темите и  главата ми беше бръмнала от информация,имена,места,разписания и си викам Боже никога,нищо няма да запомня,но полека лека всичко ми се изясни и проясни,така че не се притеснявай,а до април има време и доста неща ще научиш и от старите теми и от момичетата.
Някой няма ли желание да отиде февруари,всички април та април  Mr. Green до тогава какво ще правим? newsm78  Crossing Arms

# 74
Чефи-то Hug,твоята нощна обиколка е била различна от тази на Караджъ Турс,те не преминават вечерта в азиатската част,минават по бул,Кенеди ,после си спомням огромен рибен пазар ,спира се на някакво заведение /не помня името му/,но дори няма кафе пауза ,макар че гледката от там е уникална , покрай небостъргачите ,после пред часовниковата кула на Долма бахче и обратно към хотела.

Общи условия

Активация на акаунт