ИСТАНБУЛ в очакване на лалетата [тема 28]

• 50 588
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
Да, и тук е пълно с бежанци и аз затова не ходя до Халите вече  hahaha

# 151
  • София
Да, и тук е пълно с бежанци и аз затова не ходя до Халите вече  hahaha

Малко спам, но около Халите е направо спокойно. Масите зад джамията ги няма (там са ги хранили безплатно), полицейското присъствие се усеща осезаемо и може би е по-безопасно там да се ходи, отколкото в други части на София.  Wink  Срещат се и тъмнокожи, но правят нещо (много обичат да пазаруват от Лидл) и се махат, а не стоят на тумби, подпрени на всяка ограда като преди 1-2 месеца.

Лаленце, имат значение кварталите. Сигурно и в Истанбул има крайни квартали, които са с лоша репутация, но в случая става въпрос за нормални, дори "луксозни" места. Все пак по крайбрежието на Босфора са само богаташки вили, а до Емиргян се стига по крайбрежната улица. Но виж, в Султанахмед, в Лалели, в района на Кумкапъ, между Египетския пазар и Сюлеймание и т.н. съм виждала такива местенца, че съм минавала на прибежки.

# 152
Като стана въпрос за хотел Емин 1, че е в Сиркеджи и видях снимката, та се сетих. Тъй като ТЕММА настаняваха изключително в този район преди, при всяко минаване около споменатия хотел съм се чудила що за чудо е това, неремонтирано от половин век, ужасно потискащо, буквално тръпки ме побиват. Наистина пари да ми дават, не бих се настанила там, погледнах и сайта, стаята е едно легло, място за куфар няма, нека всеки си направи сметката.

Така е. Всеки да си прави сметката. Но сметка се прави преди всичко с пари Sad

Вече споменах, че най-вероятно ще отменя резервацията си, най-вече заради трагичния вид на хотела от снимките. Не съм го виждал на живо, но пък според отзивите не е чак толкова мизерен, колкото изглежда. А е и сред най-резервираните хотели за 2013 година.

Според бюджета, който съм предвидил за пролетта, съм изправен пред дилемата - добър хотел с лоша локация или бюджетен такъв, но на място, близко до основните забележителности в града. Иначе личните ми предпочитания са за хотел на хълма в квартал Бейолу (Джихангир).

# 153
bialk, аз бих заложила на локацията. Колко време прекарва човек в хотела, ако не става въпрос за почивка?
Изключвам, разбира се хотелите от вида - коптор.  Laughing

# 154
  • Варна
Бялк, доколкото помня резервацията ти беше на някаква символична цена. Ти дори бе предположил, че е грешка, която скоро бе коригирана. Когато бюджетът е силно ограничен, наличието на топла вода и чисти чаршафи е достатъчно. Макар че сте с деца и абсолютен компромис е невъзможен. Така и така, както е казала и Мимии, в хотела само се къпем и спим, защо да затваряме средства, които бихме могли да употребим по-ползотворно.

# 155
Не, на символична цена бе резервацията ми в хостел Фратели. Четворна стая с обща баня за 65 лева:

Хостелът се намира на хубаво място - срещу Английското посолство, на 150 метра от Истиклял. Но е с общ санитарен възел, което го изключва от плановете ми за престой.

# 156
Иначе личните ми предпочитания са за хотел на хълма в квартал Бейолу (Джихангир). 

И аз оглеждам за хотел в този район. Така че ще се радвам ако някой сподели.
Планирам да 4 дена, но към края на Май.
Миналата година се организирахме сами. Бяхме в този хотел http://www.booking.com/hotel/tr/anadolu.bg.html?sid=c1fd83382083 … 80ed443974f07f0X1
Локацията му е доста добра, всичко в Стария град е на "една крачка" разстояние. Чистичък и приятен се оказа, с възможност за безплатно паркиране пред хотела. Не е от най-бюджетните, но останахме доволни.

# 157
bialk, решението си е само и единствено твое, естествено че мястото на хотела е най - важно, но пък ти не се чувстваш сигурен. Така, както си представил нещата "или..., или..." никой няма да ти каже да дадеш повече пари за хотел, в това число и аз. Ти си знаеш хората, с които пътуваш, защото е имало случаи пътуващи да се изпокарат поради факта, че трябвало да постилат хавлиите по пода, толкова мръсно е било. 

# 158
Искам да попитам някой скоро ползвал ли е сайта за градски транспорт в Истанбул? От няколко дни не мога да го отворя.

# 159
Здравейте, замисляме с ММ да направим една екскурзия в Истанбул.Спряли сме се на тази оферта.Какви са ви мненията за тази екскурзия?Много държим да видим аквариума, а за другите забележителности, каквото можем.

# 160
  • София
tedizonova Аз от декември месец се опитвам да отворя сайта, но не става, мисля, че го обновяват, но да кога май не се знае.

# 161
  • Варна
liliya_sh, изборът ти от какво е продиктуван? Защото фирмата ми се струва непозната, не помня да е споменавана, а цената е височка. Това не значи, че фирмата не е надеждна, просто е непозната. Трябва да им се признае, че цените на екскурзиите им, на място, са много прилични (поне от диагоналния ми прочит това видях), но зависи дали искате да се движите организирано и какво искате да видите. В МОЛ Форум и прилежащия аквариум водят и други, а и не е проблем да се отиде самостоятелно. Самостоятелно се ходи и в Сапфир... е, не е безплатно, ама разликата в цената ще покрие доста пътуване из града. Не се минава през Лозенград, а това, за любителите на баклава, си е загуба Wink
Като гледам, предполагам, че причината е възможността за тръгване от Шумен, но прецени плюсовете и минусите... от Варна можете да тръгнете с други варианти.

# 162
Фирмата е добре, мои приятели са ползвали услугите й.Искаме да тръгнем от Шумен или Варна, по-удобно ще ни е.Предпочитаме организирано да отидем, не ни се ходи с кола.Може би някои екскурзии ще ги платим, а на други места може и сами да отидем.Предложете ми други оферти, като държим да посетим аквариума, синята джамия, Долмабахче, нощна обиколка, Босфора.

# 163
  • Пловдив
Здравейте К.О.Т.К.И. поздравления за чудната темичка. Предстои ми пътуване /за първи път/ 4 дни ок. 8 март с фирма. Четох много, реших да доплатя само значително отдалечените от хотела забележителности. Все още не мога да добия кураж да се кача в градски транспорт в Истанбул. И транспортния сайт наистина не се отваря . Много ли е далече  пеша от ул. Лалели до св. София и Топкапъ, /ако може да ме ориентирате и във време колко ще отнеме/ смятам тях да ги разгледаме сами. Фирмата продава посещението им поотделно за по 22 евро, а за цените които виждам тук и при курс на лирата 0,64 лв това си е повече от двойно.
Има още доста време до тогава, но ако щете ми вярвайте вече сънувам Истанбул. Дали по това време вече ще има лалета

# 164
  • София
Много ли е далече  пеша от ул. Лалели до св. София и Топкапъ, /ако може да ме ориентирате и във време колко ще отнеме/ смятам тях да ги разгледаме сами.

Дали по това време вече ще има лалета

3-4 спирки са. Ако не бързаме за някъде, задължително ги минаваме пеша. Като време никога не съм засичала, но зависи от много работи - в колко неща наоколо се заглеждаш, колко си изморена и т.н. 

Няма да има лалета.

Общи условия

Активация на акаунт