МБАЛ Бургас - тема VI

• 104 954
  • 637
  •   1
Отговори
# 135
Ох, леле мале Crazy  Абе то знаех, че в тази болница си практикуват пълната упойка за секцио, но все се надявах да има и такива, раждали със спинална Rolling Eyes  Имам съсед, който е анестезиолог, но работи по частни клиники...Все пак ще го питам за негов колега от МБАЛ за спинална, ако може да ми препоръча.  Ще видя и АГ, който ще ме оперира какво ще каже.

# 136
Специално за секциото знам от близка моя,която роди средата на януари - има вариант за спинална,но докторът я разубеди,защото боляла много главата от нея после. И тя го послуша - беше с пълна анестезия и не съжалява.

# 137
  • Бургас
И аз първо исках със спинална, но и мен ме разубедиха. Също не съжалявам, много добре се чувствах след пълната.

# 138
Здравейте! Влизам с въпрос: миналата седмица родих и в петък ни изписаха, но в цялата еуфория и суматоха забравих да питам дали тр да си взема някакви документи от болницата...Също така и амб. карта ми остана в болницата..Та въпросът ми е трябва ли да ходя за епикриза и кога и от къде да си взема амб. карта? Разсеяна работа Simple Smile

# 139
Момичета, за това "Всеки ден от 8 до 13 часа акушер-гинеколозите ще консултират жени в напреднала бременност, с цел да се избегнат бъдещи проблеми при раждането. Консултацията е безплатна за всички." трябва ли да се обадя да си запиша час? Ако да - на кой телефон трябва да се обадя? А самата консултация какво представлява в общи линии? Нещо като ЖК ли е?

Благодаря предварително!   bouquet

# 140
Здравейте! Влизам с въпрос: миналата седмица родих и в петък ни изписаха, но в цялата еуфория и суматоха забравих да питам дали тр да си взема някакви документи от болницата...Също така и амб. карта ми остана в болницата..Та въпросът ми е трябва ли да ходя за епикриза и кога и от къде да си взема амб. карта? Разсеяна работа Simple Smile

Първо,честито!  bouquet
Сега,като ви изписваха трябва да са ти дали две копия на епикризата на бебето и твоята също -едното е за личния лекар на детето,при който ще го запишете,а другото е за контролен преглед на малкия 2 седмици след изписването.А болничния като си вземеш,ще си вземеш и амбулаторната карта.Мисля,че околко 12 на обяд ги даваха болничните.Може и да не ходиш лично,а някой друг да иде.

# 141
Първо,честито!  bouquet
Сега,като ви изписваха трябва да са ти дали две копия на епикризата на бебето и твоята също -едното е за личния лекар на детето,при който ще го запишете,а другото е за контролен преглед на малкия 2 седмици след изписването.А болничния като си вземеш,ще си вземеш и амбулаторната карта.Мисля,че околко 12 на обяд ги даваха болничните.Може и да не ходиш лично,а някой друг да иде.
Много благодаря Simple Smile Но ми дадоха само едно копие на епикризата на бебето и казаха, че е за педиатъра, за преглед след 2 седмици нищо не са казали...А моята епикриза не са ми я давали..да си я търся заедно с болничния+картона от секретарката на 3-ти етаж ли?

# 142
  • До морето :)
Първо,честито!  bouquet
Много благодаря Simple Smile Но ми дадоха само едно копие на епикризата на бебето и казаха, че е за педиатъра, за преглед след 2 седмици нищо не са казали...А моята епикриза не са ми я давали..да си я търся заедно с болничния+картона от секретарката на 3-ти етаж ли?
Твоята епикриза ще я вземеш заедно с болничния и амб. карта.

Момичета, за това "Всеки ден от 8 до 13 часа акушер-гинеколозите ще консултират жени в напреднала бременност, с цел да се избегнат бъдещи проблеми при раждането. Консултацията е безплатна за всички." трябва ли да се обадя да си запиша час? Ако да - на кой телефон трябва да се обадя? А самата консултация какво представлява в общи линии? Нещо като ЖК ли е?

Благодаря предварително!   bouquet
Желателно е да си запишеш час, за да не чакаш много. Трябва да си влязла в 9-тия месец. Мерят ти кръвното и слушат тоновете на бебето. Това е общо взето.  Simple Smile

# 143
Благодаря   bouquet  Вече съм в 9 месец, ще ида тези дни Simple Smile

# 144
  • Бургас
Здравейте! Говореше се за предстоящ ремонт в родилно отделение. Някой има ли информация горе-долу кога се очаква да започне и колко ще продължи?
Интересувам се също дали в МБАЛ има ВИП-стаи  newsm78 Преди 10 години категорично нямаше, но може след обновяването да са обособили и такива.

# 145
Raika, на ОВ не са споменали нищо за ВИП стаи, което ме навежда на мисълта, че по-скоро няма. Но стаите са хубави, светли и чисти, и са за по 2 жени. До всяко легло има таблет, и има платен интернет и ТВ. Казаха ми, че хич не било скъпо да се ползват.
И за ремонта казаха, но аз ще раждам скоро и отхвърлих информацията като ненужна за мен лично.

И аз имам въпроси Simple Smile

1. Като отида да раждам, ако съм нормално примерно, мъжът ми има ли къде да чака докато родя, примерно чакалня? Има ли някакъв ред?
2. Колко време след като родя ще го пуснат при мен? Или трябва да чака часа за свиждане?
3. Ако се наложи секцио, същите ли са правилата (за чакане и първо свиждане след раждането)?
4. Телефон, таблет и изобщо багаж къде ще са докато раждам? По-добре ли е мъжът ми да ми ги даде след като родя?

# 146
ВИП стаи няма,но действително в стаите сте по 2 момичета,има всичко необходимо.
Аз раждах нормално февруари,но мъжът ми присъстваше на раждането,не знам къде се чака по принцип.За багажа- той си е с теб в предродилна и после заедно с него те качват в отделението.Един съвет - вземи си вода едно шише и някаква храна - 1-2 банана,шоколад и кисело мляко за начало.Мисля,че ги пускат мъжете веднага,или най-малкото му показват бебока веднага. newsm03 newsm03 newsm03

# 147
Благодаря за съвета!   bouquet Приготвила съм малко шише с вода, но ще взема наистина нещо за ръбкане, че да не стоя гладна Simple Smile Кой знае, може чак на следващия ден да позволят свиждане и съответно тогава да може мъжът ми да ми донесе за ядене.

# 148
Ами добре е да си имаш един шоколад поне,че имаш нужда от енергия след това.А иначе още веднага може да дойде мъжът ти и да ти донесе торба с ядене и пиене(хи-хи-хи). smile3521

# 149
  • Бургас
Ремонта ще е долу на родилните зали, доколкото разбрах. Не става дума за третия етаж. За ВИП- стаите - аз си бях почти ВИП - т.е. 2-3 дни изкарах сама hahaha Но е по-добре наистина да сте 2, за да може да се редувате да гледате децата, когато е свиждането, тъй като вътре не пускат. Ние с момичето се редувахме да излизаме - когато едната беше вън, другата стоеше при бебетата.

Общи условия

Активация на акаунт