МБАЛ Бургас - тема VI

• 104 957
  • 637
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
Благодаря за отговорите! Надявах се на вип-стая с идеята да се позволяват свиждания...
Иначе, с този ремонт на родилните зали току-виж са ни обзавели с вана Simple Smile Ех, мечти!

# 151
Здравейте, аз родих на преди 2 седмици. Това което мога да споделя е следното. Приготвих си 2 чанти с принадлежности за болницата . В първата, която взех със себе си сложих нощниците, памперс чаршафи, легнина, няколко памперса за бебето и комплект дрешки, лични принадлежности и документи. Във втората всичко останало, което ми донесоха в последствие. По време на самото раждане чантата беше до леглото ми и в предродилна и в родилна зала. След това с чантата и бебето ме качиха на третия етаж. Тъй като при мен раждането беше предизвикано, моя мъж ме заведе и се прибра. Когато родих му се обадих по телефона и дойде, тогава ми донесе вода и шоколад по препоръка на доктора. Тогава видя и бебчо. Това обикновено се случва 2 часа след самото раждане, преди да те качат горе.
Свижданията са всеки ден от 17 часа вън в коридора. За Вип стаи не съм чувала да има. Бяха ми казали, че в родилно има ВИП родилна зала , където таткото може да присъства на самото раждане и се заплаща.

# 152
 plamyyy, честито ти бебче! Желая да бъде здравичко и щастливо, и много да ви радва! Simple Smile Благодаря ти за разказа!   bouquet
А бебето кога го показваше на мъжа си и на близките си?
Ако си секцио, преди да ти дадат бебето, пускат ли хора при него на свиждане? Имам предвид дали пускат хора да го пипнат, освен да го видят?

# 153
  • Бургас
Показват ги на едно прозорче. Това е за майките със секцио. Няма кой да пипа бебето. Ще го пипат като се приберат у тях.

# 154
Показват ги на едно прозорче. Това е за майките със секцио. Няма кой да пипа бебето. Ще го пипат като се приберат у тях.

Надявах се на подобен отговор! Просто ми се ще първите дни да не го пипа друг, освен акушерки, доктори и ние с татко му. Благодаря ти!   bouquet

# 155
  • Бургас
Ами да ти кажа право не знам дали мъжа ми я е пипал. Тя беше под кислородна палатка и после му я показваха от прозореца. Накрая ми я дадоха на мен и той я държа чак на изписването.

# 156
Ми нищо няма да му стане, ако гушне бебето чак на изписването. По мое мнение щом са в интензивно, значи има защо. После ще го гушкаме от сутрин до вечер, ако искаме Simple Smile

# 157
plamyyy, честито ти бебче! Желая да бъде здравичко и щастливо, и много да ви радва! Simple Smile Благодаря ти за разказа!   bouquet
А бебето кога го показваше на мъжа си и на близките си?
Ако си секцио, преди да ти дадат бебето, пускат ли хора при него на свиждане? Имам предвид дали пускат хора да го пипнат, освен да го видят?

Много благодаря за хубавите пожелани  Simple Smile
Ако си родила нормално, полежаваш 2 часа в  родилна и после на асансьора се виждате с таткото за няколко минутки, преди да ви качат теб и бебето на третия етаж. Това е шанса на таткото да види бебчо и да го пипне. Вечер на свижданията само теб ще виждат близки и познати. Бебето си седи в стаята и не се изважда навън. Чак на изписването ще го гледат и пипат.
За секциото не знам как стоят нещата, но съм виждала да свалят бебетата долу при майката за няколко минути.

# 158
На асансьора? Някой ще му каже ли да иде на асансьора и ще го упъти ли до него? Той къде ще чака докато родя? В чакалнята дето чакаме за запис на тонове ли?

# 159
  • Бургас
Ще му се обадиш по телефона. Той си стои при теб.

# 160
Здравейте,

бих желала да попитам какъв е телефонът, на който трябва да се обадя, за да запазя час за безплатна консултация и второто ми питане е предстоят ли отворени врати?

Благодаря Ви!

# 161
Отворени врати има ВСЯКА седмица - сряда в 13.00 часа,без да е нужно предварително записване на час,направо отиваш на място. newsm03

За телефона - не знам. newsm12

# 162
Здравей! Simple Smile
Ето ти цитат от първа страница на темата "В дните на отворените врати в отделението, които са всяка сряда от 13 часа, всяка бъдеща майка има възможност лично да се запознае с условията в отделението, да разговаря с екипи и вече родили пациентки."

Знаеш ли как да стигнеш до там? Ще се опитам да обясня. Заставаш с лице към новия корпус и вдясно има едни стълби, по които трябва да слезеш, после да минеш през едно тунелче и оттам да се качиш по мост, който ти се пада вдясно. Ще се озовеш пред врата, до която има 2 звънеца. Тъй и не разбрах на кой от двата звънеца трябва да се звъни, но на който и да звъннеш, до минута - две ще дойдат да ти отворят. Хубаво е да идеш към 12:50, тогава вече са се събрали и други мами Simple Smile

Когато аз ходих, като стана 13:00 часа ни пое акушерка, която ни запозна с условията на болницата, отговори на въпросите ни и ни разведе из болницата.

За съжаление телефона за записване на час не го знам. Аз си записах час като ходих на Отворени Врати и от там нататък всеки път като ходя на тонове си записвам за следващия път.

# 163
Благодаря ви момичета за отговора, само с кола са ме карали горе по мостчето, като раждах първото си дете, но се надявам, че няма да имам проблеми с намирането и пеш.

Бочка,

тъй като споменаваш, че всеки път си записваш час за тонове, през колко време ходиш, предполагам започваш откакто влезеш в 9-тия месец, но всяка седмица ли са, и всеки път при един и същи лекар, първия път при кой ти дадоха, при който ти поиска или който те те изпратиха...

Извинявам се за множеството въпроси...

# 164
Не се извинявай де, нали за това е темата Simple Smile

Първият път се записах, когато бях на отворени врати. Тъкмо бях влязла в 9 месец. Като отидох, си записах час за следващата седмица, защото една акушерка ми каза, че било хубаво да се ходи веднъж в седмицата. Не съм си записвала час за определен доктор и не знам дали е възможно. Но до сега само добро отношение съм видяла - много са мили и ми обръщат внимание.

Общи условия

Активация на акаунт