МБАЛ Бургас - тема VI

• 104 960
  • 637
  •   1
Отговори
# 165
  • До морето :)
Тоновете ги мерят акушерките. Докторите само гледат после листа и казват добре ли са или има проблем. После ще издиря телефона за запазване на час за консултациите. Ходи се всяка седмица от 9-тия месец до раждането.

# 166
Привет, мацки!

Лека-полека се приближавам към голямото събитие и понеже ще съм планирано секцио искам да ви попитам мамите, раждали по този начин, за някои подробности "от кухнята", а именно:
    ~ някакви санитарни принадлежности освен превръзки и лигнин трябва ли да нося аз /напр. следоперационни лепенки за раната Rolling Eyes или друго/  или всичко е осигурено?
    ~ през първите часове/денонощие след операцията надолу голи ли бяхте, предвид невъзможността за елементарна самопомощ...и в тази връзка подлагането на отворен памперс за възрастни, колкото да не се окажеш в лохии по гърба та чак до раменете на нощницата, стои ли...изобщо хигиенно как се случват нещата докато се освестиш и раздвижиш, та да си в състояние да се завлечеш до тоалетната? Blush
    ~ може ли да се разчита на санитарките за внимание и помощ особено докато дойдеш на себе си...или си искат парички...или пък има опция официално да си платиш в касата на болницата за да получиш някакво по-човешко обслужване? newsm78
    ~ има ли вариант таткото да види бебето след раждането преди да го качат в неонатологията?
    ~ свиждане докато си в реанимацията допускат ли и ако да,как се случва?

Ако се присетите и още нещо извън зададените въпроси, пишете, ще съм ви благодарна Hug  Ще ми се, като дойде моментът да вляза в болницата, да съм с максимално точни представи какво и как ще се случи  Peace
Предварително благодаря за отговорите!

# 167
  • Бургас
Пускат на свиждане докато си в реанимация.Близките влизат при теб. Таткото е видял бебето на обедното свиждане. Лигнин и мокри кърпички носих аз. Когато ми махаха конците искаха лепенка,но ме бяха изписали мен и не я носих в болницата, докато лежах. Не лежиш гол,аз бях с нощницата ,която си бях приготвила. Санитарките и сестрите много помагат, на никой не съм плащала.  Преди визитация те мият и сменят лигнина и чаршафа(предполагам на това казваш отворен памперс за възрастни) ,когато имаш нужда.

# 168
Лина, не говоря за тези еднократните чаршафи, а за памперс, който просто са подложили под теб без да се препасва и закопчава, но колкото да няма стичане по гърба и нощницата да се омажеш Rolling Eyes Знам ли, обмислям варианти Blush
А това обедно свиждане само за неонатологията ли важи?  newsm78  Аз знам за свиждането, че е от 17 до 18ч.
Благодаря ти за разясненията!

Сетих се и за още един въпрос - какво бельо ви беше удобно докато бяхте в болницата, че да не притиска операцията? Сори, ако питам работи, обсъждани назад в темите, но като се знам, зняма да ми стигне търпението да ги прегледам от-до Blush

Последна редакция: пт, 09 май 2014, 21:58 от Miss Blondy~Redhat

# 169
  • Бургас
За бебетата,тоест когато ги показват от прозореца е на обяд. Не съм ползвала такова,което описваш,бях си с еднократни чаршафи,не съм се омазвала.Пък и ти лежиш,не течеш толкова много.Като ме вдигнаха потече кръв,но си я забърсаха.
На мен ми бях удобни едни дълбоки гащи,горе бяха с много тънък ластик.

# 170
Лина, не говоря за тези еднократните чаршафи, а за памперс, който просто са подложили под теб без да се препасва и закопчава, но колкото да няма стичане по гърба и нощницата да се омажеш Rolling Eyes Знам ли, обмислям варианти Blush
А това обедно свиждане само за неонатологията ли важи?  newsm78  Аз знам за свиждането, че е от 17 до 18ч.
Благодаря ти за разясненията!

Сетих се и за още един въпрос - какво бельо ви беше удобно докато бяхте в болницата, че да не притиска операцията? Сори, ако питам работи, обсъждани назад в темите, но като се знам, зняма да ми стигне търпението да ги прегледам от-до Blush

Здравейте! В случая да се възползвам и да попитам и аз. Че моето раждане съвсем пък предстои. Другият петък ми е термина:) Нормално. Но за всеки вариант трябва да си подготвен.
Относно бельото-знам, че за визитацията си без него. А сама ли си ги сваляш или помага преди това мед.сестра? И какво бельо препоръчвате или изискват от там. Аз още февруари месец - на 26.02 ходих, няма да забравя. ден преди рождения ми ден си направих подарък, но тогава не се сетих да питам старшата. относно тоновете питах,казаха че в 9-тия като вляза тогава,канех се но така и не отидох, защото моя аг всеки път си ги слуша и на 22.04 ми прави запис. Друг въпрос, освен за бельото-какви нощници препоръчвате. старшата каза, като дойдете с едни хубави нощници... е, да...то после язък за тях.ама все пак. а и аз не понасям да ми е неудобно, както и топло. та съм си подготвила една без ръкав с копчета отпред,купих си я чисто нова-хубавичка.май ще я прежаля за раждането. нали искат две-та се чудя за после ли да си я оставя, че с някоя друга да раждам. вие с какви бяхте по време и след? и наистина ли толкова много се цапа...първо раждане ще ми е, та не знам.
И друго не ми стана ясно, значи кога може да се види бебето от таткото и майка ми например/бабата/, след като родя /да речем нормално/ и всичко е минало успешно - дай Боже, пишете преди да ни качат горе долу до асансьора,но нещо не мога да разбера или да си го представя ясно. Те могат ли да чакат не отпред пред самото родилно, а вътре след като позвънят на звънеца, където има две метални пейки? И ако си родила в 4 през нощта да кажем пак ли ще пуснат някой поне да види майката и детето след раждането преди да ги качат горе в стаята?
Също пишете, че при свиждане на роднини не дават да се види бебето-то стои вътре. Ами нали и при двете родилки идват хора. Изобщо как протича свиждането.
Ползвахте ли помпата на медела електрическата и как е тя? аз съм си подготвила една помпичка на бертони за всеки случай:)

и май ми се струва, че доста дрешки за бебето съм пъхнала. малко ми се видяха 2-3 камизолки,ританки, та слоих и бодинца и памучни жилетчици за новороденко. има ли кафе машина на етажа, поне за някоя друга топла напитка? ще си взема шоколад задължително, ама една малка мин.вода мисля, че няма да ми стигне след раждането. та 1.5 л примерно. ама то голям багаж стана Simple Smile а старшата каза не взимайте мн неща, после да ви ги донесат.но шоколад и вода ми се струват поне елементарно необходими.
дават ли да се ходи до тоалетна по малка нужда по време на нормално раждане в предродилна, а клизма правят ли? кажете нещо за тестовете за упойки и медикаменти които правят преди да ти ги сложат. веднага след като те приемат и легнеш в предродилна ли ти правят пробите и колко време след като са ги сложили става ясен резултата?

И изобщо друго ако се сетите важно и необходимо - благодаря!

# 171
Лина,докато съм писала си отговорила:) забравих за чаршафите-да. по списък скат 5-6, ама аз ще взема повечко за всеки случай. както пишат 10-12 бр памперси. стигат ли или от тях повечко да взема?
а за бебето наистина въобще не ми стана ясно как и кога и при аккви случаи го показват

# 172
  • Бургас
Родилките излизат от вън.В стаята татковци, баби,дядовци,учинайки и други не влизат.
Показват го на обяд. Чукаш на прозорчето и казваш името на бебето и те го носят и го показват за няколко минути.Това е за роднините,майките влизат при бебетата за малко,само на обяд. Като ми я дадоха вече не съм я показвала на никой, защото не мога да я изнасям извън стааята,а в стаята не влизат гореспоменатите роднини.
П.с Това е бебе родено секцио.За нормалното не знам как е.

Последна редакция: пт, 09 май 2014, 23:17 от lina_bs

# 173
Аха. а за обед не знаех...къде е това прозорче дето чуква някой ако дойде да го види и за двата вида раждане ли важи?Simple Smile и по кое време на обед?

за нощниците - пишете нещо Simple Smile

и ще чакам някоя друга мама с естествено раждане да се включи да получа отговор на финалните въпроси.

благодаря!

# 174
  • Бургас
Ми то за нормалното,веднага го дават на майката. Не вярвам да го показват от неонатологията.За секциото е чак на четвъртия ден при нас и докато ни донесат го показват. Свиждането беше от 12/12.30/ , мисля.
За нощниците аз си взех едни дето отпред бяха с копчета,удобни за кърмене,с къс ръкав.

# 175
  • Бургас
Блонди, айде, чакам те да бутаме количките вече Grinning

~ някакви санитарни принадлежности освен превръзки и лигнин трябва ли да нося аз /напр. следоперационни лепенки за раната Rolling Eyes или друго/  или всичко е осигурено?
- само превръзки и лигнин. Лигнин - 1 пакет, ненагънат. Аз носех и левкопласт антиалергичен за системата, защото съм алергична към обикновения. Превръзки следоперативни - малко преди изписването ти казват да си вземеш една превръзка за секцио, за да можеш да се къпеш. Продават ги долу в дрогерията. Но предварително не е необходимо
    ~ през първите часове/денонощие след операцията надолу голи ли бяхте, предвид невъзможността за елементарна самопомощ...и в тази връзка подлагането на отворен памперс за възрастни, колкото да не се окажеш в лохии по гърба... - гола си, да. Само лигнин слагаш, отдолу имаш еднократни чаршафи, които можеш да сменяш, ако потекат. Не тече чак толкова много. Еднократни чаршафи си вземи, които се подпъхват под матрака - по-удобни са. има ги на Темата.

~ може ли да се разчита на санитарките за внимание и помощ особено докато дойдеш на себе си...или си искат парички...или пък има опция официално да си платиш в касата на болницата за да получиш някакво по-човешко обслужване? newsm78 - вниманието и помощта ги има и без да си платиш. Плаща се само за избор на екип за самото раждане, иначе за след това няма такава опция, пък и много народ се грижи за теб.

~ има ли вариант таткото да види бебето след раждането преди да го качат в неонатологията? - да, на асансьора отпред пред централния вход.
    ~ свиждане докато си в реанимацията допускат ли и ако да,как се случва? - между 17 и 18 всеки ден, не повече от двама посетители.
private_f
за нощниците и бельото - аз си бях взела едни бабешки гащи, много дълбоки, памучни. Бяха ми много удобни. Еднократните пък хич не можах и да ги обуя, пък не съм някоя свръхпълна. Нощници си взех по 5 лв. от едно магазинче - 13 февруари, на ул. "Места" до БСУ. И гащите пак оттам. Нощниците ги взех с идеята да ги хвърлям после, ама още влизат в употреба.

# 176
Ами аз като раждах февруари(нормално) ми отидоха към 15 еднократни чаршафа,2 пакета лигнин.
И гащи така и не можах да сложа заради епизиотомията и хемороидите.
Нощници 2 не ми стигнаха - трябва ти една за самото раждане и после по 1 на ден,за да ти е чистичко и комфортно.

За бебето - 10 памперса също са малко аз бях взела 25 и върнах само 5-6 вкъщи.Дрешки също бях взела повечко - 4 комплекта.Не ми стигнаха и ми донесоха още 2.

Да поясня,че родих в събота,но ни изписаха чак в четвъртък.Т.е. бебето ми го дадоха в понеделника.

# 177
Здравейте мами! Аз имам един въпрос, който може да ви се струва, че е странен. Доколкото разбрах от познати, които са раждали в Мбал Бургас по време на раждане телефоните им били при тях. След като е така веднага след като родя ще ми позволят ли да правя снимки на бебето?

# 178
Бебето не знам дали ще можеш да го снимаш, защото през тези 2 часа само ще лежиш, аз от скука снимах себе си и записах гласчето на дъщеря ми като плаче и звънях на роднините, че съм родила Grinning

# 179
Благодаря за отговора Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт