МБАЛ Бургас - тема VI

• 105 618
  • 637
  •   1
Отговори
# 375
  • Бургас
И при нас имаше инфекция. Родих секцио и още от самото раждане изследванията не бяха добри на детето. Няма как при това положение да получи болнична  инфекция, нали се ражда в оперативна стерилна обстановка.
При другата жена, с която бяхме в една стая беше също бебето с инфекция, и тя секцио. Жената беше лекарка, най-подробно разпитва, гледа изследванията.

Обясниха ни, че става дума за вътреутробна инфекция - ако си била например настинала, или има в организма възпалителен процес. Аз наистина имах лека настинка 2-3 седмици преди да родя.
Д-р Маргарита Димитрова обясни, че правят изследвания на децата при раждането, ако показателите не са добри, включват антибиотик. При нас даже два включиха. Правиха и бактериални проби, но излязоха добри.

Старшата акушерка пък каза, че при нормалните раждания се случва инфекция от самото преминаване на бебето през родовите пътища, ако майката е имала някаква инфекция там.

# 376
Тоест,ако съм настинала или хванала грип по време на бременността тази инфекция ще се появи или не съм разбрала правилно? И винаги ли е лечима?

# 377
  • Бургас
Не мога да кажа дали винаги ще се прояви. Аз докато бях бременна на два пъти подсмърчах, а веднъж ме лекуваха и с антибиотик. От обяснениятя на педиатрите в МБАЛ разбрах, че не е нещо сериозно, често се проявява особено в зимните месеци и се лекува. Вече повече от година не сме имали проблеми.

# 378
Дано и за напред да нямате проблеми!
Ох аз се притесних леко преди десетина дни ме хвана болки в гърлото,хрема кашлица и т.н..АГ ме прати на УНГ и ми предписаха хомеопатични хапчета и сироп.Пих ги 4-5 дни и като ми изчезнаха болките в гърлото и хремата ги спрях.. Сега имам кашлица от време на време и гърлото се обажда от време на време.   Sad Embarassed

# 379
  • БУРГАС
Моето бебе имаше инфекция на окото, капеха му антибиотични капки.

# 380
Момичета,

Всичко ми се струва много относително.
Аз в 7=ми месец изкарах пневмония и за 14 дена бях на 2 различни антибиотика .
В четвърти месец ми бяха назначили друг антиб заради инфекция.
Побърках се от тревоги за бебка и какво евентуално може да и се случи.
От дете  не бях вземала толкова много лекарства.
Слава Богу всичко е наред с нея и не откриха нищо смущаващо.

# 381
  • Бургас
Eudaimonia, д-р Лазарова води раждания. Лично аз не съм я ангажирала, тъй като се бях насочила за раждане със секцио, но в крайна сметка родих нормално и съм с много добри впечатления от Лазарова /тя беше на смяна след раждането ми и намесата й беше доста адекватна/. Препоръчвам я определено.

# 382
Благодаря ви момичета за отговорите. В петък ходих при нея и беше доста обяснителна. За грубото й отношение бях предупредена, но пък аз си търся специалист, а не да ми се усмихва насреща. Та този път явно си беше в настроение, но ми направи впечатление, че е доста негативно настроена към младите лекари.

# 383
Момичета,

Всичко ми се струва много относително.
Аз в 7=ми месец изкарах пневмония и за 14 дена бях на 2 различни антибиотика .
В четвърти месец ми бяха назначили друг антиб заради инфекция.
Побърках се от тревоги за бебка и какво евентуално може да и се случи.
От дете  не бях вземала толкова много лекарства.
Слава Богу всичко е наред с нея и не откриха нищо смущаващо.

И на мен всичко ми се струва де се вика божа работа,но имам една позната,която е върл противник на МБАЛ-а и че тя ме наплаши на тази тема.Според нея дори не било толкова стерилно и затова се появявали тези инфекции  newsm78

Момичета,а има ли някаква опция да си сама в стаята,в индивидуална стая през престоя?
Ох не знам как да се изразя newsm78

# 384
Мисля че има ВИП стая, но и да не е ВИп мисля че са вече по 2 легла в стая. Преди бяха по 3. Аз не мога да си представя да съм сама и да няма с кой две приказки да си кажа Simple Smile.

# 385
  • БУРГАС
Не знам Лазарова дали е зле настроена към младите лекари,но персонала в болницата коментираше,че по принцип ако не може да поеме някой,го препращала към др Кироваков,а той е от младите лекари.Не знам и дали е чак такава специалистка,защото по време на секциото на едното от момичетата,с които бяхме заедно,беше направила раничка със скалпела точно до окото на бебето,защото много се било мятало.После на същото момиче веднага се разпореди да започне да пие хапчета за спиране на кърмата,защото зърната й били вдлъбнати,щяла да вдигне температура и т.н.На визитацията на другия ден другия доктор,няма да казвам кой,като чу какво е казала,само се спогледаха със сестрите,но не посмя да коментира.Но си личеше,че много се ядоса.Аз имам приятелка,която с вдлъбнати зърна се цедеше доста време и даваше на детето кърма от шише,но това няма как да стане,ако пиеш хапчета да я спреш,нали.Ако мамата,с която това се случи,чете,надявам се,няма нищо напротив,че споделям това тук.Иначе други от персонала са на мнение,че тя е най-добрата лекарка в болницата.

# 386
  • Бургас
при мен така се случи ,че бях сама в стаята на третия етаж. Предпочитам сега да съм с друга жена. Тогава ме беше страх да отида до тоалетната,понеже детето оставаше само. Не,че съм се стискала Simple Smile но си беше гадно. Освен това не можех да изляза да се видя с мъжа ми като идваше на свиждане, щото бебето пак беше самичко.Само да ми подаде това,което ми носи и това е. Затова по-добре този път с друга жена

# 387
  • Бургас
Стаите са с по две легла, аз също мисля, че с друга жена е по-добре, защото можете да се редувате на свиждането - едната излиза от 17.00 до 17.30, другата след това, за да има кой да стои при бебетата. И едно кафе да идеш да вземеш, или да се изкъпеш, си спокойна.

# 388
Не пускат ли хора по време на свижданията в стаята или само в коридора се осъществяват ?

# 389
  • Бургас
Не,не пускат в стаите. Свиждането става в коридора,извън отделението.

Общи условия

Активация на акаунт