МБАЛ Бургас - тема VI

• 104 305
  • 637
  •   1
Отговори
# 510
  • Бургас
Да, благодаря ви момичета. Ходих на отворените врати, но съвсем забравих да ги питам. Аз не съм на консултация при лекар от МБАЛ Бургас и незнам с кой лекар в такъв случай да говоря. Но това да не са съгласни с присъствието, при условие че го има в условията и ценоразписа на болницата, не е редно!

# 511
  • Бургас
Ами как си решила да раждаш - като настъпи момента просто отиваш, без предварителна уговорка? Ако е така, не знам дали ще е възможно да искаш придружител и да плащаш на момента. Касата работи само в работни дни, вечер също не е отворена. А и залата може да е заета, а в другите зали с други родилки няма да пуснат придружител.
Най-добре питай по телефона старшата акушерка или завеждащия отделението как да постъпиш.

# 512
  • Бургас
Да, ще попитам. Защото мисля да е точно така - когато настъпи момента отивам и който е на смяна. Все още имам време до Декември,  но е добре да го зная предварително!

# 513
  • Бургас
Току - що се обадих до приемно родилно в МБАЛ Бургас и ми казаха, че за присъствие на съпруга ми не се изисква нищо предварително. Той идва в деня на раждането с мен (или когато настъпи момента ) и те ще му кажат какво ще струва. Не е задължително да имаме уговорка с лекар или избор на екип.

# 514
Здравейте! Бременна съм в 7 месец и обмислям къде да родя. Искам да попитам мамите наскоро родили секцио в МБАЛ Бургас с каква упойка са били? Аз родих там през 2010 г. секцио с пълна упойка (тогава не правиха спинална),а сега предпочитам спинална. Благодаря предварително на отзовалите се  😊

# 515
  • Бургас
sunshine_851 правят всякакви упойки  Peace Аз съм раждала там 2006 год. с епидурална, 2009 год. със спинална. Просто трябва предварително да кажеш.

# 516
А дали имат достатъчеен опит с поставянето на спинална упойка? И не трябва ли решението каква да бъде упойката да се вземе заедно с анестезиолог? Все пак аз може да  имам  предпочитания, но не съм компетентна по въпроса.

# 517
madlena, благодаря за отговора 😊! Ще се консултирам с анестезиолог в МБАЛ и дано имам и аз възможността да съм със спинална упойка.

# 518
  • Бургас
И не трябва ли решението каква да бъде упойката да се вземе заедно с анестезиолог? Все пак аз може да  имам  предпочитания, но не съм компетентна по въпроса.

Задължително се консултираш с анестезиолог. Мина ми и на мен мисълта за спинална, но после се отказах в полза на пълната и не съжалявам.

# 519
Здравейте! Бременна съм в 7 месец и обмислям къде да родя. Искам да попитам мамите наскоро родили секцио в МБАЛ Бургас с каква упойка са били? Аз родих там през 2010 г. секцио с пълна упойка (тогава не правиха спинална),а сега предпочитам спинална. Благодаря предварително на отзовалите се  😊

В края на юли родих с планово секцио там и след много дълъг разговор с анестезиолог, реших да бъда с пълна упойка. Иначе правят и епидурална и спинална и няма да Ви откажат, каквато и да изберете. Изключително съм доволна от анестезиоложката д-р Люцканова - ако имате възможност и право на избор се разберете с нея - страхотен човек и професионалист е! Леко раждане и най-красивото и здраво детенце Ви желая Simple Smile)

# 520
  • Бургас
И аз съм с отлични впечатления от д-р Люцканова!

# 521
Аз точно с  Люцканова направих консултация вчера. Каза ми, че от много време поставят и спинална, и епидурална упойка. Опит имали голям. Ако съм искала с някаква конкретна упойка нямало проблем да ми бъде поставена такава. Каза, че гинеколозите в окръжна предпочитат пациента да е с пълна упойка, но не биха се съобразили с желанието му. Като цяло ме убеди, че по-добрия избор е пълната анестезия.

# 522
Практиката в Окръжна е с пълна упойка,но след консултация  и уговорка с анестезиолог може и да е спинална/епидурална.

# 523
  • Бургас
Има ли мами, на чиито съпругът е присъствал по време на раждането? Моля, разкажете как е минало!

# 524
Аз раждах 2008, предизвикаха ми раждането, нормално беше. В един момент много започна да ме боли и поисках упойка, анестезиолога ми отказа категорично, защото ми бяха сложили много обезболяващи. В крайна сметка родих нормално без упойка и чесно казано сега се чудя даже много ли ме е боляло. Сега живот и здраве пак там мисля да раждам.

Общи условия

Активация на акаунт