МБАЛ Бургас - тема VI

• 105 681
  • 637
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте момичета, предстои ми раждане март месец и все още се чудя къде да родя. Може би някъде назад в темата пише, но няма как да изчета всичко, та ако може да ме светнете, как процедират с бебетата в Окръжна и в Девата при нормално раждане и секцио, дали ще ми го дадат веднага, при мен ли ще бъде и т.н. ?
Колко се плаща за избор на екип, струва ли си въобще? Някой раждал ли е при доктор Кироваков, той ми е на ЖК и съм очарована от него Simple Smile

За Девата най-добре питай в другата тема, тази е на МБАЛ Бургас. Темата на Девата е тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=809371.new#new  Peace

Благодаря за инфото, ама колкото повече го мисля май ще си раждам в Окръжна Simple Smile

Ти си знаеш най-добре. Писах тъй като бе питала и за Девата, а това не е тяхната тема. Леко раждане  Hug

Да разбира се, благодаря ти, само вметнах Simple Smile иначе си се чудя, прегледах темата и там

# 316
Сега за секцио избора на екип е 550лв. Аз ще раждам другата седмица, така че след това мога да дам актуална информация.
550 лева е изборът на екип за секцио?!? Това сериозно е? Как може цената за избор в държавната болница да е двойно по-висока от тази в частните болници, на какво отгоре? Не стига, че се налага да търпиш нацупените физиономии на акушерки и санитарки, доста често и на акушер-гинеколозите, ами и да споделяш стаи с ромките, които в тази болница са болшинство сред родилките. Освен това защо при планово секцио искат да се плаща избор на екип? Като чета и духалки искат да си носят бременните като отиват да раждат… ами нямам какво да добавя просто. Нещата с българското здравеопазване са на „ниво“ както винаги.

# 317
  • Бургас
Ми на който му е скъпо да си ражда в частните. Сега поне има избор.

# 318
Така си е. Ама пък това с духалките наистина е тъпо. И аз носих, де. Но единия ден имаше авария нещо с елтаблото. Не стига, че цял ден почти умряхме от студ без ток, ами и през цялото време разни цивилни мъже влизаха и излизаха безпрепятствено в стаите с родилките да проверяват контактите и т.н.

Нямаше да се ядосвам ако поне малко се бяха съобразили и имаха поне маски, защото всичко това се случва през януари в грипната епидемия. Размотаваха се насам, натам какви ли не субекти, а ММ не го пуснаха 5 дни да си види детето.

# 319
Момичета, да ви попитам - колко време след секциото ще пуснат таткото при мен? Днес бях на отворените врати, но само това не ми стана ясно, а и забравих да попитам... Разбрах, че в реанимация те държат 24 ч.

# 320
То да бяха само тези 550 за избор на екип, ами останалите които се дават на ръка на лекарите. Това е обществена тайна. Сестра ми ражда при Лазарова и тогава освен за избор, плати и допълнителна сума на д-рката, тъй като се беше уговорила с нея. Ама не е луд Хасан, че изял баницата.  Peace

# 321
  • Бургас
AMARIA, още в деня на операцията, от 17 до 18ч има свиждане и таткото може да дойде при теб в реанимация. А там се стои 2 дни, ако всичко е нормално, после в родилно.

# 322
  • Бургас
andreeva_tt , наистина не е луд Хасан.
Нищо не платих, срещнах наистина добро отношение.

Никой не беше нацупен, с изключение на една детска лекарка, която си е нацупена по принцип. Но пък д-р Димитрова компенсира стократно и сега продължаваме да ходим при нея, кога с направление, кога на частно. С бебето имаше проблем, тя ни прегледа няколко пъти след изписването в самата болница, единият път - на Коледа, дето въобще не вярвах да има дежурен лекар. Нито една акушерка или санитарка не е била нацупена и груба. Напротив - караха ме насила да ям, макар че отказвах болничната храна.

Ромки наистина има, но в никакъв случай не е "преобладаващо", както някой написа по-горе. И ги държат отделно, в отделен сектор и не ги мешат. В моята стая, понеже останах около 10-ина дни, смених две "съквартирантки". Едната беше лекарка, другата работеше в голяма международна фирма в Бургас. Не бяха ромки и двете.

# 323
  • Бургас
Е това с храната не знам как е станало. Аз 6 дни бях там и нищо не са ми дали от болничната храна, всичко ми носиха.

# 324
  • Бургас
Аз никого няма да убеждавам и разубеждавам, но смятам не е редно да се говори наизуст. Като се цитира цената на секциото, защо не се уточнява, че в частните болници се заплаща предварително пакет за следене на бременността. Ако не си ползвал този пакет, ще платиш и повече от 550 лв.
Това за ромките, нацупения персонал и т.н. го чувам все от хора, които не са раждали там, клишета някакви.

# 325
  • Пловдив
Аз никого няма да убеждавам и разубеждавам, но смятам не е редно да се говори наизуст. Като се цитира цената на секциото, защо не се уточнява, че в частните болници се заплаща предварително пакет за следене на бременността. Ако не си ползвал този пакет, ще платиш и повече от 550 лв.

Понеже визирате Девата - там преференциални цени се плащат ако родилката се е следила при техен лекар, а не ако се предплаща пакет за  итензивна ЖК.Кой сега говори наизуст? Simple Smile

# 326
  • Бургас
Съни, и на мен ми носиха храна, но санитарките постоянно питаха искам ли, когато разнасяха болничната. Това след 4-я ден, когато вече даваха да ям всичко. Едва на деветия ден се престраших да опитам едни кюфтета със сос, не бяха никак лоши.

# 327
Лежах в патологията и ако храната за родилките е същата като тази горе(което предполагам е така) не бих я докоснала, сериозно  newsm62
А за цените, в Девата наистина е много скъпо, на сметка си само ако ЖК е при тях.
Не знам как е в МБАЛ Черноморска само, за там не съм проучвала, но и лекарите им май не ме впечатляват много. Съжалявам ако има друга тема за това.

# 328
  • Бургас
Хванахте ме  Laughing Наистина грешно съм цитирала условието за ползване на преференциални цени. Което не променя факта, че за определена група хора, цените за нормално раждане и секцио са по-високи от тези в МБАЛ.
Аз отново изразявам позицията, че за града ни е добре да има повече от едно добро място за раждане. Конкуренцията е полезна за всички, най-вече за нас, пациентите. При първото ми раждане преди 13 години не беше така. Лично аз виждам положителната промяна и тя ме радва много.

# 329
Моля за малко помощ, тъй като не съм от Бургас - къде и кога трябва да се обадя и да си запиша час за тонове за 8.01
На 5.01 съм на преглед при д-р Кироваков и незнам дали на място мога да свърша това  newsm78
От колко до колко часа правят записите?
И още нещо - някоя мама раждала ли е със спинална упойка секцио в МБАЛ Бургас?

Благодаря ви предварително santa2

Общи условия

Активация на акаунт