БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-32

• 29 799
  • 785
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Beeps, аз бях така с предния пост и новата визия. После видях откъде да си върна стария изглед и нещата си дойдоха по местата Simple Smile
С гризането хич го няма, макар да предлагам бисквити и пр. гризини. Оказа се, че поради незнание, съм задействала някакъв рефлукс рефлекс. Една съфорумка ме открехна как да давам лъжицата така, че да се дави по-малко. Но днес забелязах, че изобщо не полага усилия да сдъвче и гълта парчетата картоф. Той има само 4-те предни зъба, макар че не би трябвало да пречи да стрива храната. Явно е някакъв преходен етап, дано впоследствие се научи да дъвче.
Лаленце, мойто отроче е на 3 хранения (1 год. и 3 мес.), а в редки случаи в междинните давам мляко. Храна около 200-250 гр. и десерт около 100 гр. (по предписание на терапевт предлагам по 3 вкуса обед и вечер, така че 200-250 гр. са от два вида храни).

# 136
  • София
От къде бе, Милинка? Кажи я тази тайна, макар и само временно...Редактирам се- разбрах  Grinning

4 хранения+ мляко преди заспиване. Стабилна закуска; хубав обяд /пише че около 35-40% от дневното меню се пада на него/; лека следобедна и вечеря. Аз гледах менюто по детските ясли- предлагат им по около 300-350 гр. храна. Колко ще изяде си зависи от детето, колко се движи и колко е активно. И колко зъби му растат в момента  Wink

Последна редакция: пн, 27 яну 2014, 15:32 от Beeps

# 137
Кажете тайната, моля ви!

Извинявам се за спама!

# 138
  • София
Горе в дясно, Чери! "Премини към старата версия". Много е незабележино на фона на цялото ново, но се намира  Grinning

# 139
Огромно благодаря  bouquet!
Дано го оставят Praynig!

# 140
Здравейте,

След като съм захранила с овесена каша и сме достигнали цяла порция от нея, как да захраня с каша от ръж - пак по малко или мога директно цяла порция да дам?

Пак да питам...
Пак по малко... След това вече може цели порции от другите глутенови. Овесът има доста малко глутен. Затова.

# 141
.

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 00:22 от Поточе

# 142
  • на земята
Beeps, аз бях така с предния пост и новата визия. После видях откъде да си върна стария изглед и нещата си дойдоха по местата Simple Smile
С гризането хич го няма, макар да предлагам бисквити и пр. гризини. Оказа се, че поради незнание, съм задействала някакъв рефлукс рефлекс. Една съфорумка ме открехна как да давам лъжицата така, че да се дави по-малко. Но днес забелязах, че изобщо не полага усилия да сдъвче и гълта парчетата картоф. Той има само 4-те предни зъба, макар че не би трябвало да пречи да стрива храната. Явно е някакъв преходен етап, дано впоследствие се научи да дъвче.
Лаленце, мойто отроче е на 3 хранения (1 год. и 3 мес.), а в редки случаи в междинните давам мляко. Храна около 200-250 гр. и десерт около 100 гр. (по предписание на терапевт предлагам по 3 вкуса обед и вечер, така че 200-250 гр. са от два вида храни).
Тоест не ядете АМ вече,така ли?Хранене закуска,обяд и вечеря?така ли да разбирам/..)))  bouquet
Аз още давам АМ,сутрин и вечер,макар,че понякога не го пие,та затова питам кога да е закуската и вечерята?Утре сутрин ще пробвам закуска без АМ,а вечерта само АМ..)))

# 143
  • София
Шишето с АМ  при нас е само преди лягане. Закуска (към 8 ) имаме от много отдавна (кускус/юфка със сирене, по-рядко каша, новият хит е запечена филия с яйца и сирене или с кашкавал, нарязани на кубчета така че да се храни сам и липов чай). Топъл чай предлагам и следобед.
Вечеря (в 19:00) вкарахме, когато взе да хаби повече енергия и проходи, към октомври-ноември да е било.

# 144
  • София
Лаленце, ще се опитам да се изразя по-човешки, че одеве дребосъкът ми висеше на крачола и го написах неясно.  Laughing
Сутрин в 9-9.30ч. каша с неговото мляко. Количеството мляко - 150 мл. Към кашата добавям различни плодови пюрета, за да разнообразявам.
Обяд 13.30-14ч. - 100 гр. основно ястие 1, 100 гр. основно ястие 2 и около 100 гр. десерт.
Следобедна закуска 16.30ч. - мляко, но е рядка и ако приписка, защото после не иска да вечеря като хората.
Вечеря 19-19.30ч. - 100 гр. основно ястие 1, 100 гр. основно ястие 2 и десерт. Тук обикновено десертът е около 190 гр. (каша от бурканче на Хип).
Под десерти да се разбират каши - на млечна основа или от бурканче. Идеята на терапевтката беше да вдигнем максимално калориите през деня, за да сведем до минимум нощното хранене. Млякото е адаптирано, неговото си.
След като се натъпка на вечеря, вече отказва да пие за заспиване мляко. Компенсира с около 180 мл, разпределени според апетита му, през нощта. Основните ястия на обяд са различни от тези на вечеря, но това е заради по-специфичното му хранене. Към момента млечни продукти и яйца не съм въвела още. Полекичка пробвам едни десерти на основата на извара, но гледам да не прекалявам.

# 145
  • Варна
Добро утро! Половин час след месно пюре достатъчен интервал ли е, преди да предложа кърма?

Не, поне 2 часа изчаквам аз, ако може и повече - 3-4.

Хм, трудно бих постигнала 2 часа некърмене, защото все още нямаме заместени хранене.

Кърми си спокойно на поискване. Не мисля, че тази зависимост между месото и млякото се отнасяше и до кърмата. Все пак ще се радваме и на трето мнение, ако някой знае. Simple Smile

# 146
Добро утро! Половин час след месно пюре достатъчен интервал ли е, преди да предложа кърма?

Не, поне 2 часа изчаквам аз, ако може и повече - 3-4.

Хм, трудно бих постигнала 2 часа некърмене, защото все още нямаме заместени хранене.

Кърми си спокойно на поискване. Не мисля, че тази зависимост между месото и млякото се отнасяше и до кърмата. Все пак ще се радваме и на трето мнение, ако някой знае. Simple Smile

И аз знам, че не се отнася за кърмата. Винаги съм кърмила на поискване и не съм чакала определено време след месното пюре. Започнах да спазвам това правило като почнах да давам млечни продукти.

# 147
  • Бургас
Понякога и аз давам кърма и час след месото ако се налага, но било добре да се избягва, кърмата все пак е мляко.
Нищо фатално няма да се случи, просто не се усвоявали достатъчно добре.
Ако някой знае още нещо по въпроса ще ми е полезно да го сподели.

# 148
Здравейте,
Знам че белтък, прясно мляко, цитруси и мед се дават след годинката! Как се въвеждат, по колко дни? Има ли ред?
А другото на 12 месеца трябва да сменя АМ 2 с АМ 3. Мога ли да го направя седмица по рано? Разбира се постепенно!

# 149
  • София
С 2-ка млека може да се кара повече време, някой са до две години. 3-ки пък може и преди 12 месеца да се предлагат, така че аз не виждам драма за 1 седмица.

Общи условия

Активация на акаунт