БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-32

• 29 817
  • 785
  •   1
Отговори
# 150
С 2-ка млека може да се кара повече време, някой са до две години. 3-ки пък може и преди 12 месеца да се предлагат, така че аз не виждам драма за 1 седмица.
Ние сме на аптамил! Като се роди исках да сме на лактана, ама педито каза да дохранвам при нужда с това, което са давали от родилното и така си останахме на аптамил! А сега имам страх, че ще има драми не го сменям!
Благодаря за отговора, ще почнем с тройката седмица преди първия рожден ден!

# 151
  • София
Ти като състав нищо кой знае какво ново няма да внесеш; 3-ките са по-близко до млякото, отколкото 2-ките просто.

# 152
Ти като състав нищо кой знае какво ново няма да внесеш; 3-ките са по-близко до млякото, отколкото 2-ките просто.
Simple Smile благодаря ти

# 153
Здравейте влизам за съвет дали сет се сблъсквали с подобен проблем при вашето дете.Синът ми на 23-ти направи 1г.Захранен е от 5м. и половина постепено с почти всичко за неговата възраст.От 8м. сме на детска куня и досега не сме имали проблеми с обриви и алергии.В момента сме с обрив които е с големината на лещено зърно и се намира в областите по лицето,по ръчичките но само от лакътя до рамото и по крачетата само от коляното до сгъвката.Първият ден като го заведнох на лекар ни предписа капки зиртек по 2-ве капки 3-ри пъти на ден и сироп калциев глюкозанат (мисляче беше),но не ни повлия и обрива си стоеше и стана като на петна.Пак потърсихме докторката и тя каза да увеличим капките на 5-ет сутрин и вечер и ни изписа инжекции урбазон за два дена.И след инжекцията вечер обрива завяхва става на ситни пъпчици и сутрин пак сме с едрия обрив.Минахме на мялко Фризо Пеп на диета хранителна сме.Аз му направих супа от картофи и моркови и фиде ама сложих много фиде да е по гъсто и даму държи по сито.Два дена сме на такава диета нали от както сме и на инжекциите и няма подобрение.Дали алергията ни може да е глутенова и аз с това фиде да я подбуждам постоянно?Днес ще сме само на мялкото и ориз.

# 154
Глутеновата непоносимост обикновено е свързана със стомашно чревни проблеми и бяло ако!
Мамите, които ползват кухня да кажат, но ако не бъркам ползват прясно мляко и белтък в кухнята! А те категорично са А деца над година!

# 155
По принцип при АБКМ не се яде фиде, но Вие сте яли дълго време и не сте имали проблем така, че не мисля за проблем, че го слагаш в супата. Пъпките излизат много бързо след храна с алерген. Не се ли сещаш в този ден какво е яло детето. Големият ми син на 5г. таткото го насили да изяде две яйца и риба за вечеря и той след 15 мин. се петноса целия. На сутринта му нямаше нищо. Да не си давала шоколад?

# 156
Дадохме му малко вафла ама праченцето беше като бобено зърно малко.

# 157
Дадохме му малко вафла ама праченцето беше като бобено зърно малко.

Ако до сега не си му давала шоколад, какао, ядки, които се съдържат във вафлата може и да е от нея. При глутенова алергия до колкото знам се получава освен бяло ако и разтройство, което не се повлиява от лекарства. Съмнява ме да се е отключила и някаква непоносимост към белтъка на кравето мляко. Не ти остава нищо друго освен да наблюдаваш детето към какво е алергично. Пъпките при малкото ми бебенце не изчезнаха веднага. Чак след седмица и повече хванаха коричка и постепенно се скриха.

# 158
  • София
С тая вафла няма какво да търсите причината във фидето.  Peace

Опитвам се леко да разчупя зимния кръг ябълки-круши-банани и търсих замразени боровинки, но нямаше. Детето е яло от нашите си, но магазина предлага само сушена т.нар. американска червена боровинка. Има ли коренна разлика или просто ще му се отрази добре на уринарния тракт. Grinning

# 159
  • София
Глутеновата непоносимост не е свързана с обриви, а със стомашни неразположения. Не е от фидето.
Като нищо може да е от вафлата, защото синът ми вече близо седмица се точи изринат след неуспешен опит за портокалов сок. Реагира около 1-1.5ч. след сока. И аз не очаквах, че толкова време ще го държи, ама ей на.
Beeps, като вид плод няма разлики с другата боровинка. По отношение на вкуса е по-тръпчива от класическата боровинка и може да не му хареса. На мен лично неподсладена не ми харесва много.

# 160
а хрема може ли да дойде от алергията гъсти сополи бели.Няма кашлица.

# 161
"Алергичните" сополи са редки и воднисти май. Не съм много сигурна.

# 162
"Алергичните" сополи са редки и воднисти май. Не съм много сигурна.
Права си-редки и воднисти

# 163
  • СОФИЯ
здравейте,според вас колко време след като съм захранила ,е нормално да спра предлагам след пюре да се кърми?и кога да давам плодови пюрета и каши?

# 164
здравейте,според вас колко време след като съм захранила ,е нормално да спра предлагам след пюре да се кърми?и кога да давам плодови пюрета и каши?
Предлагаш кърма/АМ докато само се откаже! Плодове се дават като междинно хранене или десерт! Аз каша давам към 17:30 вместо вечеря, защото засища, но въвеждах към 10 сутринта! После в 10 започнах да давам закуска!

Общи условия

Активация на акаунт