БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-32

• 29 801
  • 785
  •   1
Отговори
# 255
С глутенът не е точно така, спокойно.
Обикновено алергичната реакция към глутен се разбира по черните зловонни изпражнения, те не могат да се объркат и обикновено са първата индикация за проблем.

# 256
  • София
Черни са, каквото и да се твърди от тук насетне  Peace

# 257
Черни са, да, но зловонието също е част от клиниката.

# 258
Идеята на млечните каши е да се дават, ако не ги приготвяш с кърма.

И тъй като алергична реакция от глутен може да се прояви месеци по - късно - през цялото време докато се въвежда - какво , не се вкарват други нови храни ли?  newsm78 ами ако се прояви реакция аз от къде да знам от глутена ли е, от новата храна ли..?

Безмлечните каши са и за деца на специализирани млека.  Simple Smile

Не, въвеждаш си нови храни, разбира се, просто не веднага със започването на овеса.

# 259
Черни или бели са изпражненията при глутенова алергия. Много се обърках. newsm78 newsm78 newsm78

# 260
Черни, заради примесите на кръв от тънките черва.

# 261
За глутеновата непоносимост аз имам инфо за светли ( бели) изпражнения http://m.blitz.bg/article/35529
сестрата на ММ е с такава и тя е споделяла[/color]

# 262
момичета до скоро вземах безмлечна каша просо на holle. сега обаче вече нямало внос ........има ли на друга марка и от къде мога да купя.

# 263
  • София
всичките каши от просо изчезнаха, явно някакъв глобален проблем има с добива на просо  Crazy

# 264
казват че млечна с просо има , но ние мляко на holle не сме взимали та това ме притеснява

# 265
Момичета,без да искам да влизам в спор или пък да създавам такъв,понеже хич не съм запозната,се разрових из нета и открих доста неща за алергията към глутена.Пише,че изпражненията са Светли, често видимо мазни и лошо миришещи изпражнения. Peace

# 266
  • Варна
всичките каши от просо изчезнаха, явно някакъв глобален проблем има с добива на просо  Crazy

Просто купи просо от някой био магазин, накисни го и го свари...даже няма нужда и да пасираш, ако бебето си дъвче...те стават едни малки меки топченца. Аз го давах смесено с варена на пара тиква или с масло и сирене.

Сиренце, започни с кашите като навърши 7м, но не в 19ч, ами ако го храниш за обяд в 13:00ч, кашата му я дай в 17:00ч, като по средата има едно кърмене.Това 19:00ч хранене, според мен, е за деца на 1г+.

# 267
Усмихнелка има безмлечна просо на Сънвал. Аз си я поръчах по интернет.

Ако ви кажа в какъв филм се вкарах - понеже лекувам малката с хомеопатия, когато дъщеря ми беше по - малка (м/у 2 и 4 месеца вероятно) докторката ни е изписвала хранителни добавки на Аквасорс и по - специално е приемала Есенциални мастни киселини,(представляват олио от пресовани най различни пресовани семена) - чието съдържание чак днес обърнах по - специално внимание и ми се събраха очите: "масло от шафраника, слънчоглед, маслина, рапично семе, ленено семе, сусамено семе, пшеничен зародиш, порич, кайсиеви ядки, чесън , микроводорасли и т,н, няма да ги доизреждам. Не го е приемала системно, а епизодично и няколко пъти на скоро в пюрето съм й слагала по няколко капки като мазнина. Какво излиза че съм й дала глутен на 2 месеца ли.. #Crazy

# 268
Спокойно, няма драма (извинявай, не се сдържах). Това е само мазнина, в 100 грама пшеница я има 1 грам мазнини, я не. Дори и някак мазнината да е замърсена с протеин от пшеницата, говорим за някакви алибалистични количества, сравнени с тези в хомеопатичните продукти.

# 269
Благодаря , Maybelline за изчерпателния отговор, ще те послушам!
При нас проблема е,че не предлагат безмлечни каши на известните фирми.Има само на нестле една безмлечна,която купих,а тя се оказа със захар. Утре ще я върна. Ще поръчам чрез позната 1-2 от Бг,а за по-нататък ще си правя аз. До този извод стигнах.

Общи условия

Активация на акаунт