БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-32

• 29 804
  • 785
  •   1
Отговори
# 240
1. решила съм да започна с овес - на ХИП или ЛАКТАНА (Тьопфер) да взема? Коя е по - хубава? препоръчайте ми др марки каши, ако има. - няма кой знае какво значение за безмлечните каши. Която и да вземеш, все са ок Simple Smile

2. След това с какво да продължа -четох че е хубаво да се въведат в следния ред овес-ръж -ечемик- пшеница. Не мога да отрия каша от ръж. ?  - аз не съм спазвала това правило, сле довеса дадох спелта, има готови каши. След това пшеница.

3.Малко ми е объркано защото повечето майки около мен след овеса вкарват 7 зърнената на Милупа - достатъчно ли е да се дадат тези две каши за да се счита въведен глутена? - Да, но самото въвеждане и считане за успешно такова става след няколко месеца, т.е. евентуалната алергия може да се прояви след доста време.

4. Колко време трябва да се дава овеса преди да дам друга глутенова каша? - няма правило. Аз дадох две кутии. 

5. 8 навършени месеца ок ли е за въвеждане на глутен? - да, не е хубаво да чакаш повече  Peace

6. След като е давана глутенова каша 1 месец след това всичко що е хляб - сухар-солета- бисквита ли може да яде детето без проблем? - На бебе на 8м не бих давала сухари, солети и бисквити, но може и тези неща, да.  Simple Smile

# 241
Блонди, това значи ли че и да не чакам 8 навършени месеца преди да дам глутен? Т.е. Мога да го започна и още сега?

Аз също нямам намерение да давам хляб солети и бисквити от сега - но ми стана интересно за напред дали и при тях има някакво въвеждане.  Peace

# 242
Да, можеш да започнеш. След 7-ми месец е желателно въвеждането  Simple Smile

Даването на хляб или друго тестено с пшеница е еквивалент на въвеждането й. Така че дали с каша или с хлебче - все е въвеждане. Но все пак мини първо през овес и спелта, и тогава отиди на другите неща, тъкмо и ще порасне още малко  Hug

# 243
Я да попитам и тук.
Кажете моля ви,как най-правилно се приготвя чай от шипки!Варят ли се плодовете или се запарват?Трябва ли да ги нарежа малко преди това или се слагат цели?

# 244
  • София
Аз ги нарязвам, щом заври водата запарвам и престоява отварата 5 - 6 часа преди да предложа. Според моя опит плодовете не пускат много аромат и само оцветяват водата ако не са нарязани/натрошени.

# 245
Благодаря за отговора!  bouquet

# 246
До сега на моя (на 6 месеца и половина е) каша не съм му давала.Захранвам го с картоф,като е ял морков,манго,тиква и пюре от сливи и круша. Днес бях на консултация. Жената каза да почвам към 19ч. да му давам каша, а като я питах за какви месеци да взема, каза за 6. Купих от овес. Обачеее  овесът е с глутен,та.....чудя се дали да не взема с ориз и с овеса да изчакам малко. А самото захранване как да го напрвя?! Дали да не почна на обяд и после да мине към вечеря?!

# 247
Сиренце,може да започнеш с оризова безмлечна,която да приготвиш с кърма(ако кърмиш) или АМ ако пък не.Предложи я на обяд поне първите 2 пъти.След това може да го изместиш и като по-късно хранене.С овеса изчакай за сега.Дай първо ориз,царевица,елда и чак тогава въведи глутен по схема овес-ръж-ечемик-пшеница! Peace

# 248
Сиренце, аз преди овеса дадох ориз и после елда! Давах и банан! До колкото знам царевична и просо също са подходящи!
След това давах овес!

# 249
Сиренце, дай оризова каша /после просо, царевица, елда/ и докато въвеждаш, прочети малко за захранването, че педиатърката ти като я слушам  Shocked
Целенасочено ли вкара плодове толкова рано? Кога започна да захранваш?
Всяка нова храна се въвежда до обяд, за да се следи за евентуална реакция. След успешното й вкарване /3-5-7 дни/, можеш да изместиш по-късно предлагането й.

Куин, аз въведох глутен към 9-я. Ръж давам под формата на ръжени ядки, от био магазина Simple Smile

# 250
 Благодаря ви момичета за бързите отговори! Нещо й нямам много доверие на тая моята сестра и за това вас предпочитам да попитам  Simple Smile (В Норвегия съм ) Ще купя ориз и царевица,а елдата нз къде ще я търся  Wink

geni_66, чета ама вече съвсем се шашнах с всичко. Захранвам го от около 3 седмици.

Тя ми каза за кашите,за да получавал допълнителни елементи,най-вече желязо.Обаче аз като гледам кашите на хипп са млечни.Намерих на нестле една,която не е млечна и по-нататък ще купя,защото за сега ще изячакам с ориза. Да си караме малко с картофите,моркова и тиквата. Иначе на обяд му давам да хапва и го кърмя.Чакам 3-5дни до въвеждане на нова храна.

А кога според вас е добре да почна да я давам тази каша в 19ч., към 7ми месец?! И кога е подходящо да се дават млечни каши,тъй като гледам не хип,семпер,нестле от 4месеца нагоре всичко е с мляко. Извинявам се,ако задавам тъпи и много въпроси,но просто тотално вече блокирах .

Последна редакция: вт, 04 фев 2014, 16:41 от * Сиренце *

# 251
Идеята на млечните каши е да се дават, ако не ги приготвяш с кърма.

Блонди, благодаря за отговорите  Hug

И тъй като алергична реакция от глутен може да се прояви месеци по - късно - през цялото време докато се въвежда - какво , не се вкарват други нови храни ли?  newsm78 ами ако се прояви реакция аз от къде да знам от глутена ли е, от новата храна ли..?

# 252
Сиренце търси хип зелена опаковка, топфер има безмлечни и милупа!

# 253

И тъй като алергична реакция от глутен може да се прояви месеци по - късно - през цялото време докато се въвежда - какво , не се вкарват други нови храни ли?  newsm78 ами ако се прояви реакция аз от къде да знам от глутена ли е, от новата храна ли..?

Добър въпрос!И на мен ми стана интересно! newsm78

# 254
  • София
Цьокалията не е толкова масово разпространена и за разлика от другите храни й е нужно време за проява. "Другите" храни е повече вероятно да провокират обриви, докато при глутена стомашните неразположения говорят, че има проблем.
Въвеждайте си бавничко овеса и не си търсете реакции и проблеми. Peace

Общи условия

Активация на акаунт