Лежащи бъдещи мами, заповядайте да не скучаем - 29 тема

• 39 025
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
Да разходките ще бъдат минимални. И на мен утре ще ми пускат микробиология и се бях притеснила, ако ми изпишат антибиотик какво ще правя, но вие ме успокоихте

# 631
Здравейте, момичета   bouquet
Сърчице, не се притеснявай за антибиотика, важното е възможно по -скоро да се освободиш от тези бактерии, има антибиотици, които изобщо не вредят на бременността, но една инфекция е далеч по опасна и трябва да бъде излекувана.

Мария, възможно ли е втвърдяването на корема всъщност да е бебо, просто да си е заел някаква поза там и да си поспива Simple Smile

Уини, аз бих те посъветвала да не правиш разходки, колкото и да са приятни..

На мен ми предстои излизане до лекаря утре и естествено започнах да се филмирам, незнам ако стоя 15 мин. това дали би повлияло върху шийката. Надявам се всичко да бъде ок, а тепърва ме чакат чести прегледи, нали след определен месец се слушат тонове, следене на доплер ( всъщност. незнам точно от кога се започва с тези неща) и вероятно ще трябва да се излиза всяка седмица, но все си мисля,  че след 30 седм. ще съм една идея по - спокойна ( или само така си мисля) .
Извинете ме за дългия пост. Embarassed

# 632
  • София
winipooh ,destiny123 , успех утре с прегледите!!   bouquet

Много се съмнявам да ти стане нещо за 15 мин,  Thinking А говорила ли си с лекаря на тази тема?

Аз също съм се чудила как ще ходя всяка седмица на доплер, при положение, че сега едвам успявам да се затътря два пъти в месеца.Но след това, което ми се струпа последните дни само се моля да издържиме колкото се може повече..

Незнам за вас, но на мен времето въобще не ми минава..
Всички ми казват охо само три  месеца, знаеш ли при нас колко бързо минаха, няма да ги усетиш..
И просто избеснявам тия хора въобще незнаят какво е да лежиш 24 часа на едно легло.. #Cussing out

# 633
Благодаря ти, Сърчице  Hug
Какво казват лекарите, моята е една дълга история..в момента ходя само по ЗК, основно заради болничния, ехографът там изобщо не е добър. За 18.06 записах час за втора ФМ там ще имам малко по - голяма представа как са нещата.
За времето и на мен много бавно ми минава, с лежането свикнах, по -рано писах, че си слагам една възглавница под дупето, вече дори спя с нея, имам вкъщи едни огромни възглавници, е поомачках ги доста, станаха едни тънички  Joy
Или ще слагам по две или ще търся да вземам нови. Сигурно ако някой случаен влезе в темата и ме чете, ще се посмее, н о това много ме успокоява, имайки предвид, че 24 часа в денонощието живея в напрежение дали всичко ще е наред този път,  пожелавам си да издържим всички до края  Praynig Praynig Praynig

# 634
  • Варна
Момичета - разбирам ви не на 100, а на 1000%...но и на челна стойка да застанем , това няма да промени особено нещата.  Важно е да имате комфорт и спокойствие, но малко по малко, особено с напредване на бременността,  се опитайте да дишате по - леко. Излизания до лекар или ей така да поседите на въздух и слънце за малко, не е толкова страшно.  не ми се сърдете, казвам го с най-добри чувства.  минала съм по този път - на страха и ужаса от всяка крачка, но иначе всяка брем е различна и всеки знае себе си...  но в  общия случай, ако не е много критична ситуацията, притесненията ще навредят повече от самото движение.  целувки и ме разберете правилно Hug Hug Hug Hug

# 635
Miilla,  Hug Hug Hug
Дано Бог е с нас.

# 636
Здравейте, момичета. Как сте? Ами, да с лежането времето не минава много, а помня, че преди месец бях на работа и седмицата минаваше светкавично. Дестини, не мисля, че 15 минути са проблем, но когато се страхуваме и ходенето до тоалетната е обвито в притеснения. Честите посещения при лекаря не бяха ли в 9 месец, момичетата с опит ще кажат. Аз забравих да питам последния път като бях в болницата дали трябва нон - стоп да лежа. Така искам поне веднъж в седмицата да изляза на пейката пред блока за един час. Аз пък от началото на бременността с малки прекъсвания вечер много се потя - ставам да се преобличам и вече се тревожа. Сега гледам да не обръщам много внимание на болежките. И друго ме тревожи, че не наддавам и корема ми като чели не расте или не много. При вас как е? Hug

# 637
  • София
Ронита,потенето е от хормоните,не се притеснявай ни най-малко.Иначе за коремчето при всеки си е индивидуално.Аз например също съм със сравнително малък корем,а братовчедка ми (тя е в 6-ти месец в момента) е с огромен.Много си зависи.

# 638
Ронита, не се притеснявай за потенето, аз съм по същия начин, дори бях решила, че е от тироксина, до такава степен се потя.
За коремчето, много е индивидуално, по - важно е бебето на прегледа да си отговаря на седмиците предполагам. Аз също не съм с много голямо, до скоро дори се притеснявах дали се храня адекватно, започнах да хапвам мн. тестено и сладко и може би благодарение на това успях да кача 4 кг.  до момента ( 27 г.с.) .Надявам се бебчо да получава всичко, от което се нуждае, но аз нали и лежа непрекъснато,  нямам възможност да си угаждам с това онова.

# 639
Ами, да знам, че потенето е от хормоните, просто не мислех, че ще продължи толкова дълго. Затова и понякога чак се плаша. Килограмите обаче са си проблем. Едва ли някой би искал да надебелее, но все пак си мисля, че мога да наддам още 5 кила, напримерт. Уж сега само лежа, но явно сухите храни и тестото не ми помагат. Коремчето го мерих и е само 92.5 см в легнало положение, дано да порастне. Бебо уж е добре - според моята док.

# 640
  • София
Дестини,ти направо си фиданка,само 4 кг.Браво!И на мен ми е сложно с разнообразното хранене.Бяха ми казали преди,че бебка върви малко по-дребничка и за това докторката ми каза да хапвам по 1-2 варени яйца и да ям млечни продукти и пилешко месо.

# 641
  • София
destiny123, много красива лентичка.. Hug

Miilla , разбирам те напълно, наистина спокойствието е най-важно.. Hug

И аз да си кажа за коремчето.. Simple Smile Моето също не е голямо, но бебето върви с 250 гр.отгоре, просто немога да си предствая къде се е побрало   Heart Eyes

А забравих, белтъчините наистина са много важни за качването, бебетата май имат голяма нужда  от тях..

# 642
Привет момичета,стискам палци на всички с леки проблеми,да отшумят и да избутаме до термин бебоците!!!!Моето кръвно май се нормализира или поне у дома когато съм спокойна не се вдига-незнам на какво се дължи това-Последно в петък при АГ беше 150 на 90.В събота и неделя съм го мерила по 4 пъти на ден и записвам-най-много до 120 го вдигам,моето сигурно си е на стресова и психична основа и като ида на преглед се панирам,защото мисля дали ще ми се кара за многото кила,дали бебо е добре и е здрав............ей такива и ми влияе.Дано наистина да е така,продължавам да си пия Допегита и се ограничавам в храненето да не натдавам много и да не тормозя организма.

# 643
Благодаря, Сърчице  Hug
 За килограмите предполагам, че се натрупват най - много през последния триместър, за мен е важно бебчо да е добре, колкото и да напълнея, не е от значение. Протеините наистина са много важни и се опитвам вечер да консумирам някакво месо ( до скоро дори не можех да го погледна) . Така, че момичета хапвайте на воля яйца, месо и риба.
Николинко, при теб кръвното наистина може да се окаже, че е вследствие на стрес, опитай се да бъдеш спокойна.

# 644
  • Варна
Николинко колко кг си качила Simple Smile)) аз 20 дотук, сигурно още около 2.... е бебто е огромно, но не чак слонче, тъй че съм си ги лепнала на дупето Simple Smile)) но то и като нямам почти никакво движение - вярно сега мога да излизам по спокойно , но толкова се изморявам, че не ставам за разходки - само за смяна на обстановката в седнало положение Wink))

а за килограмите - после с мотивация се свалят, аз не успях след предната брем... тази бременност ми е трета и я започнах с 20 кг повече от първата и сега съм още 20 отгоре и ми се реве  . аз също много се дразня на консултация като ми правят забележка .вече спряха, защото видяха, че ги вземам навътре нещата Wink все пак не съм идиот , аз също виждам, че числата хвърчат...

Общи условия

Активация на акаунт