Лежащи бъдещи мами, заповядайте да не скучаем - 29 тема

• 39 025
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
 мария87, аз мисля, че при теб вече е нормално да ти се втвърдява корема - това, че е продължително лекаря не каза ли дали е добре или не? Околоплодните води, както и слизането на коремчето надолу, също е нормално в 37 седмица - така са казвали докторите.  За кръвното обаче не е добре да е високо. Сигурно е било нещо инцидентно - колко беше.

# 616
  • София
За кръвното казаха,че е инцидентно,защото бях ходила и се беше вдигнало(140/90)Но после го мерихме след 20 мин 130/80.Днес пак го мерих 115/70.
За водите док каза,че било нормално да са по-малко.
Иначе не питах за това втвърдяване. То беше само една вечер и не обърнах внимание,но стана и снощи.В понеделник ще ходя за микробиология, и тогава ще питам.

# 617
  • София
мария87 , ти си почти на финала.. Hug Браво на теб..Може на бебо да му е тясно вече..

Нещо ми се губи winipooh, дано всичко е наред.. Praynig Praynig

Ох, момичета аз загазих с една микробиология и сега пия антибиотик и бера страх.. Confused

# 618
  • София
Сърчице,не се тревожи, нали са открили проблема щом сте взели мерки. Каква по-точно е инфекцията?

# 619
  • София
Сърчице,не се тревожи, нали са открили проблема щом сте взели мерки. Каква по-точно е инфекцията?

Кандида и стрептококи група В. Повече ме притеснява антибиотика  Sad Дано не повлияе на бебка..

Момичета казвали ли са ви, че е задължителна микробиологията в 35-37 седм.?

# 620
  • София
Да,задължително се прави в девети месец,за да се знае какво е положението преди раждането.
Иначе сърчице след 4-ти месец няма как антибиотика да повлияе на бебчето,защото молекулата на антибиотика е по-голяма и не може да премине при бебо. Ти коя седмица беше,не виждам дали имаш лентичка

# 621
На мен досега не са ми пускали микробиология, ама като те чета ,Сърчице, и аз ще си поискам на следващия преглед.Иначе за антибиотика не се притеснявай- аз пих заради усложнения след грип в 4 месец като бях. Лекарите знаят какъв да изпишат, за да не вреди, а и по-добре антибиотик,отколкото стрептококи.

# 622
  • София
Shakti, аз това което разбрах е че се прави задължително в края на бременността.На мен докторката ми каза взимаме ти една микробиология и цитонамазка преди инвитрото и след това преди да родиш пак задължително..Ноо по мое настояване си я првих тази микробиология всеки месец, че нали много чета  Laughing и все съм шаш и паника да не стане някоя беля, а то какво стана същото, неуспях да се презастраховам..
Дано да сте прави момичета, за антибиотика, гледам да не го мисля повече..  bouquet  bouquet

П.С Купих си днес и витамини Pregnacare, по мое усмотрение, мисля си че ми е паднал имунитета.. Rolling Eyes

# 623
Възможно е да е от паднал имунитет, то е нормално да падне. Аз пия тези витамини точно,ама с голям зор, мнг ми става гадно от тях,да не говорим,че трудно ги преглъщам.
Предният път изобщо не помня да са ми вземали микробиология преди да родя, ама може и да не съм разбрала или да съм забравила. Аз си мислех,че с еполага и някъде посредата на бременността и тъкмо щях да се" карам "на моята лекарка  Simple Smile

Днес съм с доста контракции ...уж лежа, ама май като стана ми е по-добре....Абе така ще е до края ,все си викам,че няма да го мисляи да се тревожа,ама ми е много трудно!

# 624
  • София
Аз знам,че се полага по здравна каса,ама не знам колко пъти мисля,че три през цялата бременност,но да не ви излъжа

# 625
  • Пловдив
Мисля, че се полагат две МБ през бременността. Аз също си пускам всели месец, но при серклаж е и задължително.

Сърчице, не се притеснявай от АБ. Трябва да ги изчистиш, а на бебо нищо няма да му стане

# 626
Сърчице не се притеснявай за антибиотика
Пих три пъти по време на бремеността
Няма страшно Simple Smile Hug

# 627
  • Варна
не искам да те стряскам, но бета стрептококите са много опасни... според мен винаги има шанс да е грешна МБ..  ако раждаш секцио мисля не е такъв проблем, но бях чела, че в щатите при нормално раждане и бетастрептокок пускат венозен АБ по време на раждането...

не го мисли АБ, по малкото зло е

# 628
Тук съм момичета  Hug Бях при моята лекарка. Всичко е добре, само че кървенето е по продължително, раничката е много възпалена и продължава да кърви. Успокойме да не се тревожа, не влиае на бебчо. В понеделник ще ми пуска микробиология да види да нямам бактерия. Каза ми че на 90% бебо е момиченце  Simple Smile  Попитах я дали мога да ставам и тя каза , че вече няма проблем, но с почивки и без резки движения. Днес най- накрая се престраших и правих разходка, трябва да се опитам да свикна с кръвта, трудно е но разходката ми подейства много положително. Надявам се и при вас всичко да е ок .

# 629
  • София
Wini, честити розови гащи..
Силно се надявам това кървене  да свършва и да си отдъхнеш..
И все пак внимавай с разходките.. Peace

Miilla
,  и аз доста изчетох по темата, на този етап от бремнността има риск от инфектиране на водите и тръгване на раждане в по-късен наистина се вливат някакви антибиотици за да не се зарази бебето при раждането..Моля се само това мога да правя в момента..

Общи условия

Активация на акаунт