Лежащи бъдещи мами, заповядайте да не скучаем - 29 тема

• 39 025
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Здравейте,

Виолина - стискам палци този път всичко да е наред Hug

Николинко - пий си хапчета, диета знам, че е важна - безсолна и най - вече наложи си да си спокойна Hug

за хемоглобина -  моят фев месец беше 107 и ми изписаха ферофолгама, от която се чувствах доста зле. Др лекар при, който ходя каза,че за брем тези норми са ОК и няма нужда да пия ферофолгама освен, ако серумното желязо не е извън норма.  така и не го изследвах.  вчера си взех новите изследвания на хемоглобиина - 120 е... така че си мисля доколкото е над 105 е приемливо

wini - боцкания и болки съм имала в различни моменти... наистина от разтягането на матката може да боли, но ти си длъжна да провериш. кръв - по добре, че не е ярка.

за пазаруването - мисля е по добре да започнете, поне за това, което е възможно.  вярвам, че има положителен ефект... освен, ако не сте крайно суеверни. с предната брем още от август купувах дрехи , а терминът ми беше декември Simple Smile много е сладурско и мотивиращо да ти се мотаят някакви миниатюри из вкъщи

# 601
Привет,момичета, ако ми позволите да се включа при вас.
Виолина и Сърчице ги засичам в темата на Августинките   bouquet
И аз съм като вас - с контракции и скъсена шийка. Първата ми бременност беше също така, лежах много по болници и много бях изплашена - за мое щастие родих в началото на 9 месец дъщеря ми , 2500 , абсолютно доносено бебе, без никакви проблеми,което сега вече е на почти 5 години и дърдори до мен в момента  Laughing
 Така, че наистина е важно да вярваме,че ще избутаме до края.
Аз сега все още не лежа нон стоп, ставам, готвя, просто няма как съвсем да лежа покрай дъщеря ми .
Но усещам,че започва да ми тежи вече корема и да се втвърдява като се движа....
На магнерот 3 по 2 съм и утрогестан 2 вечер. И така...
Пожелавам ви много позитивизъм !

# 602
  • София
Добре дошла,Shaktigirl!

# 603
Момичета това зацапване продължава, супер мръсна кръв, днес болки нямам. Ама то при мен е такс една седмица болки, два дена зацапване. В 4 утивам при моята лекарка че не издържам вече. Баба ми идва на гости вика не се притеснявай, тя е имала цветна бременост , обаче моето не е такова... стискайте палци

# 604
  • София
Shaktigirl   Hug не се преуморявай много, то с детенце сигурно няма как, но включвай и М в домакинстването.Аз така съм разпределила задачите през седмицата ми слугува ММ, а през уикендите се редуват майка ми и свекървата.. Joy

winipooh , добре си решила да отидеш пак! Стискам палци и пиши после.. Praynig

# 605
Благодаря,момичета, не се преуморявам, слава богу ММ много помага, и дъщеря ми и тя се понаучи да се обслужва сама! А сега ми казва" Нямам търпение да идва лятото и да се роди бебето вече , че да си купим куче!"  Laughing Rolling Eyes

winipooh, пиши после, но и според мен щом кръвта не е ярка е по-добрият вариант. Дано да те успокоят и всичко да е наред  Hug

# 606
Shaktigirl, добре дошла!
Казваш , че имаш боли и скъсена шийка. Със серклаж ли си?

Има момичета пият тук аспирин протект. Той за какво се пие?

# 607
Виолина, добре дошла отново  Hug
Pala4inkova, относно приемът на аспирин протект, изписва се обикновено при имунологични проблеми. При мен е превантивно, нищо не се откри на изсл., но съм с три спонтанни аборта, сега го приемам по препоръка на имунолог и един от многото гинеколози, които съм посетила.
Добре дошла ли на Shaktigirl Simple Smile
Уини, успех днес на прегледа!

Момичета един малко тъп въпрос - седми месец започва в 27+1   или в 28 +1 ден?

Така ми се иска да си сложа и аз една линийка, но пусто суеверие  newsm78

# 608
 pala4inkova , не не съм със серклаж, няколко лекари решиха, че шийката ми ще издържи и няма смисъл , това и сега и предната бременност. Моята шийка поначало си е по-къса, стартирах тази ббременност с 2,5 см, после се удължи на 3 см от утрогестана, но сега е 1,5 см. Гледам да не го мисля много,че иначе ще се побъркам.

destiny123 , 7 месец според мен започва от 27 г.с , тоест 26 г.с навършена  плюс 1 ден .
Сложи си лентичка, не се притеснявай!

Благодаря за топлия прием.   bouquet

# 609
  • София
И според мен започва от 27 г.с, защото и при мен така се пада края на месеца свършвам шести и остават точно три месеца..  Peace

# 610
  • Варна
shaktigirl   Hug

аспирин протект съм пила предната брем, в самото начало имах кървене и ми го изписаха заедно с дуфастон..

Your First Trimester:
1st Month = Weeks 1,2,3,4 
2nd Month = Weeks 5,6,7,8 
3rd Month = Weeks 9,10,11,12,13   Your Second Trimester:
4th Month = Wks 14,15,16,17
5th Month = Wks 18,19,20,21
6th Month = Wks 22,23,24,25,26   Your Third Trimester:
7th Month = Wks 27,28,29,30
8th Month = Wks 31,32,33,34,35
9th Month = Wks 36,37,38,39,40
Week 1 till end of week 13   Begin week 14 till end week 26   Begin week 27 till Birth
* As used on Baby2see.com

The most common trimesters breakdown used for the 9 months of pregnancy:
First Trimester ends 13 weeks + 3 days   ~   Second Trimester ends 26 weeks + 6 days

# 611

Как сте, момичета. Надявам се всичко да е добре при вас. И аз засега държа фронта, май.
winipooh, какво стана ходи ли на лекар?
дестини, да и аз мисля, че от 27 започва 7 месец. На мен ми е по-удобно вече да ги смятам на датата на термина. И аз мисля, че няма проблем да си сложиш лентичка. И аз по принцип съм малко суеверна, но това с лентичката не го знаех. Каквото е писано ще стане със или без лентичка.  Wink

# 612
  • София
Добър ден и от мен!Имам питанка,на някой случвало ли му се е коремчето да е като камък(демек като контракция),но да е втвърдено поне 3 часа? Не знам какво е това нещо,но вече 2-ра вечер съм така. Вчера бях на док,за сега сме добре, но водите много са намалели и кръвното ми беше малко високо:(

# 613
  • Бургас
Здравей! При мен продължително втвърдяване се получава, когато лежа по гръб. Три часа е много време обаче  Thinking

# 614
  • София
Да,много е!И не знам ,защо става така.Просто безболезнено втвърдяване.Пия папаверин и лека по лека се отпуска корема.Преди месец като пиех папаверин веднага се отпускаше,на секундата,а сега с триста зора.

Общи условия

Активация на акаунт