Лежащи бъдещи мами, заповядайте да не скучаем - 29 тема

• 39 025
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
Някъде четох, че 120 било добре да бъде хемоглобинът при бременност, твоят е почти идеален си мисля Peace
Аз пия Hipp mama,  те са под формата на сок и ампули,вече два месеца ги пия, но ми казаха, че трябвало да се прави пауза.

# 586
Добре дошла, Николинко. Предполагам си правила изследване на урина, белтък откриван ли ти е?  Това, което бих те посъветвала е, да си вземеш един качествен апарат за измерване на кръвното и няколко пъти дневно да проверяваш как е, трябва да си спокойна преди всичко. Мисля, че приемът на протеини бил от значение, но най - добре питай лекаря.
 Hug

# 587
  • София
Здравей,Николинко! Наистина човек от притеснение вдига лесно кръвно.За това тук все си повтаряме да сме спокойни.Щом вече приемаш лекарства няма нищо страшно,ще те контролират и наблюдават.За хубав апарат съм с две ръце ЗА!
За витамините пия Гестионвит омега.Много съм доволна от тях

# 588
Здравейте момичета, мина прегледа  на часно и чесно казано съм със смесени чувства. Лекарят беше много мил и приказлив. Обясних му всичко той каза че било нормално до 16 г.с. да имам кръв, болките и те били нормални до 6 месец че и по нататък. ТовА не били контракции. Казах му за скъсената шийка която ми измери моя лекар, каза това са глупости ако искаш ела друг път да я премерим. Да ясно че друг път всичко опира за пари и пак прегледи. Моята аг ми мери и гледа всичко за 30 минути абсолютно безплатно всеки път.  Shocked Питах дали мога да ставам можела съм с почивки без резки движения. И това беше всичко, но мен си продължава да ме боли корема... не знам на кой да вярвам. Не спомена нищо за отлепване и ниска плацента. Уж е най добрия, сумати хора имаше, много мой познати са ходили и останали доволни, дано наистина нищо ми няма....

# 589
Амии според мен не е нормално кървенето при бременност, незнам защо го е казал изобщо. Но не се притеснявай, възможно е да е съвсем безобидно и скоро да спре, много момичета са били с кървене и са родили живи и здрави дечица.
За болките и аз имам такива, понякога са направо режещи, предполагам е от нарастването на матката. Измери ли шийката, предполагам е трябвало поне да каже колко см е, за да си спокойна и ти, иначе няма как да стигне до някакво заключение. Ако трябва отиди и при трети лекар, когато има две различни мнения най - добре е още един лекар да те види. Важното е да са специалисти с добра техника. За съжаление както казва моят ЛЛ гинекологията се превърна в бизнес и някак си дори прехвалените започват да се самозабравят. Аз не съм най - подходящият човек, който може да даде съвет що се касае до лекари, защото (вече съм писала във форума) за тези години никой конкретно не откри проблемите при мен и пета година се боря за детенце.

# 590
  • София
Момичета,да питам имали ли сте бодежи ниско долу:(
Без контракции само боцкане

# 591
  • София
nikolinko , добре дошла! Hug
За кръвно незнам диета, аз съм с много ниско и се чудя как да го вдигам, че ми става лошо. Но пък имам висок пулс винаги ми е 90 дори и в покой.И аз като теб като отида при лекарката го вдигам винаги на 120.. #Crazy подсъзнателно явно го правиме..Както са казали момичетата вземи си един хубав апарат и го следи редовно. Peace

winipooh, това което ти е казал, че е нормално да има кървене, не го разбирам.Всъщност съм чувала за слабо зацапване около датата на цикъла, но все пак трябва да се установи от какво е.прекрасно е ,че нямаш контракции, а за болките и аз  имах, но пиех но-шпа и папаверин в началните месеци.Това си е  от опъването и разтягането, а и ти тепърва започваш, щом си в 16г.Полежи малко, ако не ти е спокойно отиди при друг..  bouquet

мария87 , имам понякога такива бодежи, но си мисля, че бебето нещо се е завъртяло и ме удря в маточната стена отдолу и от там достига до някакви нервички, незнам..но не е много продължително и не съм се притеснявала.. newsm78

# 592
Да каза че болките са от опуване на връзките на матката. Щом не ме боляло посредата корема било добре.
Но днес стана в 4 да пишкам и пак кръв по салфетката и то много мръсна, дакото вчера беше една алена капчица. Незнам какво става две седмици нямам после един два дена имам. При вас било ли е така и вярно че днес е датата ми за цикъл, не съм го свързвала с това. Уж всичко е наред, но вие ме разбирате как ми е свито на сърцето...

# 593
  • София
Да много добре те разбирам, аз два пъти съм кървяла, но аз имах отлепване на плодното сакче в трети месец.Това е друго.Щом кръвта е станала по-тъмна, явно ще изчезне съвсем...Стискам палци силно.. fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 594
  • София
Уини,дано спре окончателно това кървене.
Аз пък снощи едва заспах от бодежите.Пих папаверин и малко се разредиха та успях да заспя. Днес съм на преглед ще видим док какво ще каже.

# 595
Здравейте момичета  Hug
Напоследък само Ви чета, нещо не ми се пише, не знам защо така, но си Ви подкрепям и прегръщам силно  Hug Hug Hug

Добре дошли на новите мами и успешно бременеене до края  Hug
Сърчице*** с теб сме в темичката за Августовски бебчета, разпознах те  Hug

Какво да Ви кажа момичета, без никой да се плаши, тук повечето сме минали през какво ли не и няма термин като "нормално е". Вярвайте ми!

Трябва явно повече да знаем или не знам, но след като загубих първото си бебче сега виждам много неща съвсем различно. Питам, разпитвам, говоря и така за най-малката болка, неразположение или каквото и да е друго. Всичко през бременността може да е фатално и ние трябва да се борим да не се случва. Трябва да сме изключително предпазливи и внимателни.
За инфо само, с първата бременност имах в 3-ти месец кървене - отлепване на плоден сак и след това в 7-ми месец прокървих много слабо и веднага отидох в болницата - след 2 дни родих. Никой не каза, че родилния процес е започнал, казваха всичко е нормално, докато на третия ден сутринта бях с пълно разкритие. Та от там знам, че няма нормално или по-малко плашещо. Поне за мен е така. Сега лежа от 3-тия месец, до 18-та седмица бях на дуфастон и магнерич, магнерича и досега го пия 3x2, но-шпа 2x1, аспирин протект по 1т., отделно слагам утрогестан 2x2, пия и желязо и л-тироксин за ТСХ, шийката ми беше на 23.04. 17мм (от тогава не е мерена).Та какво да кажа освен, че се моля да изкарам до края благополучно и да гушна нашата бебка  Hug Hug Hug Всички тук ще се преборим, бъдете силни, спокойни и търпеливи и вярвайте, че ще успеем  Hug И питайте и внимавайте за всичко, което Ви се случва през бременността.

Лек ден и прегръдки от мен  Hug

# 596
  • София
 И аз мисля, че може само да сме си от полза и да споделяме всички притеснения и тревоги, за можем да вземем по-адекватни решения  и по навреме.. Hug

Виолинче, серклаж правен ли ти е? Много съжалявам за бебчето ти! Cry но нали казват, че в седми месец вече не било страшно, всички около мен само ми казват -Ти избутай до седми месец после ще си спокойна, но това въобще не е вярно... Naughty бебето трябва да се роди максимално до термина според мен...Ще го избутаме докрая, моля се за всички.. Praynig Praynig Praynig

# 597
Извинете ме за дългия пост  Simple Smile

Само исках да вметна за пазаруването. Ясно е, че повечето сме по леглата, а едва ли ще купуваме всичко по нета. Който очаква първо детенце ще му е по-трудно, защото няма почти нищо, освен от някой познати нещо. Та и ние сме така, първия път не бяхме купили нищо до 7-мия месец и като се случи така.... Та сега си виках няма да бързам, после една акушерка ми каза - напротив, купувай, радвай се, вярвай и говори на бебчето, че сте му купили еди си какво и така. Та много й взех думите навътре и си казах, че ще мисля позитивно и ще пазарувам. Купихме наколко нещица от Джъмбо докато бях на прегледи в София. След това тук от Лидл имаше хубави боденца и панталонки и взехме и от тях. На моя мъж леля му ни накупи и тя от Джъмбо още неща. Но има още много за купуване. Та за дрешките мисля живот и здраве малко по интернет и малко от магазините тук, но едва по накрая. Легло ще поръчаме, защото съм го виждала в позната и мога спокойно по нета да го поръчам. Количка решихме след като се роди бебка, защото искам да я видя и т.н., а сега не мога да обикалям. Ще вземем някакво кошче, а после и количка. Стерилизатор имам от позната, парен. Шишенца и биберона имам вече и така. Ясно е, че всичко ще е в движение и трябва да сме подготвени за това Simple Smile

Оставям Ви вече, че Ви досадих  Hug

# 598
Сърчице, какво да ти кажа, много бях изплашена, но малката беше добре, дишаше сама, тежеше 1100 гр. взеха я веднага след раждането в Плевен в неонатологията и така всичко беше ок. И ние вярвахме, всички казваха, че ще оцелее и така, но на 9-тия ден си отиде..... Много дечица оцеляват и по 600 гр. и там до нас имаше такова бебче. Не го казвам, за да се плашите, просто всичко е божа работа. Сигурна съм, че  е така. Трябва да вярваме и да се молим  Praynig

Не съм със серклаж, защото когато е трябвало да се направи не беше скъсена шийката, скъси се късно за 1 месец и беше късно за серклажа, казаха ми, че рискът ще е по голям ако го направят отколкото да не го направят и така сега стискам само с медикаменти.    Hug Hug Hug

# 599
Виолина
Много ме разчиства разказа ти
Колко си преживяла а и всички момичета тук
У а загубих бебе вкрая на четвърти месец
Беше първа бременост
Всички лекари твърдяха че всичко е наред върви си прекрасно
И на случаен преглед по моя инициатива откриха аномалии несъвместими със живота
Бях в шок бяхме купили даже жилище за да се сме  самостоятелни
Болката е огромна
Но сега виждате че имам две прекрасни деца
Трябва да вярваме и да се молим в добрия финал независимо от преживяното
Божа работа имало да става
Говоррте на бебетата да си останат при вас
Мислете позитивно купувайте неща
Нещо ако има да се случва ще се случи независимо от покупките
Не можах да убедя мъжът ми но скед първото преживяно отказваше да купува каквото и да е било
Но пък аз компенсирах с мисли и  на двете деца съм им говорила много и изпрашала енергия
Тази тема е късметлийка защото всички обединяваме положителни мисли затова споделяйте хубаво лошо заедно ще успеем Hug
Та по този повод наистена няма безобидна болка и кървене
Ходила съм и за най малкото нещо без да ме интересува за тях безобидно ли е
Слава богу имах добър лекар и не се налагаше да търся други мнения
С малкия ходех на трима едновременно все не вярвах че като казват че е наред е така Simple Smile
Хубав ден Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт