Лежащи бъдещи мами, заповядайте да не скучаем - 29 тема

• 39 022
  • 756
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
момичета - бебо си е здрав, сега остана да стискма кълки и да дочакам термин!

Емилка-  Hug  в коя седмица си, не ми излизат подписи, може би имаш лентичка...  лежи и си пий хаповете, може да се скъси и за по кратко време... това не означава, че ще продължи. Когато лежах предния път на едната мама , която не е в БГ и бяха решилисерклаж е противопоказен за две седмици от 4 см падна под 1 см... полежа един месец в болница, но после бебо се роди на термин.  Не знам дали има някакво медицинско обяснение, но моят опит и споделянето с други жени с този проблем е, че около 6 месец се скъсява ,когато нараства бебето и после поради някаква причина задържа, не знам как и защо и дали просто не е било съвпадение. При мен предният път беше така - дори със серклажа се скъси от 4 на 2 см и после задържах, вярно с много лежане, но ми махнаха конеца в 39 седмица и преносих накрая.
Ако вътрешният канал е затворен тов ае много хубаво...  сега съм със скъсявена отвън, но затворен канал отвътре newsm78 иди ги разбери шийките...
Секрет и стерилна урина - задължително, дори и да не е причина инфекцията за скъсяването, когато вече е факт роскът от банална инфеция, която да провокира пукане на мехура нараства експоненциално. Някои лекари дори препоръчват профилактично и курс с полижинакс и после през определен период поддръжка..
Сигурно всичко тези неща са ясни, надявам се не звуча назидателно, но искам да споределя каквото се сещам, а дано съм полезна Hug
и само спокойствие Hug

# 76
Miilla, много ти благодаря за информацията. Честно казано не знам от коя страна на шийката е това скъсяване. Единственото което каза доктора по този повод е: "не поддава". Иначе за секрет и стерилна урина нищо не ми е споменал, а уж мисля, че добре си гледа работата.   Thinking
Иначе ходя по ЗК и при друг доктор (заради направленията за изследвания и болничните) и той дори не е преглеждал до сега шийката и изобщо не знае, че е скъсена. #Crazy
Така че уж имам доверие на първия, но до сега нищо не е споменавал за секрети. Всеки път ми прави гинекологичен преглед и казва, че това течение, което имам е нормално и никакви проби не е взимал  newsm78

# 77
  • София
emilka , вярвам че с почивка и лежане ще устискате с бебо до 36г.с.  Hug
Момичетата вече са ти писали, но според мен също трябва да пуснеш секрет, за да се изключи инфекция.
Miilla , радвам се, че бебо е добре. Heart Eyes

# 78
  • София
Супер хубави новини от Miilla Simple Smile

И много полезна информация, някои неща не ги знаех. Наблюдението за ударното скъсяване около 6ти месец мога да потвърдя от собствен опит. От тогава съм бетон (дано така си остане).

# 79
Miilla
Браво само хубави новини Simple Smile  bouquet

# 80
Момичета да ви се оплача - в сряда започнаха отново болки в областта на яйчниците, които реших, че ще минат. Днес вече бяха ужасни и се изплаших много. Наблюдаващият ме лекар е в град съседен на моя, а и преди две седмици бях отново в болница за задържане, поради което и реших да не ходя до там. Днес в една клиника ми вляха кормагнезин 800 плюс нош па и папаверин мускулно, но си остана една тъпа болка и напрежение ниско долу (между другото съм с ниско прикрепена плацента, не знам дали  тези болки са свързани и с това, но го споменавам  Simple Smile). Започнах да пия и Гинипрал,  но от него имам само една опаковка така, че скоро ще свърши. Цялата тази тирада я избълвах за да ви споделя, че съм едва в 24 г.с и умирам от страх, че нещо лошо ще се случи  Sad. Между другото днес ми мериха шийката и ми казаха, че си стои 30 мм, но....с тези болки надали ще издържи дълго.
Моля ви ако някоя бъдеща мама е имала такива болки и е успяла да стигне до края (или почти) да сподели, че определено имам нужда от светли примери. От мен  Hug
П.С. Извинявайте за неграмотния текст, но пиша легнала и ми е доста трудно. 

# 81
Здравейте, момичета! Извинявайте, че така нахлувам в темата ви, но не съм съвсем нова тук...Аз съм една от първите "лежащи" мами в групата, родих момченце след лежане от 12 г.с. и сега е едно живо и здраво хлапе на 2 годинки. Пожелавам успешен финал на всички!

Обръщам се към вас с молба за съвет и въпрос. Първата си бременност следях при Д-р Гунев. Той беше прекрасен, обръщаше ми страшно много внимание, грижеше се за мен, вдигаше телефона и през нощта. Сега се замислям за втора бременност. Никога не съм предполагала, че отново бих изобщо помислила на тази тема, но напоследък се замислям в тази посока. Проблемът е, че не бих могла да мина по същия път втори път - изкарах почти 3 пълни месеца в болница (МД) и виждах угрижения за мен поглед на д-р Гунев всеки ден. За да не се сугестирам и стресирам излишно, трябва нещата този път да са разлини - лекарят, и за предпочитане болницата, в която работи (ако се наложи да лежа пак). Не бих и помислила за забременяване, ако нямам надежден лекар-партньор.

Та в рози ред на мисли, се обръщам към вас с молба за съвет. Кой са светилата в рисковите бремености, на кого сте се доверили вие, доволни ли сте? Аз бях решила, че моят човек е д-р Сигридов, но сега разбрах, че той поне времено се оттегля от професията. Не знам какво да правя. Моля ви, не ми давайте съвети как всичко може да е различно сега, лекари са ме предупредили, че имам предпоставките да имам пак високо-рискова бременност. Въпросът е колко високо-рискова и на кого бих се доверила. Благодаря ви предварително за отговорите. 

# 82
Ели
Аз с първата имах ниска плацента и си имах болки го края
Мисля че шийката ще издържи  на болките
Аз от хернията боли точно до яйчниците имах силни болки и това не повлия
Не се притеснявай всичко ще наред
Представям си как си се уплашила
Важното е че всичко е наред
  :bouquet
Merlin  мога да помогна имам приятелка в Шейново рискова бременост
Мога да ви свържа да и кажеш какво очакваш от нея и да говорите
Тя в страхотен човек
Не съм при нея само защото при нея бях с първата патологична бременост и мъжът ми е суеверен Sad
Но не мога нищо да обещая дали ще ти отговори на очакванията
Иначе съм в клиника на щерев мой док е Савова винаги си вдига тел
А когато не е на работа там има 24 дежурни
Приятелка ми каза че Сиргодов есрахотен но се оттегля 
И друго да кажат тива е моят скромен опит
Simple Smile

# 83
  • Варна
момичета  Hug Hug Hug Hug 
Добро неделно утро Simple Smile как сте? Малкото е на бабин дом и аз трябваше да се наспя, но съседът отгоре се погрижи това да не се случи Simple Smile))

Ели -  има вероятност тези болки да не са свързани с бременността.  Може да звучи смешно, но аз имам зверси болки в яйчниците и ниско долу от газове Embarassed  и то често ми се случва... по принцип съм с ужасен запек и това доп. екстра, която усложнява ситуацията с газовете. С една приятелка говорихме наскоро на тази тема и тя сподели, че дори е бягала до спешния в МД и са решили, че ражда преждевреммно и са искали да и свалят серклажа... оказало се газове.
Гинипралът е изтеглен , доколкото чух? Аз не съм пила. Миналата бременност бях с контракции от рано и тогава ми изписаха нефидипин... засега държа фронта, може би защото съм една идея по-спокойна.

Мерилин   Hug аз съм отново тук Simple Smile)) не знам по ника дали ще ме познаеш Simple Smile) във ФБ видях, че си писала, но не се вкл., защото не съм от София.. Иска ми се да вярвам, че има и други читави лекари освен Сигридов. Дано намериш твоя..

Малко помощ Simple Smile не виждам нито моя подпис, нито на другите... знам, че някъде имаше опция, но не мога да я намеря.  newsm78

Хубава неделя на всички Hug

# 84
  • София
Miilla,

Влизаш горе дясно на профила си / настройки изглед и подредба / третата цъканка. След промените направиха по подразбиране да не се виждат.

Жалко за този доктор Сигридов, от множеството добри отзиви си го бях избрала за следващия път.

# 85
Miila, как да не те позная!!! Много се радвам да те видя тук. Благодаря ти, че писа. Как е Макси? Нали помниш, че са ни адаши лапетата. Целувки и лека бременност желая.

# 86
  • София
Merilin22 ,  до сега и аз бях пациентка на д-р Сигридов и това, което мога да кажа от последната ни среща преди 2 седмици и моят въпрос беше от тук нататък на кого мога да се доверя. Отговорите бяха: д-р Михова и д-р Игнатов от болница Надежда и на лекарите в МЦ Марков'с.
Моята първа бременност също мина под контрола на д-р Гунев. Втората неуспешна бременност ми беше отново при него и аз от разни суеверия и мисли не отидох отново при него.
Ти сама ще прецениш за себе си, но най-важното е да мислиш позитивно. Наистина всяка бременност е различна. Пожелавам ти успех.  Hug

# 87
  • на земята
Merilin22,бременността ми следи д-р Марков от клиника ,,Марковкс,,има двама доктора с тази фамилия  Peaceголям специалист,много съм доволна,следи,гледа всичко,пътувах въпреки режима който ми беше наложен,лежейки в колата,много съм доволна,при него правих БХС,всички изследвания. Peaceпонеже бях инвитро треперех за всяко нещо..)))
Приятелка се следи при д-р Михова и д-р Сигридов,и тя след инвитро,доволна е и от двамата,така,че можеш да се довериш на д-р Михова  Peace

# 88
  • Варна
Тристана - благодаря!!!  Виждам вече и съм в час!  Всички сте доста напред, радвам се Hug

Мерилин Hug Hug Hug  радвам се, че въпреки трудностите мислиш за още една бременност! Желая ти този път да е по- леко и да намериш правилния лекар!  Максито - беснее Wink) но това им е работата.  Wink Смятам да го пусна директно на градина есента, сега е на домашно отглеждане. И отсега мисля с бебето как ще се спогодят.  Усещам и радост и вълнение, и ревност Wink) но мисля ще се наредят нещата .

# 89
  • Варна
как сте момичета? никой не се е разписвал скоро, надявам се всички да сте добре !

Общи условия

Активация на акаунт