Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е фетална медицина?
Какво е серклаж?
Какво е магнезиев диаспорал?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е фетална медицина?
Феталната медицина е специализирана област в медицината, която се занимава с диагностициране и лечение на заболявания и развитието на плода по време на бременност. Това включва изследвания като ултразвук, амниоцентеза, хорионна биопсия и други методи, които помагат за проследяване на здравето и развитието на плода преди раждането.
-
Какво е серклаж?
Серклажът е медицинска процедура, която включва поставяне на шев в шийката на матката за предотвратяване на преждевременно разкриване и ранна раждане. Тази интервенция обикновено се препоръчва за жени с анамнеза за преждевременни раждания или други проблеми с шийката на матката, които могат да доведат до ранно раждане.
-
Какво е магнезиев диаспорал?
-
Какво означава BHS?
-
Какво е пренатален тест?
в коя седмица си, не ми излизат подписи, може би имаш лентичка... лежи и си пий хаповете, може да се скъси и за по кратко време... това не означава, че ще продължи. Когато лежах предния път на едната мама , която не е в БГ и бяха решилисерклаж е противопоказен за две седмици от 4 см падна под 1 см... полежа един месец в болница, но после бебо се роди на термин. Не знам дали има някакво медицинско обяснение, но моят опит и споделянето с други жени с този проблем е, че около 6 месец се скъсява ,когато нараства бебето и после поради някаква причина задържа, не знам как и защо и дали просто не е било съвпадение. При мен предният път беше така - дори със серклажа се скъси от 4 на 2 см и после задържах, вярно с много лежане, но ми махнаха конеца в 39 седмица и преносих накрая.
иди ги разбери шийките...

. Между другото днес ми мериха шийката и ми казаха, че си стои 30 мм, но....с тези болки надали ще издържи дълго.
голям специалист,много съм доволна,следи,гледа всичко,пътувах въпреки режима който ми беше наложен,лежейки в колата,много съм доволна,при него правих БХС,всички изследвания.
) но това им е работата.