Италия, 143 тема

• 35 697
  • 747
  •   1
Отговори
# 30
  • Milano
Лени, незнаех.

За два дни става, когато е за чужбина, защото трябват два печата.

Другият път, като отскочиш, можеш да си го направиш.
Вече и апостил не се изисква, така че е бърза процедурата.

Това столче трета група ли е? Не е ли втора?

Понеже наскоро гледах за втора група за малката (още държим онова група 0/1) и е същото.

пп. защо вече не ми излиза ''докато пишехте бяха публикувани n-отговори'', както преди?

Вашите мъже как произнасят бг думите, тип краставИца, лютенИца или правилно?

# 31
  • Италия

И то какво излезе, само моят мъж не знае български!!!

И моят, и моят...туй, че казва 5 думи на кръст, хич нищо не значи. Иначе, Реджи, точно така ги произнася - с ударението на никъде  Mr. Green

# 32
И Матео бърка много ударения, не мога да дам точен пример в момента. Но той много бързо схваща, за разлика от бившия ми, който каквото кажеше после много се смеехме  Grinning и за 7 години научи само Как си и добре.  Mr. Green

# 33
Това столче трета група ли е? Не е ли втора?
Водят се и двете - 2/3 група. От 2 и 3 група има и от големите.

Тралала, ами ако не са от стиропор, са от обикновена пластмаса, облечена в плат. Или не е така? newsm78 Не съм ги оглеждала много, но аз други не съм виждала.

# 34
Здравейте , искам да попитам как стои въпроса с издаването на български акт за раждане на бебе родено в Италия? Какви документи са нужни да се представят тук в БГ ?
Благодаря предварително!
отговорих в темата която си пуснала, не си ли я чела?

# 35
Аз не знам къде да гледам за 'не-маркови", ще си отварям очите в Тойс център например (?) другъде къде има такива неща , но както казваш Ани,  до лятото има време и на месец по една да купувам няма да ги усетя. Фопапедрети харесвам, например. На заем не искам , защото на тях до 12г/ 36 кг все ще им трябват, така че решавам нещата генерално и това е.

Мъжът ми не произнася думите правилно. КраставИца казва. Царевица обаче му се откъсна случайно и правилно:) Имаме и семейни така да се каже думи, които говорим само на български - чорап, чушка, шапка, вода и още някои.

# 36
Лени, често пускат в Лидл такива седалчици, ще те излъжа точно колко струват, но със сигурност много по-малко от 25 еври.

# 37
Имаме и семейни така да се каже думи, които говорим само на български - чорап, чушка, шапка, вода и още някои.

... у нас е 'сопол' Blush

# 38
Ххахаха при нас няма такива неща, той много иска да му говоря на бг ама на мен ми е неестествено някак и затова дори като му обяснявам някакви неща ми е странно  Grinning

# 39
  • в едно миланско село
Добър вечер  Laughing

както миналата година, така и тази, в последните седмици на работа, която ме оставя без работа  Mr. Green, се спуквам от бачкане  ooooh!

Лени, ако не държиш да си ги купуваш и не държиш да са маркови, мисля, че 2 мога да ти подсигуря, трябва само да погледна в мазето. хем аз ще съм доволна, че не съм ги изхвърлила, но не са ми и в мазето. може даже и 3 да имам, защото мъж ми караше на училище едно комшийче и бяхме купили 2 за едната кола.

мъж ми, за съжаление, говори прекалено много за моя вкус и разбира всичко (ех, сигурно ако правим литературен анализ, ще се затрудни  Laughing). това е резултат от моето говорене на децата - те не проговориха, той-да.

пс. много добре си спомням, че съдебното свидетелство навремето ми го беше получила майка ми. но, това ще да е било '95-'96-та година  newsm78

# 40
И моето навремето го получи баща ми, но това в провинцията, където всички се познават. (Щото аз съм от София, ама не съм родена там).

# 41
Тралала, ами ако не са от стиропор, са от обикновена пластмаса, облечена в плат. Или не е така? newsm78 Не съм ги оглеждала много, но аз други не съм виждала.

И аз не съм, но си мислех ,че все нещо удобно трябва да има измислено за децата. Те тия пластмаси как се издържат, особено пък на дълъг път?! Те са много по-неудобни от самите седалки на колата дори. Но може би по-хубавите са друга ценова категория вече, от 50 евро нагоре примерно.
Лени, по големите супермаркети има, потвърждавам.

Баси мъжете имате, моят що нищо повече от "гърнето" не прихвана!  Crossing Arms Пък и тия 5 думи, дето ги знае, си ги държи за себе си и с никой не ги споделя  Mr. Green.

# 42
Тралала от колко години сте заедно? Няма връзка с езика просто ми стана интересно.

# 43
  • в едно миланско село
ох, чак сега разбрах откъде е тръгнала темата за домашното образование  Laughing
до уикенда ще изчета и тази велика тема, нищо, че знам наизуст предварително мнението на една голяма част от потребителките  Mr. Green

мойте щерки не са се оплаквали от неудобство на седалките при докъм 4 часов път. признавам си, обаче, че от последното ни прибиране до България с дете за седалка, нямам грам спомен. подозирам, че по някое време се е опънала да спи  Rolling Eyes

# 44
feiam, вие с кола ли сте пътували до БГ? Питам защото моето пренасяне ще е с кола заради кучето и малко се притеснявам как ще мине.

Общи условия

Активация на акаунт