Италия, 143 тема

• 35 697
  • 747
  •   1
Отговори
# 45
От 6 години и половина сме заедно.

Както може би се досещате, на моя мъж беше намекнато в прав текст   Mr. Green, че всички други италиански съпрузи говорят български поне на ниво да следят разговор и да отговарят с кратки фрази. Мен почти ми беше жал да го засрамвам така, а той най-невъзмутимо отсече "Non ci credo" и това беше  Crossing Arms.

# 46
От 6 години и половина сме заедно.
Леле, и за това време 3 държави и 4 деца?! Евала! Hug М, чИ кога да му остане време да научи език?
Ние 12 години и по-стационарно, затова. Laughing

# 47
Феиам, нямам нищо против, разбира се, много мило, но те са обемни и в крайна сметка траспорта сигурно ще струва колкото седалките:)

Тралала,
то "гърне" е много важна дума, не е някаква си краставица  Laughing

егоистично погледнато аз съм ОК, че мъжа ми не говори български. така можем да разискваме всякакви въпроси, м/у него и майка ми има вечна любов - гледат се с обич, черпят се с кафенца, говорят някакви думи  тип "да, със захар" и подобни, ако трябва да се каже нещо по-задълбочено превеждам не е проблем да се говорят и не-битови неща. Но аз смятам, че много от напрежението, което би могло да се появи го няма, защото няма общ език за разисквания, рекапитулации, анализи и мнения по всевъзможни въпроси, в което и аз, и майка ми сме големи спецки Laughing

Днес голяма драматизация, нашето приятелско детенце се появи в работата ми, защото баба му го 'забравила' да го вземе. На 10г. е. Ние сме доста близо до училището ( 300 м). Почнали волейбола 1/2 час по-рано и сършили 1/2 час по-рано, бабата я нямало ( това в последствие се разбра) и Але сама в тъмницата. Качихме се на колата закарах я, по пътя бабата се връща, явно са се разминали. И ся жената доста стресната , обаче остава въпроса как са пуснали детето да излезе от двора без придружител, защото аз имам делега, бабата също, но няма вариант ей така да пуснат детето нали. За всеки случай се разбрахме ако пак се случи такова нещо да идва при нас... но бабата е загубила дар слово Confused

# 48
feiam, вие с кола ли сте пътували до БГ? Питам защото моето пренасяне ще е с кола заради кучето и малко се притеснявам как ще мине.
За кучето ли се притесняваш?Да попитам ли една близка как стои въпроса с превоза на животни.Напоследък съм само по самолети,но с кола не сме имали никакави ядове.Ние не сме били с куче де....

# 49
обаче остава въпроса как са пуснали детето да излезе от двора без придружител, защото аз имам делега, бабата също, но няма вариант ей така да пуснат детето нали.

Ох, това е много досадно! То бива, бива мерки за сигурност, но това с делегите и да не трябва да се пускат деца-ученици да си ходят е върховна тъпотия според мен. Ако някой страда от тежки разводи, караници с роднини и т.н., да уведомят училището, но в нормалните случаи е пълна смешка. Ми тръгнало си е детето, какво по-нормално от това? Simple Smile Проблемът идва от това, че се е очаквало сакън да не помръдне сама и без да е "взета".

И по родителските срещи не могат да говорят с имена, заради прайвъси, и някои изречения звучат като супер тъпи намеци, обаче ни принуждават да си ксерокопираме личните карти помежду си. ooooh! Ако след училище детето иска да отиде в дома на приятелче и съответно ще го вземат другите родители, аз трябва да съм дала делега с копие на л.к. на другия родител!! Съответно и те имат моите. Прайвъси, прайвъси и накрая през просото.

# 50
Леле, ужас сигурно много се е притеснила жената, а колко е голямо това детенце? Няма ли телефон да се разберат?

MG18, ами притеснявам се за няколко неща. Първо може ли един шофьор да вземе пътя сам, тоест без да има смяна или е добре някъде да се преспи или да са двама шофьорите. Това едно, второ се притеснявам за документите на кучето, защото ако се минава през държави не от ЕС там трябват едни други изследвания да се правят, пък някакви карантини и тн. Та основно това са ми засега притесненията, но със сигурност ще се сетя да се притесня и за още нещо.

Тралала, супер, доста време си е това!

Barbabeau, леле ужас! Хахах, даже малко ми стана смешно, специално за личната карта, то не че е де...

# 51
На 10 години е. Сега не знам, детето е напълно в час да се движи само по улиците и  да се прибере. Но има 2 големи ротонди след нас после има вървене до тях, аз не исках да я пускам сама, освен това в пет часа е тъмно. А понеже тя каза, че баба й я е 'забравила', реших че на бабата не й е добре и е вкъщи, исках да отида лично. Разбирам, че се взимат някакви екстра мерки за сигурност за 'днешните деца", но сега като има правило и тия делеги и тн. съществуват на мен ми е странно, че са я пуснали сама. Ще се изясни въпроса де, на мен ми беше мъчно за бабата, щото възрастна жена, загуби ума и дума, къде е детето, изобщо не се е сетила да мине покрай нас...
Якамоз аз първото което я попитах е къде й е телефона, обадила ли се е на баба си, тя обаче ми обясни, че в училище е забранено да си носят телефоните.

# 52
А забравих да кажа, че брат ми с трите деца (4 и 6г) + баба им за 15ина часа взеха София-Форли без спиране за спане.  Брат ми не даваше вид да е изморен изобщо, те имат и някаква извънземна кола, която сама кара едва ли не, което прави разлика - каза, че може и да се върне. Но децата  и майка ми бяха много уморени. Кико особено малко повече мрънка и тая година отрано предупреди, че той ще е със самолета  Mr. Green

За кучето ще се погрижи ветеринаря. Тоест: той проверява къде ще отива кучето и прави каквото трябва ( ако трябват още ваксинации). После с тоя паспорт, който е 'европейски' си пътува без проблеми. Това е което знам от нашата ветка, която изрично ме предупреди когато ваксинирахме Диди че решим да пътуваме с нея задължително тя трябва да мине през нея (лекарката) преди това. Като дойдеш тук чип се слага ( 40 евро) и регистрация се прави после ако Нереа има нужда от нещо той лекаря ще ти каже. Прави се всяка година третиране за филария, например.

Последна редакция: ср, 22 яну 2014, 21:48 от 10 cent

# 53
Леле, ужас сигурно много се е притеснила жената, а колко е голямо това детенце? Няма ли телефон да се разберат?

MG18, ами притеснявам се за няколко неща. Първо може ли един шофьор да вземе пътя сам, тоест без да има смяна или е добре някъде да се преспи или да са двама шофьорите. Това едно, второ се притеснявам за документите на кучето, защото ако се минава през държави не от ЕС там трябват едни други изследвания да се правят, пък някакви карантини и тн. Та основно това са ми засега притесненията, но със сигурност ще се сетя да се притесня и за още нещо.

Ами ние винаги го взимаме пътя без преспиване.Даже не се сменяме по пътя.
Не спираме и за кафета само до тоалетна и пак газ.Откакто сме с малкия правим паузи,но не е умортелно.
За документите за кучето... май само Сърбия не са в ЕС.

# 54
  • в едно миланско село
Yakamoz, отдавна беше, но повече от 10 години сме си ходили с кола.
но нямам куче и аз, не знам как приема пътуването. това, което мога да ти кажа е, че без малки деца, 2-ма шофьори (последните години си карах плътно и самостоятелно само аз), за 12-14 часа го правят София-Милано.

Лени, ако нямаш въпреки, ще ти отговоря в уикенда и по транспортния въпрос  Laughing

за детето не знам какво да кажа, тук няма излизане без пълнолетен, дори и срещу даскалото да живееш. бях се оплакала, че ми направиха проблем за голямата щерка - не можела да прибере сестра си  Shocked ooooh!
(обаче 13-годишни арабчета могат да си прибират братчетата от детска градина   Crossing Arms)

(5 нови отговора, докато пишем домашни по английски. ми доволна съм, добре са обяснили нещата, аз само затвърждавам и допълвам)

# 55
нямам нищо на въпреки:)) то този въпрос трябва да е решен чак в края на юли, ама аз отсега правя планове.

на мен едно време брат ми ходеше на родителски срещи вместо нашите  Mr. Green много ме е спасявал, аз както казах 10,11 кл. доста бягах от час хич не ми се учеше

# 56
обаче остава въпроса как са пуснали детето да излезе от двора без придружител, защото аз имам делега, бабата също, но няма вариант ей така да пуснат детето нали.

Ох, това е много досадно! То бива, бива мерки за сигурност, но това с делегите и да не трябва да се пускат деца-ученици да си ходят е върховна тъпотия според мен. Ако някой страда от тежки разводи, караници с роднини и т.н., да уведомят училището, но в нормалните случаи е пълна смешка. Ми тръгнало си е детето, какво по-нормално от това? Simple Smile Проблемът идва от това, че се е очаквало сакън да не помръдне сама и без да е "взета".

И по родителските срещи не могат да говорят с имена, заради прайвъси, и някои изречения звучат като супер тъпи намеци, обаче ни принуждават да си ксерокопираме личните карти помежду си. ooooh! Ако след училище детето иска да отиде в дома на приятелче и съответно ще го вземат другите родители, аз трябва да съм дала делега с копие на л.к. на другия родител!! Съответно и те имат моите. Прайвъси, прайвъси и накрая през просото.

Евала, и аз така мисля  Laughing
(ох, чакайте тука да ви разкажа един анекдот по повод "и аз като Барбата", пък после ще си продължа с политикономическия анализ. Анекдотът май е истиснки, поне така се кълнеше приятелят, който ми го разказваше. Та значи, мач на ЦСКА, много отдавна, когато Стоичков и Трифон Иванов играят още и двамата там. Свършва мача, ЦСКА са победили, журналистите спират играчите след мача на излизане от полето. Питат Стоичков "как ще коментирате мача?", Той, потен и запъхтян, "Ами, играхме.. и победихме". След него излиза Трифон Иванов, и към него същия въпрос, той диша, диша и отговаря, "Ами... и аз като Ицето"  Laughing)

Това, че децата се взимат винаги, много ме стресираше в Италия. Ще видим от догодина какво е положението в Германия, засега гледам, че доста деца сами ходят на училище с колело, скутер или пеш, може би не първокласници, но със сигурност от началните класове.

Сега, знам, че времената са други, но аз взимах брат ми от ясла  Laughing, 4 години ни е разликата, значи съм била на 6 някъде.

# 57
Да, знам че нямате кучета ама аз да се оплача.
10 cent, тя си има чип, ние като идвахме с бившия от турция направихме всички процедури, чипове, али бали, карантини, а на границата ни питаха само къде ще го водим тоя приятел. Но знам ли, аз предпочитам всичко да е изрядно. ЕС паспорт също има, аз го направих веднага като се разделихме с бившия, за да е на мое име, обаче чипа е на негово.. изобщо голяма каша. Но я регистрирах в общината пак с идеята да е на мое име на още едно място. Иначе варианта да се пътува само през ЕС не е лош, но става по-дълго.

Много тъпо, че не им позволяват да си носят телефони в училище, точно при такива случаи са нужни, а не за социален статус.

Брей тез германски деца, от началните класове сами със скутера Grinning
(извинявай, шегувам се)

# 58
не е ли скутер и на български това нещо? дето се бута с краче? ил монопаттино.

# 59
Тротинетка е май, може и да бъркам де. Аз под скутер разбирам това дето е като мотор ама по-малко.

Общи условия

Активация на акаунт