Италия, 143 тема

• 35 697
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
Тралала, много е симпатично това, което казваш за къщите на хората, защото е така.
Като че ли няма дом, не-виртуален имам предвид, който да не съм приела и естетически, заради хората в него.

Много ви е симпатично печащото устройство, но тук нямаме право да палим огън в подобни самоделни огнища. 

Аз снощи след като четох и писах тук, реших да се захващам с пролетно почистване/подреждане, защото няма кой. И да действам - вместо постоянно да мрънкам, че нямам това или онова или че нещо искам да се промени тук и ли там! Така че сега ще си направя един хубав план 'къща и градина' и яваш яваш ... ще стане каквото искам.

# 661
Якамоз, честно казано твоят хол ми харесва повече от този, който сте имали с бившия ти! Simple Smile

Лени, предлагам това да е следващата тема: "Пролетно почистване в Италия 144" или нещо такова. Вдъхнових се и аз най-сетне и прередих бебешкия шкаф, там на практика на всеки 3 месеца се прави пълна смяна на гардероба  Laughing  baby_neutral.
Следващият ми таргет са документите, които се търкалят на 2-3 купчинки и чакат да ги приютя в някоя папка.

# 662
Браво на шетащите, аз също съм навън и боядисвам. Grinning

Лени, имам хубави купи за салата, но са малки, права си. Стават за двама-трима, не повече. Когато правя салата за повече хора, използвам една пластмасова, неугледна, която дори наскоро се пукна. Трябва ми една красива купа с размерите на малко легенче! Joy

Якамоз, какви са тези каменни статуи от първата снимка?

Последна редакция: вт, 11 мар 2014, 09:13 от Barbabeau

# 663
Не са каменни, а дървени. Мъж и жена от не знам си къде. Не помня вече, но един път си изкарах акъла като слизах да пия вода през нощта  Laughing.

Barbabeau, много ми харесват такива тъмни стени. И барчето е супер.
tralala81, мерси, различни са.. плюс това моето жилище е доста женско, като цветове особено.

Последна редакция: пн, 10 мар 2014, 13:13 от Yakamoz

# 664
знам аз и купата, и нуждата  Simple Smile

тук зави някакъв вятър, който ако валеше и сняг щеше да е гаси виелицата..... няма ли край бе!

# 665
Здравейте,мами!
Накратко..подготвям се да емигрирам в Италия и имам нужда от систематизиране на информацията.
Иначе казано: Кои документи мога и трябва да подготвя от България? - дипломи,свидетелство за съдимост,медицинско.. Нещо друго?

# 666
медицинско в какъв смисъл? за какво ти е
другото е ок

# 667
Някак си мислех,че може да го изискат някъде. Иначе чета, че се изисква здравна застраховка. Някаква идея къде бива да се застраховам?

# 668
не нямам идея, аз преди 10ина години когато дойдох направихме една застраховка към някоя от застрахователните компании, но не помня коя, мисля, че е нещо което се предлага общо взето от всички застрахователи, така че все едно.  покриваше много базисни услуги. и беше изискване на куестурата защото тогава бяхме с пермесси.
обаче сега се сещам, че ако имаш европейска здравна карта поне известно време ще си покрита тук за спешна помощ, докато влезеш в системата на здр. осигуряване.

# 669
Добър вечер дами  Hug малък въпрос от мен.. тъй като ми се налага да посетя доктор а документи.. нямам     Embarassed  и не се зачита тук личната карта и осигоровките от България. Някой да знае някакъв начин да не плащам като луда за едни кръвни изследвания.. Питах на място искат да имам тесерата.. и друг начин нямало.. Ако някой се е сблъсквал с проблема да иде на доктор но да няма документи моля да ме посъветва. Tired Тъй като нямам към кого да се обърна друг а 80 евро ми е цената без документи за кръвните изследвания. ..

# 670
  • в едно миланско село
Ifchety, дано не изглеждаме неуслужливи, но май всички сме били с документи и тесера  Rolling Eyes
лично просто нямам понятие как седят инак нещата. за сетка на това мога да ти кажа, че не е изключено и с тесера да са ти толкова изследванията, поне моите последни стандартни кръв и урина, толкова бяха. няма ли АЗЛ около теб, където да ти обяснят и насочат?

# 671
Благодаря за помоща и се радвам,че не приехте въпроса ми с насмешка,защото питах Българки от града и реакцията им беше : еми без документи къде си тръгнала и нещо да стане с теб никой не го е грижа.С две думи неми помогнаха а ме отрязаха  Laughing Иначе нямам когода попитам друг всички все са с документи  Hug Отново много  благодарности

# 672
80 евро ми е цената без документи за кръвните изследвания. ..

а кой ти ги назначи тези изследвания?

не мисля, че имаш други опции освен частната. но и да имаш документи плащането се подразбира ( тикет) , вероятно ще е по-малко или доста по-малко( зависи какви точно кр. изследвания!) аз за кръвна картина и няколко хормона платих 67 евро тикет, а имам документи:)

# 673
Свързах се с лекарката ми в България и тя ме посъветва да си направя тук тези изследвания да не чакам до октомври,когато се прибирам в България.Имах киста на десен яйчник преди около година и половина и от тогава някак си целият ми организъм се обърка колкото и странно да звучи.С годеникът ми се опитваме от  доста време  да имаме дете но не съм си правила никакви изследвания.След като цикълът ми закъсня със три седмици една ситрин се събудих със страшни болки и докато изтичам до тоалетната всичко по пътя стана все едно ..  Stop съм заколила някого . извинявам се за израза .. болките и кръвотечението продължиха 2,3 часа и изведнъж всичко спря.. нямаше кръв все едно нищо не е било. И това ме накара да се обадя на лекарката ми ..  newsm78 Извинявам се .. за дългият пост ..

# 674
Ох много н еприятно ...

А кой ти каза, че ще ти струват 80 евро? (извинявай, че питам искам да разбера повече, защото за да си направиш изследвания обикновено лекарят ти ти дава една рикиеста за изследвания, имаш ли такава?)

в такъв случай при кръвоизлив може би е  трябвало да отидеш в спешна помощ. от там не могат да те върнат.  Също така би могла да видиш къде има консулторио фамилиаре, там жените ги приемат без записване и документи (но не съм сигурна за второто), отиди на крак и питай. И третия вариант е да отидеш в България да се прегледаш. Аз съм правила това нещо в самото начало - още първия месец получих кръвоизлив, който продължи 40 дни. Февруари бях в командировка в България и отидох там, защото тук  часа ми беше даден за май месец. Но по-скоро съм била доста неориентирана,не знам защо не съм отишла в спешното , например а съм чакала.

Общи условия

Активация на акаунт