За феновете на тениса - тема 5

• 98 882
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Аз от вчера седя и се чудя, ако Ноле не е комплексен играч, кой тогава е?

# 451
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Аз от вчера седя и се чудя, ако Ноле не е комплексен играч, кой тогава е?
Някой, който умее да се придвижва на всяка настилка, например, а не да дава поводи за неистов смях на трева? Mr. Green
(хич не ми обяснявай сега как е печелил Уимбълдън, помним го каква мъка беше и тогава Wink)

# 452
Ъъъ някой, който не просто връща топката

# 453
Дайте пример за такъв, който се придвижва на всяка настилка и не е просто връщач.

# 454
Може да не ми е любимец, но- Федерер. Гулбис като не се лигави е доста комплексен също. Щепанек.  Надал няма идеална техника, но в добрите си години беше по-впечатляващ от Ноле (много добър на трева, перфектен на червено, достатъчно добър на твърди кортове, само супер бързите му се опъваха).

# 455
Фед и на мен не ми е любимец, но е доста комплексен - да. За Надал не съм съгласна въобще. По- голям връщач от него няма. На трева е добър просто , защото е по- бавна настилка и той стига до всяка топка.

# 456
Идеално универсален тенисист, поне сред днешните претенденти май няма.
Ако вземем предвид броя на спечелените турнири от Големия Шлем, на всички възможни настилки, излиза че Надал и Федерер са много по-комплексни от Джокович. Ако Надал спечели още веднъж АО, въобще няма да има място за сравнение със сърбина дори.
Не е честно да се насажда мнението, че на Джокович му липсва титлата от Франция, поради лошо стечение на обстоятелствата или лош късмет. Истината е, че той просто не е достатъчно добър на червено. Както впрочем и Федерер, но той имА късмета на този свят да се е родил Робин Сьодерлинг, който да му свърши работата. И двамата иначе могат да хванат титла на Ролан Гарос, само ако Надал е контузен или в лоша кондиция...а Джокович дори тогава не успя.
И хайде да не наричаме тенисист с титли от всички възможни шлемови турнири връщач...Тогава съвсем спокойно можем да наречем Федерер, а напоследък и Джокович сървбот.

Сега малко на майтап, ама Вавринка май е доста комплексен. Неговото представяне изобщо не зависи изглежда от настилката, а от съвсем други фактори:))) Ако сега избухне , както го очаквам на Уимбълдън, теорията ми ще се докаже с пълна сила.

# 457
Сервирането е удар от тениса.
Втората най-добра настилка на Федерер е клей. Просто там проблемът е наличието на един Надал.
А Вавринка си е силов играч. Много ще се радвам да вземе и този Гарос - като специален поздрав за всички, които омаловажиха постижението му и твърдяха, че е само понеже Новак, видиш ли, бил прегрял психически от напрежението за купата.

# 458
Да, Вавринка е комплексен тенисист също.

# 459
Понеже споменавате вече отказалия се Робин Сьодерлинг и Ролан Гарос 2009, няма как да не се намеся. Много добре помня този турнир и много добре се сещам колко труд вложи Федерер, за да спечели тази титла. Отпадането на Надал можеше да изиграе много лоша шега на Роджър, защото още на следващия ден можеше да си събере багажа за Швейцария и да има изненадващ победител. Томи Хаас водеше с 2:0 сета и пробив в третия, даже ако не се лъжа имаше и скрит мачбол. Е, после швейцарецът се събуди и спечели мача, но работата беше на косъм. После с Монфис нямаше никакви проблеми, но след това дойде 1/2 финала с Дел Потро. Поредният напрегнат и тежък мач за швейцареца, който също можеше да загуби. След онзи погром в Австралия аржентинецът беше съвсем друг човек в Париж и имаше доста големи шансове за победа. Много са ми смешни такива твърдения, където трябва едва ли не да победиш Рафаел Надал на финала, за да си заслужиш титлата от Ролан Гарос hahaha Колкото до Джокович, Вавринка беше по-добър тогава.
Редакция: Надал се е оттеглил от турнира заради контузия в лявата китка #Crazy #Crazy Много съжалявам, момичета. Не съм го очаквала и ще е огромна загуба неговото отсъствие.

Последна редакция: пт, 27 май 2016, 18:31 от Ich_Will_

# 460
Не мога да асимилирам новината!
Пиша, трия, пиша, трия.....турнирът вече не е същия!
А започна с предпоставки да е най-интересния досега....

# 461
  • София
Просто нямам думи.
Съсипа ми се целия ден.
Жалко, а толкова добре тръгна и играта му се получаваше. Sad
И направо да подаряват титлата на Джокович. Няма толкова лесна схема.

# 462
  • Варна и...духом на Босфора
Просто нямам думи.
Съсипа ми се целия ден.
Жалко, а толкова добре тръгна и играта му се получаваше. Sad
И аз така.Направо предлагам да закрият турнира и да наградят Джокович още
утре.
Рафа, завинаги с теб сме Шампионе!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 463
Ако Джокович стигне до титлата, няма да е незаслужено.

# 464

Как да няма... я виж тази на Раонич  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт